Fibrom uterin (28)
Raspunsuri - Pagina 20
olimp spune:
multumesc sunshine pentru prezentare , am vazut semnatura ta , imi pare rau pentru ingeras .
Da este inexplicabil cum medicii din Romania te scot din joc inainte de a intra ! la fel si mie mi-au dat 1-2 % sanse de a ramane insarcinata cand mi-au descoperit fibromul , ba chear au cerut histerotomie ... atunci am inceput investigatiile si am vazut ca exista si alte obtiuni in afara de a pune " doua pense la arterele uterine si sa scoti totul ".
Eu am un singur fibrom dar din cate se pare destul de prost plasat , este exact in portiunea unde ar trebiu sa se faca nidarea in mod normal . Oricum dupa toate sansele reduse pe care le-am primit am ramas insarcinata dar am pierdut sarcina la 8 sapt, s-a oprit din evolutie .Asta a fost acum 2 ani , de atunci nimic , acum am ajuns sa descopar ca si sotulache are probleme , are oligospermie , iti vine sa crezi ca am facut in Cluj 3 IUI si nu mi-au spus niciodata ca sotul are probleme , a trebuit sa merg in Ungaria sa aflu ! e frustranat !
eEu am sa plec luni in Ungaria si ma intorc miercuri seara , atunci voi sti cum stau si de unde incep , am sa te tin la curent cu toate si inca o data multumesc
Dana1122 spune:
Multa bafta, Olimp! Asteptam vesti bune in urma histeroscopiei.
Va tin si eu la curent, pe masura ce am noutati. Numai bine!
olimp spune:
dana multumesc
- fibrom uterin embolizat
- sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani
- 3 IUI nereusite la Cluj
- urmeaza FIV la debrecen
Dana1122 spune:
Eu am reusit sa-mi fac programare la dr. Ion Ionut...pt sfarsitul lui aprilie. Nu este cea mai fericita perioada, insa n-am avut de ales. Pentru programare a trebuit sa strabat tot Bucuresti-ul, pana la Centrul de Planificare Familiala de pe langa maternitatea Giulesti, pt ca la telefon nu-mi raspundea decat femeia de serviciu, ocazional si ea, cu vesnicul "reveniti mai tarziu".
Intre timp am mai facut o ecografie (v-am zis c-am devenit obsedila), fibromul e tot submucos, e de 3.3 cm, sferic si bine vascularizat. Ce baza de implantare are, tot n-am aflat. Chistul de pe ovarul drept s-a volatilizat subit...pt ca nu mai mi l-a vazut. Mi s-a propus embolizare! Doar asta mai lipsea din setul de recomandari primit, in rest fiecare doctor a bifat cate-o varianta.
Mai ca-mi vine sa m-apuc de reflexoterapie, pana se decid ei daca ma opereaza si in ce mod...
V-am pupat, ne auzim!
olimp spune:
buna dimineata fetelor !
am revenit pe meleaguri natale si am o veste extraordinara , poate cea mai buna pe care o puteam primii avand in vedere situatia mea : in urme histerografiei am aflat ca fibromul meu este subseros adica pe suprafata exterioara a peretelui uterin si se poate scoate laparoscopic , super veste , dupa 2 luni imi vor da liber la bebe si s-ar putea sa pot ramane insarcinata natural ! si mai bine . sune f bucuroasa acum . trebuie sa-l sun pe doctorul din Ungaria sa vad cand ma programeaza caci vreau sa fac operatia cu el .
Ninia81 spune:
Olimp, superrr veste!!!!Succes la operatie si sa iti ajute Dumnezeu ca dupa 2 luni sa ai un bebe in burtica! Sa ne spui cand faci laparo!
Dana, ma bucur ca ai reusit sa te programezi la dr. Ionut. Sper sa primesti si tu vesti bune!
Va pup pe toate!
olimp spune:
ninia
l-am sunat pe doctor si i-am spus intentiile mele ca as dorii sa ma opereze el in Debrecen , si mi-a zis sa ii scriu un e-mal si imi raspunde cand se poate , mi-a zis ca imi va scrie si cat ma costa si cat este ziua de spitalizare , trebuie sa ma apuc sa compun e-mailul si voi vedea. Sper sa se poata cat mai repede .
arwen_76 spune:
Buna, ma inscriu si eu pe lista voastra :(
M-am tot prezentat astazi, dar aici am sa povestesc doar despre fibrom. Am 35 de ani, nici nu-mi amintesc cand i-am descoperit, dar diagnosticul de atunci incoace: polifibromatoza uterina. Pe atunci aveam 3, toti sunt subserosi si pe peretele extern, 2 mici, ca un conglomerat, pe care-i am si acum si impreuna au ajuns la 3,74/3 cm sunt pozitionati anterior si din pacate deformeaza conturul uterului, al 3lea, situat posterior, l-am scos prin miomectomie laparoscopica in iulie 2007. Cand i-am descoperit, cei 2 mici anteriori erau chiar sub 1 cm, cel posterior pe la 3 cm. La primul diagnostic, eu sunt mai prevazatoare de felul meu, am fost imediat la inca 3 doctori sa mi se confirme. Cum toti mi-au pus acelasi diagnostic si la toti a iesit app la fel, nu le comunicasem rezultatele anterioare, altfel de ce sa ma mai duc, l-am ales pe cel care mi-a promis ca daca ajungem la 4 cm il scoatem laparoscopic, nu clasic. Si din acel moment m-am dus la 6 luni la Dr Cezara Bucur. Nu mai intru in amanunte, cert este ca din cauza unor anticonceptionale prescrise de dansa, eu nu luam deloc, monstrul s-a dublat in 6 luni. Operatia se face imediat dupa menstruatie, parca in a 5a zi, si am facut-o cu Dr Cezara Bucur la Giulesti. Operatia a decurs ft bine, tot 6 luni mi-a dat de recuperat pana la incercarea de a avea un bb. acum, din pacate, langa cicatricea celuilalt a mai aparut inca unul posterior si are deja 3,4/3 cm. Am aflat si eu de embolizare la un moment dat, m-am interesat si am luat-o in calcul pana anul trecut cand mi s-a spus de o Dna Dr ca pacientele dansei nu au mai putut face copii nici macar cu FIV pentru ca a afectat endometrul. Asadar, nici daca aud ca au fost persoane care au reusit totusi sa ramana dupa embolizarea nenorocitilor astora, eu una nu ma gandesc sa risc. Prefer sa risc asa, cu ele cat inca nu sunt asa de mari. Din pacate nu am reusit sa raman natural, asa ca acum iau in considerare un FIV. Din ce-am citit toate femeile sunt predispuse la fibrom uterin intr-un fel sau altul, nu se stie cauza pentru care la unele incep sa creasca si la altele nu, probabil de aici si incertitudinea in recomandarilor medicilor.
No, hai ca m-am intis prea mult, cam asta este situatia mea, nici prea neagra nici prea roza, dar cu optimism inainte!
Va doresc si voua bafta in tot ce v-ati propus. Seara buna
35 ani, ma pregatesc de primul FIV, ca nu am incotro, nu stiu cauza infertilitatii
Dana1122 spune:
Olimp, vestea este excelenta! Laparo e o mica interventie de 10 minute, din ce-am auzit si citit, si este practic lipsita de riscuri. Deci, la inceputul verii...incepi proiectul in forta! :)
Eu am incercat astazi sa ma programez si la cabinetul particular al dr. Ion, pentru o data mai buna, dar este absolut imposibil...dimineata telefonul era "deranjat temporar", apoi suna ba ocupat, ba nu raspundea nimeni..pe la 11 a raspuns cineva si mi-a spus ca nu se mai pot face programari pt aprilie, ca deja sunt ocupate toate locurile. Si sa revin pe 16 aprilie (!!!! a doua zi de Paste???), ca sa incerc programare in luna mai. Nu se puteau face programari astazi pt luna mai. N-am mai intalnit asa ceva. Acum caut cabinet serios de reflexoterapie, ma gandesc ca poate reusesc sa tin fibromul in frau cu niste sedinte de reflexo.
Saptamana asta am fost si la ecografie, la Chitescu. Mi-a zis ca posed una bucata fibrom situat in cavitatea uterina, de 3.3 cm, 14 cm cubi volum, bine vascularizat (asta e f naspa). Mi-a recomandat embolizarea. A doua zi am fost la dr Anca, care a respins categoric varianta embolizarii, si varianta operatiei (desi aici a ezitat mult), si a zis sa incerc momentan sa tin pe loc fibromul cu Cezarette. Este un anticonceptional bazat doar pe progesteron, "cel mai aproape de contraceptivul ideal" - spune dumnealui. Dar am citit pareri si informatii despre Cezarette pe netul din lumea intreaga si deja m-am ingrozit... Deci...raman in dubiu total, fara nicio perspectiva viabila.
M-am gandit sa folosesc si niste Carpicon, macar o tura. Si as fi vrut sa gasesc un tratament pe baza de marul lupului (toata lumea spune ca-i f eficace, dar si extrem de toxic), insa in plafar-uri nu exista asa ceva, tocmai din cauza ca-i foarte periculos, luat dupa ureche.
V-am pupat!
olimp spune:
buna dimineata fetelor !
dana si arwen imi pare rau ca si voi va loviti de fibroamele astea pacatoase care ne duc la exasperare .
Nu stiu daca ati citit povestea mea dar eu am embolizat fibromul. Va zic pe scurt , acum 3 ani l-am descoperit si era imens 8/9 cm si crestea ca Fat Frumos , ca si tine arwen am colindat mai multi medici renumiti din Cluj din partea carora am primit tot felul de diagnostice printre care si histrotomie ( scoaterea uterului ) , inacceptabil , avand in vedere ca nu am copii si ca fibromul crestea ca la el acasa si acest lucru ar fi ajuns sa imi compromita tot uterul am decis ca embolizarea este cea mai buna solutie . In momentul embolizarii nu stiam ce tip de fibrom am subseros , intramural sau cel submucos .
Am facut embolizarea si fibromul a scazut la 5/6 cm si s-a stabilizat la dimensiunea aceasta . Am facit HSG-ul si am vazut ca trompele sunt permeabile , am facut apoi 3 IUI fara succes si m-am decis sa fac FIV.
Cand am ajuns pentru FIV doctorul mi-a cerut o intervnetie histeroscopie pe care am facut-o la Debrecen si am aflat ca fibromul este subseros prezent pe fata anterioara a uterului deci se poate scoate laparoscopic ceea ce e foarte bine . Doctorul din Ungaria cu care urmeaza sa fac FIV mi-a zis ca e foarte bine ca fibromul e embolizat pt ca : - nu mai creste
- nu este vascularizat , deci nici hemoragia nu va fi mare
- datorita embolizarii fibromul este foarte bine incapsulat si delimitat de peretele uterului
Acum nu neg ca in ficare problema nu sunt si cazuri nefericite , dar in cazul unui fibrom subseros nu afecteaza cavitatea intrauterina cum este si in cazul meu deci se poate ramane insarcinata ulterior si se poate face FIV . Situatiile mai nefericite sunt cele cu fibroame intramurale si submucoase cand intradevar se taie din mucoasa uterina.
Ca si in cazul tau arwen pentru ca fibromul este situat pe peretele anterior imi modifica anatomia uterului si nu reusesc sa raman insarcinata natural dar dupa laparoscopie cine stie ? eu sper.
Fetelor nu vreau sa va suparati pe mine da la fel am patit si nu m-am lasat pana nu am gasit cat mai multe informatii de la diversi doctori . In ceea ce ma priveste pe mine nu imi pare rau ca am facut embolizare .