Fibrom uterin (28)
Raspunsuri - Pagina 18
delia28 spune:
Ninia.. imi pare rau sa aud asta.. imi pare rau ca ai fost dezamagita pentru ca stiu ce inseamna asta pentru moralul nostru... dar bine ca s-a rezolvat situatia pentru ca pana la urma asta e cel mai important. astept vesti bune!
Pretty multa bafta in proiect!! sa vina bebe cat mai repede...
Dana eu insist.. cu calm.. .. dar Badea nu ti s-a parut ok? ca eu am vazut pareri de bine despre dumnealui.. el ce-a spus? sarcina :)))
aditza.. sunt perfect de acord cu Ninia... cu curaj inainte!
Violeta_ND spune:
PrettySunshine, daca uterul este fibromatos doctorii(buni) dau pastile pentru a se intinde. Am avut o prietena cu problema asta. Ea avea dureri mari si ginecologul ei a zis ca e ok. A gasit un ginecolog bun care i-a dat tratament pt asta. Daca nu schimba doctorul pierdea sarcina.Si mie trebuia sa-mi dea macar Nos-pa.
Eu observ cu atentie orice schimbare. Am CM mai scurt acum(23 de zile). De data asta nu am dureri deloc. O sa-mi fie greu cu planificarea bebeului.Va trebui sa muncesc mai mult.
O primavara frumoasa tuturor!
Sa auzim vesti bune!
prettysunshine spune:
Va doresc o primavara minunata si sa vi se implineasca toate dorintele!
Violeta,din pacate aici nu prea se dau medicamente,cand eram insarcinata am luat eu No-Spa,imi cumparasem din Romania,ei nu prescriu asa ceva.O sa vad ce masuri vor lua daca reusesc sa raman insarcinata.La miomectomie mi-au cusut colul,pentru ca a ramas deschis dupa nastere.insa altceva parca ma indoiesc ca vor mai face.
Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)
aditzaC spune:
la multi ani o primavara plina de vesti minunate si burtici frumoase
multumesc mult fetelor pt sfaturi din pacate azi mi.a vnt cm dar merg increzatoare inainte
legat de prg ..asa am patit cu cel mic cu rebumitul dr stanciu un pediatru nemai intalnit .
urasc rahatul asta de a colabora cu.viitorii pacienti si pe asist astea obosité le.as da afara fara discutii
va pup
olimp spune:
8 MARTIE FERICIT
buna fetelor sunt si eu posesoare a unui fibrom maricel de 5/6 cm , vreau sa va intreb ati efectuat careva histerografie ? sa nu fie confundata cu histerosalpingografia pe care am facut-o si eu ?
Daca se face operatia de miomectomie dupa cat timp poti incerca sa ramai insarcinata ?
Ninia81 spune:
La multi ani mamici si viitoare mamici! O primavara frumoasa!
Olimp, imi pare rau ca te confrunti si tu cu aceasta problema.
Eu am facut miomectomie si mi s-a spus sa incerc dupa minim 6 luni.
Fiecare se simte pregatit in functie de cum evolueaza starea dupa operatie. Unii se vindeca mai repede altii mai greu.
Ti s-a propus miomectomia?
olimp spune:
nina povesteam mea este un pic mai complicata , eu am descoperit fibromul acum a 2 ani si jumatate cand deja monstrul avea 9/8 cm si care crestea ca fat frumos , am batut din cabinet in cabinet si am auzit o sumedenie de pareri dintre care unele mai radicale altele foarte evazive , in fine , doi doctori renumiti din Cluj ( eu fiind Clujeanca ) mi-au recomandat hosterotomie , iti dai seama ca nu am putut acepta asa ceva , asa ca am continuat cercetarile . Am dat ulterior de doctorul care imi este actualmente doctorul curent si el m-a sfatuit sa fac embolizare , fiind singura solutie pentru a stopa cresterea fibromului si salvarea uterului , am facut embolizarea in 2010 si fibromul a scazut la 5/6 cm dar nu mai mult . E de atunci ma chinui sa raman insarcinata fara succes si ne-am hotart cu sotul sa mergem la Debrecen sa facem FIV , cei de acolo au descoperit ca si sotul are probleme ( ologoseremie ) , iar mie mi-au recomandat sa fac histerografie ( film in interiorul uteruleui ) sa vada cum este situat fibromul , unde e in musculatura , in cavitate cat de mult modifica cavitatea etc . Ei imi spuneau ca daca acesta este pozitionat ok s-ar putea opera intravaginal daca nu doar cu miomectomie clasica . De accea intrebam daca se poate face doar clasic cam cat timp trebuie sa treaca pana pot sa incerc sa raman insarcinata dar e asa cum spui tu totul depinde de anvergura interventiei si de capacitatea de recuparare a ficariu organism in parte.
Ninia81 spune:
Olimp, imi pare rau sa citesc ca sunt probleme. Din cate am citit la Debrecen sunt medici f buni si sunt sigura ca vor sti sa iti rezolve toate probleme si sa poti sa ai si tu parte de un bebe.
Cat despre refacerea dupa, parerea mea asta este...ca fiecare simte cand organsimul este pregatit sa poarte o sarcina.
Doamne ajuta sa fie bine!
olimp spune:
ninia multumesc de incurajari sa dea Domnu sa fie asa si sa reusesc sa tin si eu in brate bebele mult astepat.