Ce-mi pot face sefii?
Pe 24.07 mi- am depus demisia.
Pe 2 august ar trebui sa fiu la noul loc de munca.
Sefii imi cer,conform contractului de munca sa stau si saptamana viitoare,insa nu as vrea sa pierd oportunitatea noului job.
Deci pana pe 1 asigur prezenta,apoi am trimis o cerere de concediu.E valabila?( mai am de luat mai multe zile decat imi trebuiesc)
Mentionez ca din luna mai am primit amenintari ca de nu fac targetul trebuie sa imi caut de munca,etc....si targenul nu a fost atins.
Problema e ca locul de munca este un magazin,sunt si dealer telefonie mobila,vand si electrocasnice,si sunt singura.Eu deschid,eu sunt singura(cred )care are chei.Daca de luni nu mai vin la munca ce imi pot face.Gestiunea e ok,nu am cel mai mic minus,insa cui s-o predau?
Care este cel mai mare rau pe care mi-l pot face?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
trebuia sa ceri incetarea contractului de munca, cu acordul partilor, incepand cu data de...
in felul acesta nu erai obligata sa respecti perioada de preaviz...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ni-na spune:
va rog respectuos sa imi aprobati cererea de incetare a activitatii in cadrul societatii dvs, din motive personale prin acordul partilor, incepand cu data de 01.08.2010
Va multumesc .
Acesta e un copy/paste dupa demisie
CorinaDani spune:
ok, dar ce rezolutie ai primit pe cerere ? macar i-ai dat un numar de inregistrare si data, in momentul in care le-ai inmanat hartia ?
eu asa stiam, ca daca soliciti cu acordul partilor, si superiorii sunt de acord, nu mai esti obligata sa respecti perioada de preaviz impusa de demisie
si asa cum ai formulat tu cererea, clar nu e demisie
poate ca trebuia sa specifici "conform Codului Muncii, art. 55, lit. b", macar sa vada ca esti in cunostinta de cauza
garantii materiale (pentru gestiune) ai la firma ? esti sigura ca ti le vor returna ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
lilib72 spune:
Legal, zilele de concediu de odihna nu suspenda perioada de preaviz, nu au ce sa-ti faca daca tu ai zile de concediu neefectuate.Perioada de preaviz este de 15 zile calendaristice 24.07-07.08, in cazul tau, lucrezi pana pe 01.08 apoi intri in concediu de odihna 6 zile.Ai grija la gestiune, tb. sa o predai cuiva, astfel cine stie cu ce te trezesti pe cap.
Numai bine.
lili@domnisorica daria
hobby
ni-na spune:
Au comunicat,pe mess ca sunt de acord,si am 15 zile preaviz,si ma vor anunta cand predau gestiunea.... in cursul saptamanii viitoare.Insa eu trebuie sa plec....................desi nu-i foarte corect.Dincoace ma accepta oricum ,cu orice "codita"pe Carnetul de Munca numai sa vin ca au nevoie urgenta de mine.E valabila cererea de concediu oare?......Asa as acoperi perioada.
Ii inteleg ca ii las cu "ochi-n soare"insa ei mi-au cerut sa imi caut alt job.
ni-na spune:
Lilib,concediul sunt obligata sa il iau cand vor ei sau cand vreau eu?Au dreptul sa-mi refuze cererea de concediu?
ni-na spune:
Lucrez aici de 5 ani si intotdeauna a fost o problema CO,cu cereri,stat cu sufletul cat un purice ca nu aproba(si cu biletele de avion luate in ultimul caz).I-am inteles ca trebuie sa mute pe cineva din alt magazin la mine,insa e un drept al meu.........
andata spune:
Din pacate, legal, nu ai ce face, trebuie sa respecti perioada de preaviz. Stiam, dar cum nu mai sunt de vreun an in domeniu, am crezut ca s-a schimbat ceva. Am pus insa intrebarea pe alt forum, exact cum ai formulat-o, si mi s-a dat acelasi raspuns.
Referitor la intrebarea din titlu eu ma gandesc ca daca pleci fara sa predai gestiunea (si nu cred ca ei iti vor usura situatia sa o predai inainte de termen), te pot scoate cu o lipsa f mare in gestiune, care se poate preschimba in furt si intra pe penal si sa iti desfaca si disciplinar contractul de munca. Poate ca la noul loc de munca nu o sa te afecteze "disciplinarul", dar nu stii cum te poate afecta pe viitor. Cel mai bine ar fi sa vb cu angajatorii, si cu cei noi, si cu cei vechi, poate ajungeti la o intelegere.
Ar trebui ca si noii angajatori sa inteleaga faptul ca trebuie sa iti efectuezi preavizul, ca vrei sa lasi lucrurile in ordine. Intreaba-i daca ei nu ar vrea acelasi lucru in cazul unui angajat care pleaca.
Bafta multa iti doresc.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
andata spune:
Nu ai pt ce. Sper din suflet sa rezolvi situatia. Ideal ar fi sa lase ambii angajatori cateva zile de la ei, unii in minus, altii in plus.
Sa ne spui ce ai facut, eu iti tin pumnii.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita