Cu dragoste din Iasi (97)
Raspunsuri - Pagina 11
l_carmen2003 spune:
Mult succes scolareilor si puiutilor care merg la gradinita!
Si la multi ani sarbatoritilor din zilele astea... cu scuze de intarziere!
l_carmen2003 spune:
Intotdeauna am crezut ca mama e cea mai importanta persoana din viata copilului ei, centrul universului pana la un punct… In cazul nostru pana anul trecut, cand a aparut Teacher… Pentru teacher Alex a invatat sa scrie si sa citeasca, isi face temele constiincios la engleza, citeste si scrie zilnic, isi invata pana si dinozaurii engleza…
De cateva zile insa a aparut Doamna, care a schimbat iar ierarhiile. Doamna spune, Doamna vrea, Doamnei ii va place, Doamna…
Avea trei ani si mi-a spus, serios, inainte de a ajunge la gradinita: ‘intro zi am sa cresc mare si am sa merg la scoala”. I-am sarutat fruntea si l-am strans in brate amintindu-mi cu infiorare ca deja era la gradinita… Ma gandeam ca mai e pana atunci… Ziua aceea a venit… de curand.
Emotionat, strangand florile in manuta ca pe o comoara de pret, iscodind peste tot cu ochisorii dupa colegii de la gradinita… sperand sa gaseasca macar un chip cunoscut am intrat in curtea scolii…
A mai intalnit cativa viitori colegi si pe prietenii lui cei mai buni - dintre care doar unul merge la scoala si e in clasa cu el, celalalt venise doar sa isi incurajeze amicii si sa faca o repetitive generala pentru anul viitor - si a rasuflat usurat, poate nu e asa de singur… ma strangea de mana si mi-a soptit: “cati copii sunt… “ si apoi si-a auzit numele strigat. M-a strans mai tare de mana si m-a privit intrebator, apoi s-a lasat condus pe sub un tunel de flori in scoala pana in clasa.
L-am sarutat de ramas bun in clasa si am plecat cu inima indo
ita. El zambea fortat dar nu a spus nimic… Abia asteptam sa ma intorc dupa el.
- Cum a fost la scoala?
- Doamna a spus ca ne va invata. Si sa ne culcam mai devreme seara.
- Si cum a fost?
- Bine, invariabilul raspuns timp de patru zile.
Apoi, alataieri seara mi-a povestit mandru ca doamna i-a laudat desenul. Era reusit, foarte frumos.
Ieri, eram inca la birou cand m-a sunat plangand ca desi s-a straduit cat a putut el sa faca umbrelute nu i-au reusit si Doamna a spus ca nu e bine. Daca nu il mai primeste la scoala? Suspina disperat. I-am propus sa reia desenul pe niste foi albe si apoi sa refaca pe caiet. Cand am ajuns acasa nu imi venea sa cred cum aratau foile de incercare, desenate frumos cu migala… Acesta e copilul meu? Scolarul meu? Inima mea!?
Multumesc Doamnei invatatoare, daca in trei zile ai reusit sa il faca sa o respecte atat de mult incat sa isi sa doreasca sa exerseze pentru a o impresiona… JOS PALARIA! Mie nu mi-a reusit in 7 ani sa il fac sa inteleaga diferenta dintre lucrul facut rapid si lucrul facut cu atentie!
Azi dimineata cu ochii in lacrimi m-a intrebat daca ii arata Doamnei ca a refacut il va ierta? Va mai putea veni la scoala in clasa dumneai?
Efectiv sunt fericita ca am insistat atat de mult sa vina in clasa aceea si m-am tinut tare ca pe dansa o vreau sa imi educe copilul!
Si am sa folosesc si eu de acum sintagma: Doamna a spus! Pentru ca functioneaza…
Aseara am avut si festivitatea de premiere la Cambridge si isi astepta cu emotie diploma cumintel pe scaunel… Se foia, e adevarat, sa vada cand ii vine randul… Dar a stat acolo. I-au luat interviu si il ascultam uimita. Initial nu avea curaj sa se uite in camera, apoi a prins curaj. La inceput abia si-a spus numele apoi a inceput sa zambeasca…- si, aproppos, il puteti vedea deseara la ora 18 pe TVR1.
- “De ce iti place engleza?”
- “Vreau sa invat sa ma fac om de stiinta. Si imi place Teacher Ruxi. Am nevoie de engleza .”
- “Esti la gradinita? “
- “Sunt in clasa intai!”
In iarna imi cerea sa il “dez-inscriu” de la engleza, acum citeste zilnic cate ceva in engleza.
Stiu ca inca mai am un locusor doar al meu in inimioara lui... Desi citeste singurel binisor, inca mai citim seara impreuna, unul langa altul povesti... dar curand va prefera sa citeasca singurel.
Si stiu ca intr-o zi va merge si la liceu si apoi la facultate si... si... intro zi imi va spune:"mami eu ma insor..."
Dar nici atunci nu voi disparea de tot din inima lui...
Incet incet insa invat sa fac loc...
xerxe2005 spune:
Mi-a placut si mie, Carmen. Emotionant.
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07
herra spune:
Carmen, mi-era dor de vorbele tale!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
iulia-stefy spune:
Va ofer o
Carmen, m-a impresionat mesajul tau. Subscriu la ce a scris herra. Multa bafta lui Alex.