Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *268*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Buna dimineataaaa !!!!
urari intarziate dar sincere:
SACHA
RAMONA

LA MULTI ANI !!! SANATATE MULTA !!!!

si multumesc tutoror ce mi-au admirat puiutii mei in fotografii!

Alinush, si eu l-as lasa la afterschool daca s-ar face in scoala lui. La mine cea mai mare problema este cu facutul lectiilor... Sper sa nu fie prea obosit dupa ora 6 seara de facut teme?
Chiar, cu ai procedat cu luca la inceput, in primele luni? la ce ora isi facea temele? cu cine?
offff, ce emotii am...

mirikule, aoleu cu hernia asta ..... sa dea Domnu' sa te refaci repede!!! cand trebuie sa o faci ? este urgenta operatia?
offf!!! inca odata ma uimesti cu ai puterea sa faci haz de necaz, sa iei lucrurile asa de usor... ai spus-o asa pe la sfarsitul mesajului ceva de genul "by the way"... cand eu as fi inceput mesajul cu o suta de si m-as fi lamentat si m-as fi vaitat... inca o chestie pe care o invat de la tine....

alina tudor, si eu am simtit la fel in l;egatura cu somnul cu copii mei...
cred ca acum vreun an vorbeam cu miri de dependenta lui dimitris de ma-sa la somn ... si a trebuit sa recunosc ca este reciproca.... eu dorm cu amandoi in pat, mai mult, dupa ce adorm ii pupacesc si imi lipesc nasul de pielicica lor si ma topesc de dragoste in momentele alea....ah ce dor imi este de ei acum...

lala20, gata, au trecut problemele lui bia? s-a facut bine?

ceska, wow ce patanie cu cheile... si gaza a stat cuminte in casa in tot acel timp / nu a plans pe la usa? Bine ca s-a rezolvat! Ddespre vecina "binevoitoare" ce sa zic.... ignore! cred ca i se va intampla si ei ceva ... si mai si de cat ce ti s-a intamplat tie...
nu ai cum sa fii atat de rau si dusmanos si sa-ti mearga bine
v-o spun din proprie experienta... povestesc mai incolo
ce mult mi-au placut fotografiile de la party !!! super !!!
cred ca s-au distrat pe cinstte si copiii si parintii!!!
am salivat privind bucatele si mai ales ce ivarteati voi acolo pe tepuse....
dimitris ia singulair cateva luni pe an. din octombrie-noiembrie pana in martie aprilie....
dupa ani de zile in care aveam luna si antibioticul ( a fost un copilas tare buolnavicios!) de 3 ani nu a mai luat nici macar o singura data antibiotic, nu a racit, nu a tusit...nimic-nimic!!!
sa dea Domnu sa nu aiva efecte adverse ca am vazut ca este destul de controversat medicamentul acesta dar... tare bine i-a facut lui dimi!!!!

grati, cum mai este dudu? si-a reglat scaunele?
si eu zic ca este ok nr. lor daca consistenta nu este rea....
a, si: LA MULTI ANI fericiti cu impliniri, cu liniste si fericire multa !!!!

ramona, wooooow, am vizionat filmuletul cu razvi este fermecator baiatul tau! ce scump este! ce conversatie serioasa ati purtat. ce-mi place accentul lui ( si al tau )
"io pun" el spune mai mami... ce te bagi in poezia lui?!
chiar ca este destept!!!
trebuie neaparat sa o invat si eu pe maimuta mea niste poezii
sa vedem daca o vrea si ea... important este ca m-am hotarat sa i le spun.

roli, offff Dumnezeu sa-l odihneasca !!!!
sincere condoleante!

mada, mi-a fost dor de tine si papusica ta!
cu mai este? a mai facut febra?
si eleni a facut asa cand am plecat in grecia. exact cu o zi inainte mi-a facut aproape 39 febra. nu parea sa aiba ceva anume... a doua zi nu mai avea nimic!

elle, cat ai dat pe epriuta? trebuie sa marturisesc cu rusine ca eu o spal pe elni pe dinti din paste'n craciun
i-as lua si eu periuta electrica. desi... daca ii iau ei trebuie sa-i iau si lui dimi...

ereena, si de tine mi-e dor!!! cand ne intalnim in august cu eliza nu poti veni si tu cu mateiasul tau ?

roxanici, wow ce succes !!! gata cu suzi !!!!
BRAVO ADELUTA !!!! eu mai am cale lunga... cred ca nu scap eu pana la 3 ani de ea...
ce chestie... dimitri a renuntat foarte usor la suzi pe la 1 an si 11 luni.... nu am avut nicio problema. i-am dat cu sare de lamaie pe ea si... gata ! avea kk pe ea si nu a mai vrut-o
a stat cu pampers pana la 3 ani si ceva....
eleni nu are nevoie de pampers, face si pipi si kk la olita, nu-i mai pun de ceva timp nici noaptea pampers si totul s-a intamplat brusc fara sa-i spun eu ca trebuie sa faca la olita sau sa-i cer sa stea cu chlilotei. ea mi-a cerut si gata.
in schimb la suzi nu renunta neam.
pana la urma dependenta ei nu este asa de "scumpa" precum dependenta de pampaers

ema, cum mai este milan?

elle, lasa-le pe fete singure cu sotul... trebuie sa se obisnuiasca...
incearca sa mai ai grija si de tine!
chiar... nu te-am mai auzit ca te-ai dus la coafor?! fa-o !!!
ai incredere!
si eu am pus piciorul in prag sotului. in fiecare sambata merge la cinema cu dimitris si apoi iau masa in mall
si seara, cand nu este obosit ( si adevarul este ca are o naveta obositoare si garzi dese)... dar, cand ma prind eu ca a avut dupa amiaza libera si s-a odihnit, seara iese cu eleni in parc o ora...
si mie mi-a fost tare frica la inceput. dar i-am urmarit de la fereastra si... este ok. ba chiar sta cu ochii pe ea mai bine decat nmine care... ma cam conversez cu mamicile din parc si o las pe eleni singurica sa se dea in leagan, pe topogan, sa alerge dupa frate-sau etc....

eu trebuie sa multumesc catorva zuze de aici care mi-au deschis ochii in legatura cu sotul...
greu a fost sa ma hotarasc, sa am curajul sa incerc sfaturile lor...

wow cat am scris....

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Laura
eu l-am obisnuit pe Bogdan sa vina de la scoala, sa manance, sa se relaxeze 30-40 de minute dupa masa cum vrea el iar apoi sa treaca la lectii. La incepui i se punea un ceas sa sune ca sa constientizeze ca a trecut timpul sau il sunam la telefon.
Facea singur tot ce stia sa faca, daca avea nedumeriri la ceva le lasa sa le discutam impreuna cand ajungeam acasa.
Nu a stat nimeni, niciodata cu el in camera sau in spatele lui sa il pazeasca sa faca lectii, nici macar in primele zile.
Nici acum nu suporta sa fie cineva cu el chiar daca eu as vrea sa citesc sau sa ma uit la tv

Sa le faca pe toate cu tine dupa 6 seara , eu, personal, nu am acceptat. Lectiile sunt ale lui nu ale mele, trebuia sa constientizeze ca sunt responsabilitatea lui.
La inceput se lalaia la ele , se uita pe pereti, se juca cu diverse INSA in scurt timp s-a prins ca isi lungeste singur agonia, isi pierde singur din timpul lui efectiv de joaca.
Noi aveam antrenament de 3 ori pe saptamana si era obligat sa termine tot pana la ora 16.00 ca sa putem pleca. Nu termina, nu mergeam. Dupa 2 antrenamente "ratate" l-a intrebat sensei ce s-a intamplat si a trebuit sa "suporte" si o morala facuta de catre acesta.
De atunci in zilele cu aikido se misca fenomenal de repede

Evident ca vei avea emotii cu tona, mult mai multe decat va avea el
Eu am inca si acum, ma trec fiorii cand ma gandesc ca intra a cincea cu profesori, cu un colectiv nou, cu note...

PS : ma bucur enorm ca ai avut curaj si ai aplicat "antrenamentul" tatalui . Ai vazut ca stie sa se descurce ?
Bravo tie si bravo lui

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

lalad, si multumesc si pentru impartasirea experientei cu bogdan.
nu stiu daca va functiona la mine...
SPER!
problema este ca dimitris va sta singurel...
eu ajung acasa dupa ora 17.00. iannis ajunge pe la 13.00- 14.00 dar, de cele mai multe ori pleaca imediat la niste cabinete cu care are angajamente in bucuresti....
pe dimitris o sa-l ia mama unei fetite colege de clasa cu el si vecina de bloc cu mine iar el va sta practic singurel acasa...
asa cum imi cunosc eu fiul... nu prea il vad asa de constiincios sa se odihneasca si sa se apuce singurel de lectii....
eventula sa-si ia o bere inainte ca sa-si faca curaj
glumesc. acum, si eu am fost asistata de mama toata clasa I. iannis, pe de alta parte imi spune ca el si-a facut singurel temele...
eu zic ca nu si le-a facut prea bine
imi iau concediu de odihna primele 2 saptamni de dupa 15 septembrie si o sa incerc sa-i impun programul acesta. dupa aceea, vreau sa rog o vecina de scara sa mearga la el la 30-40 de minute sa-l verifice ce face...ma rog, sa stabilesc un program cu ea contracost, sa-i puna si sa manance....
offf. trec eu si de asta.

in alta ordine de idei...
am copii la mama de duminica seara.
nu-mi vine sa creed ce bine s-a adaptat eleni. eram convinsa ca va plange si va jeli dupa mine... iar dupa razboiele purtate in ultima vreme cu dimitris eram, de asemenea, convinsa ca va fi o bucurie pentru el sa scape de mine si sa fie rasfatat de mama...
si, de fapt,./...
cine plange dupa ma-sa????? dimitris !!!!
cine nu are nicio problema ca este departe de mami...??? eleni !!!

eu, ma simt ciudat si intr-un fel fericita ca dupa 7 ani de stat in permanenta cu cate-o gaza pe langa mine... stau singura cu barbatu' meu
ieri mi se parea asa ciudat sa ajung acasa si sa gasesc casa la fel cum am lasat-o dimineata.... nu tu jucarii in bucatarie, nu tu haine aruncate in toate camerele, nu tu biscuiti pe jos prin sufragerie...
am stat putin intinsa in pat...
ba mai mult, mi-am luat masa in pat cu o farfurie in brate privind la televizor.
cand a venit sotu' acsa am vorbit cu el vrute si nevrute. incredibil... am reusit sa ne povestim ce am mai facut in cursul zilei fara sa fim intrerupti in mijlocul fiecarei fraze de vreun copil urlator
am studiat ofertele de la cinema.
am mers la film aseara. am mancat dupa aceea in mall...
foooooarte ciudat si ne aminteam amandoi cum faceam toate cghestiile astea in trecutul asa de indepartat in mod natural... acum le percepem ca pe un dar superb

pe de alta parte mi-e dor de rasetele lor, de manutele lui eleni pe fata mea, de mutritele lui dimitrakis...

apropo de facut/gandit rau de altii...
marturisec ca am facut o rautate sa-i spun... ce s-a inators inzecit impotriva mea....

saptamana trecuta, un nene in varsta bine de tot iesea de pe o straduta unde avea stop si era sa intre in mine care eram pe prioritate pentru ca nu a schitat practic niciun gest sa se asigure un pic....
am reusit sa franez la timp, masinile aproape s-au pupat iar eu l-am claxonat nervoasa.
el, evident speriat rau de situatie, dar si marlan in acelasi timp a inceput sa ma injure urat.
am simti9t ca turbez in momentul acela...
inloc sa-si ceara scuze ... ma injura. tot el pe mine.
l-am lasat sa treaca si apoi l-am urmarit cu masina. puneam frana brusc in spatele lui, ba de cate ori vedeam ca statea in loc coloana, ma dadeam jos, ma duceam la geamul lui, i-l injuram si eu, ii ciocaneam in geam.
el privea fix inainte si nu se mai uita la mine, nu mai mi-a adresat niciun cuvant,era rosu la fata, crispat si cu siguranta speriat de violenta mea.....
m-am jucat asa cu el vreun kilometru si... a trecut.

dupa 2 zile... m-am grabit sa ies la randul meu de pe o strada cu cedeaza trecerea si l-am sifonat pe unu care stea cu avariile puse taman pe coltul strazii...
cand am auzit sgomotul si am realizat ca l-am atins am crezut ca mor de durere pentru masinuta mea...
m-am dat jos, m-am uitat la masina lui avea niste zagrieturi fine negre pe spoilerul lui si atat. m-am uitat speriata si la a mea si a mea avea / are un pic jos langa aripa tabla infundata....
mi s-a facut rau, m-am asezat pe bordura cu capul in maini. apoi m-am dus la el sa-l intreb ce sa facem, daca mergem la politie sau la asigurari si i-am recunoscut ca am gresit.
faza frumoasa a fost ca el - era un domn bine imbracat la costum - s-a tacut cateva secundesi apoi mi-a zis calm si cu voce joasa: "nu facem nimic, asa se intampla cand se urca femeile la volan !" s-a urcat si el in masina si a plecat....
ce sa ma mai enervez... gresisem!
ma ofticam doar ca nu stie ca eu conduc de 15 ani si este prima data cand se intampla sa gresesc

oricum, am invatat ca oricine poate sa greseasca!
chiar si eu care ma credeam soferita lu' peste imparat cu atat mai mult tataita ala pe care l-am speriat prea tare pentru o greseala din care nu a rezultat nicio paguba....

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput

mama ce limbarnita am

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Mie imi place...ca am ce citi...
I-a zi si mie cu singuilar cum se administreaza,in ce perioada,cat costa...Eu din toamna raman singura cu Bia,ea o sa fie la gradi cu program prelungit,eu sa zbor la primul loc de munca ce imi iese in cale...si trebuie sa am grija de imunizarea ei...ca nu o sa-mi prea permit luxul sa lipsesc prea des de la servici...asa ca astept si alte sfaturi despre imunizare...ca sunt pe din afara...

Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz

Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LaLa_20

Mie imi place...ca am ce citi...
I-a zi si mie cu singuilar cum se administreaza,in ce perioada,cat costa...Eu din toamna raman singura cu Bia,ea o sa fie la gradi cu program prelungit,eu sa zbor la primul loc de munca ce imi iese in cale...si trebuie sa am grija de imunizarea ei...ca nu o sa-mi prea permit luxul sa lipsesc prea des de la servici...asa ca astept si alte sfaturi despre imunizare...ca sunt pe din afara...

Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.

e, atunci ma bucur ca nu plictisesc si te-am gasit ca-ti place sa citesti
ca mie mi-era teama ca am speriat zuzele cu limbarnita mea si d'aia nu mai au curaj sa intre.
glumesc! e vara, sunt concedii...

singulair-ul nu este pentru imunizare.
mie mi la recomandat lui dimitris pentru ca a avut un episod luuung cam din iunie pana in noiembrie in care a tusit rau. zi de zi.
si... la controale imi spuneau ca nu are nimic pulmonar. dar el totusi tusea cu toate siroupurile si medicamentele incercate.
la alergolog i-au facut teste de alergie. nu a iesit alergic la ce l-au incercat
doctorita l-a incercat si de astm dar nu a putut sa dea o proba valida, sa sufle in aparatul ala dupa indicatiile ei...
si atunci a zis ca s-ar putea sa aiba o forma atipica sau nu stiu cum de astm...
si i-a dat singulair
care l-a facut sa-i treaca si tusea
si nici nu a mai racit de atunci.
costa ceva bani
cam 2 milioane parca.
dar mie mi-l dadea doctorita compensat 100%
acum, onor guvernul l-a scos de pe lista medicamentelor compensate 100% dar tot este partial...
nu stiu cat.
lui dimitris ii dau o pastiluta pe zi din noiembrie pana in martie, aprilie.

si Eleni - 05.02.2008

2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Banii nu ar fi o problema cand e vb de Bia...dar cred ca oricum ar trebui sa cer sfatul doctorului inainte...vad ca si ea a ramas cu o tuse ciudatica...dar sper asta sa treaca...
Dar lui Eleni nu ii dai nimic pentru imunizare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Helllouuuu,

Laura_D,
cred ca ai fost singura zuza ce a citit patania pe blog! :-)
NU, gaza era la gradi deci nu era nici un pericol!
Pe mine m-a enervat ca vecina in loc sa intrebe cu ce ma poate ajuta s-a gasit inteleapta!!!!! Scap de ea ca si-au luat casa si se muta dar cine stie cine vine in loc.

Singulair.... noi l-am primit cam tot pentru cu ai spus tu, tusea si faptul ca o simpla viroza s-a asezat iar in plamani, nu s-a oprit la muci si alte asemenea. Vineri sunasem la cabinet sa intreb cat sa mai facem aerosoli dar am uitat sa pomenesc de singulair. Mai facem aerospoli o data pe zi .... pana vineri.
Sper sa scapam de sensibilitatea asta la plamani...

Merg sa pun gaza la somn

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Elle,
uite ce bine au prins unele sfaturi de aici referitor la implicarea taticilor la Laura_D!
Eu am o gaza tu cu doua mici sigur esti mai terminata ca mine! Lasa soacra intr-o zi libera, trimite-o la piata, sotul acasa fiind sa stea cu fetele cat iei tu ceva de la magazin...
Al meu sot are cocnediu si nu am de gand sa il slabesc de la a face ceva cu gaza, chiar daca nu doar ei doi singuri.
A promis sa se lase de fumat in concediul asta: eu insa il banuiesc ca procedeaza ca inainte cand "se mai lasa" si fumeaza pe furis. Prea iese "cu treaba"...
Ma ingrijoreaza ca avea o tuse groaznica, noaptea ramanea un strop fara aer trebuia sa schimbe pozitia etc.
Si e un incapatanat!!!!!

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Buna ziua!

Sa nu-mi fie cu banat, dar am 2 chestii de spus.

1. Lala mica, Singulair-ul este un medicament pt. astm, NICI VORBA sa-l dai copilului asa, doar ca ai auzit de el pe forum. E periculos, daca copilului nu ii este necesar.
Si Markus a luat 5 sau 6 luni, mai demult, cand o tuse nu a mai trecut iarna intreaga, ba incepuse sa tuseasca ca astmaticii, dupa cel mai mic efort fizic.

2. Fara suparare, fetelor, care mai puneti linkuri sau trimiteri la blogurile voastre si apoi va suparati ca nu a citit nimeni. Nu mi se pare.... 'fair'.
Nu e obligatie sa dai click pe toate linkurile, nici sa citesti toate blogurile (eu nu citesc nici unul, din lipsa de timp)...
Poate sunt fete care intra DOAR pe DC, pe subiectul cu clopoteii....
Asta nu inseamna ca sunt mai rele, sau mai rauvoitoare, sau mai......nu stiu cum decat celelalte.

Sper ca s-a inteles exact ce am vrut sa zic si nu s-a suparat nimeni

LalaD, mersi de sfaturile cu scoala, si noi intram la toamna, deci LauriciD, suntem colege de "suferinta" :))
Si eu am emotii foarte mari, e clar ca mult mai mari decat el, care pare acum indiferent.

Insa am o dilema. Am aflat ca dna invatatoare e de acord sa faca 'after school' cu ei, sau cum ii zice (sa ii duca la masa de pranz si apoi isi fac temele la scoala, sub indrumarea ei, pana la ora 16).
Voi ce ziceti, sa-l dau? Cine a avaut copiii la asa ceva? Merita? Cum o fi?

Pupici si o zi buna!

Mergi la inceput