intrebare importanta..pls help
buna seara,
am si eu o intrebare mamicilor care s-au confruntat cu problema mea
Am ramas gravida , ceva mai devreme decat ma asteptam si eu nu am un loc de munca, nu am carte de munca si as vrea sa stiu ce drepturi am ca gravida. am sa platesc spitalizarea cand nasc? am sa primesc vreo indemnizatie de la stat? ma ajuta statul in vre-un fel?
Raspunsuri
marius spune:
Daca nu te vei angaja niciodata nu ai cum sa primesti bani. Nu ai asigurare - nu primesti nimic. Copilul va primi alocatia de stat.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
emilia.m spune:
Din cate stiu trebuie sa cotizezi la stat timp de 1 an inainte de nastere ca sa poti avea dreptul la indemnizatie CIC. Copilul va primi alocatia si trusoul de nou nascut.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui antguessam sa platesc spitalizarea cand nasc? |
Ca femeie gravida si totusi neasigurata,ai dreptul la asistenta medicala gratuita din partea unui medic de familie(pe care il poti alege tu),chiar la analize gratuite(in cazul in care sunt fonduri de la buget,care sa acopere analizele.In ultima vreme nu prea mai sunt,din pacate,si analizele minime pe parcursul sarcinii se platesc).Spitalizare de urgenta in timpul sarcinii e gratuita pentru o perioada de 4 zile,iar nasterea si ingrijirea postnatala(pe o perioada de cateva zile) la un spital/maternitate de stat sunt,de asemenea,gratuite,chiar daca implica o sarcina cu probleme,nastere prin cezariana,etc.
Multa sanatate si sarcina usoara!
cu Anne 38+ ,iar Sarah(2007) si Mark(2008) abia asteapta sa fie bebe gata!
antguess spune:
JULIA, iti multumesc pentru informatii
eu am intrat in evidenta dr meu ginecolog de la caritas
eu ii dau oricum banuti la fiecare consultatie dar vroiam sa stiu daca platesc spitalizarea...stiam de la primul copil ca femeile gravide teoretic nu platesc. cea ce ii dau doctorului e altceva
multumesc din nou pt raspuns si am obs ca mai ai un pic si nasti asa ca iti urez nastere usoara :)
Mamica mandra a lui Dani si cu bebe in burtica
roxanaz spune:
nasterea e gratuita in spital de stat - nu conteaza daca esti asigurata sau nu. deci spitalizarea atunci nu o vei plati.
Roxana