indemnizatie crestere copil

indemnizatie crestere copil | Autor: denisamov

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
azi am fost la directia generala bla bla de unde pleaca banii de indemnizatie sa vad de ce mi-au fost virati mai putini bani decat ma asteptam si am facut un calcul cu pers de la "ghiseu" si am vazut ca nu mi-a luat in considerare si luna in care s-a nascut copilul ci a adunat de 2 ori luna anterioara nasterii copilului.
Asa se face? si daca da, este stipulat ca luna in care se naste copilul nu se ia in considerare?
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, asa se face.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

la mine nu s-a calculat asa. va spun sigur ca asa cum calculasem acasa asa a iesit si acolo si eu luasem in considerare si luna nasterii copilului.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

Domnule Marius,
va multumesc pt....nici nu stiu cum s-o numesc...bagare in seama...
Puteti sa detaliati de ce se face asa, un de scrie ca se face asa??

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Va redau Normele de aplicare a OUG 148/2005 sa vedeti cum se procedeaza cu venitul din luna nasterii, luat in calculul indemnizatiei:
Art. 19^1 - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizaatiei pentru cresterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptatita, obtinute în conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si împartita la 12.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a nascut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioara celei în care s-a nascut copilul.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

va multumesc D-na Emilia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryiii spune:

Buna!

Cum se calculeaza CIC? 60% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului?
Daca e asa de ce toata lumea zice sa-mi iau prenatal cat mai tarziu? Ca atunci acele zile - luni de dupa nastere nu se vor lua in considerare. In prenatal cred ca vor fi bani mai multi - am inteles ca 85% din veniturile brute realizate in ultimele 6 luni.

Sper ca am nimerit subiectul de data asta

27 adriana cu elena alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Scrie mai sus cum se calculeaza.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput