indemnizatie crestere copil
![](images/user_woman.png)
Buna ziua,
azi am fost la directia generala bla bla de unde pleaca banii de indemnizatie sa vad de ce mi-au fost virati mai putini bani decat ma asteptam si am facut un calcul cu pers de la "ghiseu" si am vazut ca nu mi-a luat in considerare si luna in care s-a nascut copilul ci a adunat de 2 ori luna anterioara nasterii copilului.
Asa se face? si daca da, este stipulat ca luna in care se naste copilul nu se ia in considerare?
multumesc
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
la mine nu s-a calculat asa. va spun sigur ca asa cum calculasem acasa asa a iesit si acolo si eu luasem in considerare si luna nasterii copilului.
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
![](images/user_woman.png)
denisamov spune:
Domnule Marius,
va multumesc pt....nici nu stiu cum s-o numesc...bagare in seama...
Puteti sa detaliati de ce se face asa, un de scrie ca se face asa??
multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emilia_p_m/emilia_p_m.jpg)
emilia.m spune:
Va redau Normele de aplicare a OUG 148/2005 sa vedeti cum se procedeaza cu venitul din luna nasterii, luat in calculul indemnizatiei:
Art. 19^1 - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizaatiei pentru cresterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptatita, obtinute în conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si împartita la 12.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a nascut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioara celei în care s-a nascut copilul.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adryiii/adryiii.jpg)
adryiii spune:
Buna!
Cum se calculeaza CIC? 60% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului?
Daca e asa de ce toata lumea zice sa-mi iau prenatal cat mai tarziu? Ca atunci acele zile - luni de dupa nastere nu se vor lua in considerare. In prenatal cred ca vor fi bani mai multi - am inteles ca 85% din veniturile brute realizate in ultimele 6 luni.
Sper ca am nimerit subiectul de data asta 27 adriana cu
elena alexandra