Mai pot alapta?
Raspunsuri - Pagina 3
pisi-pis spune:
Discordia, ma bucur mult ca a decurs totul bine, iti dores recuperare cat mai rapida si multa sanatate! Pentru mine esti oricum o mama eroina!! Si cand te gandesti ca alte femei intrerup alaptarea pentru ca nu pot umbla prin baruri ...
Cu laptele nu stiu ce sa te sfatuiesc, asa e mereu? Miroase urat indiferent in ce recipient il acumulezi? Ma gandesc ca poate a fost o intamplare, poate sticla pompei nu a fost bine spalata. Sau poate chiar anumite accesorii ale pompei. Ai mancat ceva ciudat, ca sunt unele alimente care schimba mirosul si gustul laptelui. Ai luat vreun alt medicament in afara de hormonii tiroidieni? N-ai niste provizii de lapte sa-i dai lui bb si sa continui sa te mulgi sa vezi daca mirosul persista?
Eu una ma gandesc ca atata timp cat nu iei nici un alt medicament care sa treaca in lapte, nu este nici o problema. Oricum noi nu avem idee ce papa bb, ca majoritatea nu ne mulgem, deci nu stim cum miroase. Daca trebuie sa iei vreun medicament, atunci se schimba datele problemei.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Sabina spune:
Discordia, esti formidabila! In primul rand sanatate iti doresc!
parca la medlife aveau laborator de asa ceva....insa mai verifica biberoanele
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Nicoleta spune:
Discordia, felicitari si multa sanatate!
Imi amintesc faptul ca o data m-am muls si laptele meu mirosea... metalic. Nu l-am gustat... insa daca bebe nu l-a refuzat... Laptele tau a ce mirosea?
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
discordia spune:
Era bine daca mirosea a metalic, dar avea asa un miros ca de ceva stricat, dar la gust nu s-a simtit.
Ma gandesc ca de vina o fi pompa, o sterilizez mai putin o supapa din silicon ca mi-e frica sa nu se deterioreze. O fi de la ea? Dupa ce m venit de la spital, am vrut sa arunc pompa ca am avut-o cu mine si m-am gandit ca nah are microbi luati din spital. Mi-am cumparat alta de la aceeasi firma, dar alt model. Si nu am reusit deloc sa ma mulg cu ea, desi am dat bani mai multi decat pe prima. O sa vedem daca reusesc sa mai gasesc una ca asta veche si sa o inlocuiesc.
Sincer, as prefera ca mirosul sa fie de la pompa, decat de la altceva si imi trec o mie de ganduri negre prin cap.
Primul copil nu l-am alaptat decat 3 luni, si alea asa trase de par, m-am luat dupa sfaturile rudelor binevoitoare si asa am reusit sa pierd laptele. Acum la al doilea nu am mai fost asa stresata, am lasat sa decurga totul de la sine, natural si mi-a mers foarte bine cu alaptarea. De asta simt o mare ciuda daca va interveni ceva si va trebui sa intrerup alaptatul mai devreme de 1 an jumate.
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)
paulush spune:
Laptele matern e viu, are gust si miros diferit in functie de alimentatia femeii care il produce, de oscilatiile ei hormonale...nu e ca laptele praf care are MEREU acelasi aspect, miros, gust. Am fi surprinse sa descoperim ca nici culoarea nu e omogena (si nu vorbesc de laptele de inceput sau cel gras, ci de culoarea de fiecare zi, se schimba in functie de alimentatie, am vb odata cu o mama care avusese lapte verde de la nu stiu ce aliment).
Eu nu i-as da mare importanta detaliului. Copilul s-a plans? Nu te preocupa degeaba.
Ce stiu sigur e ca atunci cand se congeleaza laptele pentru utilizarea lui cand mama nu ii poate da direct copilului, prin procesul de dezghetare se rupe nu stiu ce lant molecular, fapt ce da mai mereu un miros specific, fara vreo alta relevanta la nivel nutritional. In cazul asta se recomanda dezghetarea prin bain marie.
Cum din mesajul tau nu se intelege asta, considera ca ceva din alimentatie (ceapa, usturoi, etc etc) i-a dat acel miros in ziua in care ti-a trecut tie prin cap sa-l analizezi. Cat timp pruncul se declara satisfacut nu-ti fa griji!
Numai bine si sa va dureze bucuria alaptatului!
asa a fost
mes p’tits riens