Sfatul vostru-copii plangaciosi

Sfatul vostru-copii plangaciosi | Autor: mihaiela_d

Link direct la acest mesaj

Buna seara,
am un baietel de 11 luni.De o perioada este f. plangacios.De mic a fost el mai plangacios, dar acum parca intrece limita (sau am ajuns eu la limita cu nervii ) . Se joaca cat se joaca si incepe sa planga.Ies cu prietenii si nu pot sta cu ei la masa sau in parc ca el plange aproape tot timpul.
Am incercat acasa atunci cand plange sa fac tot ce se poate: schimbat pampers, dat cu dentinox pt dinti, hranit, dat apa, jucat cu el, dar el in continuare plange. Am fost la medic cu el sa vad daca are vreo problema la un moment dat, dar totul e in regula.Mi s-a spus ca sunt copii care sunt mai plangaciosi.
Dar eu nu mai pot.Nu ma mai tin nervii.Acum am avut si o perioada mai grea cu sotul in delegatie si doar eu cu bebele singuri.Poate asta m-a dat peste cap, dar as vrea sa fac ceva sa nu mai planga.
Aaa, si mai nou daca nu il las sa faca ceva sau nu-i dau ceva ce vrea el incepe sa urle.Nu e prea devreme pt astfel de manifestari?
Voi ati trecut prin asa ceva?
Si ca totul sa ma dea peste cap cand vad alti copii ca nu plang si rad imi vine sa plang.Ma gandesc unde gresesc, ce nu fac bine.De ce al meu e asa marait? Acasa tot timpul rad cu sotul ca sa ne vada veseli, dar nu are efect prea mare.
Imi cer scuze ca m-am intins cu mesajul, dar sunt dupa o seara in care mi-a marait intr-una.Am fost la o aniversare si am plecat aproape plangand de acolo cand am vazut cat de plangacios a fost.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Mihaela, daca iti zic ca e o perioada peste care o sa treci, crezi ca te vei linisti un pic?

Stiu ca iti e greu, stiu ca esti obosita, te inteleg foarte bine.
Nu pot decat sa-ti spun asa: are aproape un an, vrea sa exploreze, nu poate, nu poate sa se exprime prin vorbe, are nevoie de tine, poate avea eruptie dentara destul de dureroasa, care nu trece cu gel de dinti.

In momentul in care o sa inceapa sa mearga o sa fie putin mai bine

Intre timp, cand plange, incearca sa nu te enervezi, pt ca va plange si mai tare,inspira adanc, gandeste-te ca e puiul tau care are nevoie de tine, care te iubeste neconditionat, tine-l in brate, mangaie-l canta-i usor.

Am avut si noi perioade de plans. Mai ales noaptea, de la dintisori.
Ma tinea treaza cu orele si se zvarcolea.
Iar a doua zi trebuia sa ma duc la servici

\nu stiu daca te ajuta ce ti-am zis, dar sa stii, solutii miraculoase nu exista.

trebuie doar sa gasesti inauntrul tau puterea de a te bucura de puiutul tau, indiferent cat de obosita esti.

iti doresc multa multa rabdare si incearca sa te odihnesti si tu, pe perioada cand puiul tau doarme.

Referitor la viata sociala....eh....categoric nu va mai fi ce a fost.
acum puiul tau e pe primul loc.

Stiu, ai nevoie de o secunda de respiro, dar o sa treaca

Si nu , nu e prea devreme sa planga daca nu ii dai ceea ce vrea.
El asa stie sa se manifeste.
El nu stie ce-i aia: nu e voie, e periculos, te lovesti, etc.
El nu stie sa vorbeasca si atunci se exprima prin plans.

Mult succes

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaiela_d

Buna seara,
am un baietel de 11 luni.De o perioada este f. plangacios.De mic a fost el mai plangacios, dar acum parca intrece limita (sau am ajuns eu la limita cu nervii ) . Se joaca cat se joaca si incepe sa planga.Ies cu prietenii si nu pot sta cu ei la masa sau in parc ca el plange aproape tot timpul.
Am incercat acasa atunci cand plange sa fac tot ce se poate: schimbat pampers, dat cu dentinox pt dinti, hranit, dat apa, jucat cu el, dar el in continuare plange. Am fost la medic cu el sa vad daca are vreo problema la un moment dat, dar totul e in regula.Mi s-a spus ca sunt copii care sunt mai plangaciosi.
Dar eu nu mai pot.Nu ma mai tin nervii.Acum am avut si o perioada mai grea cu sotul in delegatie si doar eu cu bebele singuri.Poate asta m-a dat peste cap, dar as vrea sa fac ceva sa nu mai planga.
Aaa, si mai nou daca nu il las sa faca ceva sau nu-i dau ceva ce vrea el incepe sa urle.Nu e prea devreme pt astfel de manifestari?
Voi ati trecut prin asa ceva?
Si ca totul sa ma dea peste cap cand vad alti copii ca nu plang si rad imi vine sa plang.Ma gandesc unde gresesc, ce nu fac bine.De ce al meu e asa marait? Acasa tot timpul rad cu sotul ca sa ne vada veseli, dar nu are efect prea mare.
Imi cer scuze ca m-am intins cu mesajul, dar sunt dupa o seara in care mi-a marait intr-una.Am fost la o aniversare si am plecat aproape plangand de acolo cand am vazut cat de plangacios a fost.

Da, te inteleg foarte bine. Si eu am tot unul mai plangacios, in comparatie cu altii, si din pacate oboseala isi spune cuvantul. AL meu are 7 luni.
La voi s-ar putea sa fie perioada de crestere, in mod normal este una de la mijl sapt 41 mergand pana la mijlocul sapt 47. Si un copil care e mai plangacios, devine si mai rau in perioadele astea. Se vrea numai la mami atunci. Si daca la astea se maia dauga si dintii, atunci e circul gratis programat! Tocmai avem noi cateva saptamani in spate.
Cam cat doarme puiul tau in total pe zi+noapte? CUm se desfasoara la voi in mod normal ziua?

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

poate e din cauza dintilor. Merge de-a busilea? Pot fi si frustrari legate de mersul de-a busilea/in picioare, noi am avut o perioada tare grea cand a inceput sa se deplaseze, cu treziri dese noaptea, o lua in picioare prin pat, cu ochii inchisi...
Sfatul meu ar fi sa-ti gasesti cumva timp sa te odihnesti si macar cate o juma de ora din cand in cand numai pentru tine (stiu ca e greu, mai deplaseaza din sarcini catre sot/altcineva din familie, sau lasa-le balta pentru o perioada scurta)
Daca as fi avut mintea de acum mi-as fi cumparat un sling, sta aproape de tine, se linisteste, iar tu ai mainile libere, poti face altceva

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

eu pot sa-ti spun ca e normal, ca va trece, cauzele pot fi muuulte si ca mai bine - o data stabilit ca copilul e sanatos - sa faci ceva in privinta ta. poate gasesti ajutor pe undeva, sa te mai linistesti putin, o sa privesti altfel lucrurile. un sfat prietenesc: nu incerca sa vezi viata ta de acum, asa cum era inainte de bebe, ca nu se poate. nimic nu mai e la fel, nici viata voastra, nici iesirile cu prietenii, nimic, nimic. si asta nu e deloc ceva rau, trebuie doar sa-ti dai seama cum sa le imparti pe toate. si un pic de timp pentru tine, in masura in care e posibil, eu zic ca e exact ce-ti trebuie.

si poate iti descretesc fruntea: se poate si mai 'rau'. doi copii plangaciosi! serios acum, ai mei au fost plangaciosi din burta, si nici acum nu au ajuns sa doarma noaptea intreaga. sau ma rog, dorm, dar pe rand, astfel incat eu oricum ma trezesc. unul hais, altul cea, eu singura mereu cu ei, iti imaginezi ce iese? e greu, pe mine m-au tinut balamalele vreun an jumate, apoi, cand a inceput sa-mi ploua la mansarda, am cerut ajutor.

iti doresc succes si rabdare, sper sa te ajute macar sa vezi ca nu esti singura in aceasta situatie!

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Si Petra era plangacioasa cand era mica. Acuma mi-am dat seama ca atunci ea prin plans vorbea cu mine. Acuma tot asa mult vorbeste, cat plangea cand era mica...
Poate acuma il mai supara un dintisor, sau altele...dar numai prin plans se stiu exprima la varsta aia, pupici si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Stiu ca fetele sunt bine intentionate si de asta sunt alaturi de noi, macar cu gandul si scrisul. Nu faci nimica rau, nu esti mama rea! Scoate gandul sta din cap! Doar esti aici si cauti disperata ajutor! Asa ceva nu ar face o mama rea
AM vrut sa mai adaug ceva la mesajul meu, poate ca te ajuta, ne-au ajutat mult metodele urmatoare!
In primul rand nu sunt de parere ca pe copil sa-l lasi sa planga! Este ceva inuman si este singura metoda a sa de exprimare. Exista insa si o serie de sunete pe care le scot copii de ex in somn, care nu sunt totdeauna "plans", de obicei dupa astea reusesc singuri sa readoarma. Dar voi reveni la subiect.
Exista intr-adevar copii plangaciosi, cei care "plang" o ora pe zi sunt categorisiti ca absolut normali, exista insa si bebelusi care urla fara nici un motiv, si asta peste 4 ore pe zi. In cazul acesta aici exista servicii speciale sa te ajute, din cauza ca intr-adevar la un moment dat
La cei care sunt doar mai ..."mofturosi", poti incerca urmatoarele variante:
- purtatul in marsupiu sau sling/manduca/baby bjorn cel mai bun s-a dovedit cel din material, ca sta cel mai aproape de corp. Multe dintre ele se pot folosi pana la 4 ani, sunt si pentru purtat in fata, pe lateral, in spate, deci iti lasa cat de cat libertate de miscare; in felul asta le acoperi nevoie de aproape de tine, de afectiune; de multe ori copii purati in asa ceva termina deodata brusc cu "tipatul"
- introdu ore fixe de somn si masa! pana acum 3 saptamani n-as fi crezut ca voi scrie vreodata asa ceva, dar in ultimele saptamani mi-am schimbat total parerea; acum suntem si noi in faza de experimentare, dar trebuie sa recunoasc ca se vad rezultate vizibile! cateodata mi-a plans de prea multa oboseala, altadata de foame, si nu tot timpul am stiut exact ce e cu el. La 11 luni copilul are nevoie in medie de ca 13-14 ore in 24 de ore, din care ca 3 ore le doarme pe zi, impartite sau nu, depinde de voi. Cel mai usor il vei adormi seara intre orele 18:30-19:00 cu adormitul propriu zis jumate de ora mai tarziu. Ceea ce inseamna pentru tine, ca somnul de noapte va fi de la 20:00 la ca. 8 dimineata, consider personal pt nevoile noastre mai mult decat decent (ignor cu intentie acum trezitul noaptea de sete, pentru ca de el va mai fi vreme sa se dezvete!) Daca iti mai fixezi si ora 12:00 de ex la pranz ca fixa de masa, vei reusi sa elimini macar o parte din motivele pt care plange. Ora dinainte de somn sa se petreaca tot timpul identic, masa, spalat, joaca cu mami in pat, uitat la carti de povesti, timp in care merge muzica de relaxare in surdina! Cifrele astea sunt pt tine ca o idee, nu sunt litera de lege! La noi observ acum cu uimire, ca atunci cand am inceput sa-i notez cu atentie toate orele ii lipseau din somn ca. 2 ore, desi tot timpul l-am lasat sa doarma asa cum a vrut el!!! Iar acuma cu orele fixe, am inceput sa rad singura de expresia "casca dupa ceas", dar mi s-a linistit! e incredibil!
- evita cu el prea multe informatii dintr-o data sa primeasca, pe multi dintre bb ii irita si devin mai nervosi
- inceaarca daca-l lasi singur sa se joace, sa te duci cat mai des la el, nu numai cand plange, ca daca te duci numai cand plange invata ca asa vine mami!
- astfel de manifestari incep exact acuma, si devin cu timpul tot mai rele
- evita vizitele in orele lui fixe de somn! Daca iti introduci un orar, vei sti cu timpul exact cand, ce cat timp ai la dispoziti sa rezolvi ceva.
-in perioadele bruste de crestere si respectiv iesitul de dinti va fi tot timpul altfel dar asta e , sunt doar perioade. important e restul!
- vezi ca s-ar putea sa ti se plictiseasca repede, ia cu tine toate jucariile care le ai, si daca se poate jucarii noi, pe care nu le-a vazut si descoperit inca
- pentru tine: multe ceaiuri de tei si subconstientul ca va fi bine! De multe ori ajuta!
- mergi cu el la inot: apa il oboseste si si distreaza in acelasi timp
- cu toate ca este total nerecomandat, noi am mai inceput sa mai folosim din cand rotobilul; juniroul nostru fizic este foarte bine dezvoltat, nu are probleme cu soldurile,deja se taraste, daca il tinem de maini face deja pasi, si cu rotobilul are macar o oarecare libertate in miscare, nu e constrans sa stea mult intr-un loc
- pune-i multa muzica, muzica linistitoare, sau ce ai ascultat tu in timpul sarcinii!

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiela_d spune:

Va multumesc mult pentru incurajari. Se pare ca totusi nu sunt singura cu copil plangacios.
Am avut o discutie cu sotul meu si m-a facut sa-mi dau seama ca totusi nu e chiar asa cum am zis eu, ca doar oboseala m-a facut sa ajung la limita.Acum ca el e acasa si petrece majoritatea timpului seara cu el si eu pot face alte lucruri pt mine parca nu mi se pare ca mai plange asa mult.
La mine a fost putin mai greu perioada asta ca a tot fost sotul in delegatii si noi nu avem parintii in apropiere (si ai mei si ai lui sunt la 400 km distanta).La prieteni am apelat doar pt cazuri de urgenta (gen dentist,medic etc.)
Dupa ce am citit mesajele de la voi am realizat ca eu nu am calculat niciodata cat doarme puiutul meu. Inainte de a veni caldurile la 21.30 era in pat si dormea. Acum la 22.30 e in forma alearga prin casa (mai bine zis merge de-a busilea).Cu greu il adorm pe la 23 fara ceva.Il pun in patul lui si il tot aud cum se invarte, povesteste, maraie.
Problema cu somnul in timpul zilei este ca el inca are 3 : pe la 11 si ceva, la 14 si ceva si apoi il apuca seara pe la 18.Tot incerc sa-l scot pe cel de seara in speranta ca va adormi mai repede de ora 23 .Dar de cate ori am incercat mi se punea pe jos pe mocheta si adormea pe jos, asa ca am renuntat.
Sunshine o sa urmez sfaturile tale si o sa-mi scot agenda ce am folosit-o in primele 3 luni.Atunci scriam tot ce se intampla cu el.
Multumesc inca o data pt sfaturi si pentru ca exista un loc unde sa ma mai descarc si eu si sa nu simt ca sunt privita ciudat ca ma plang.
Mi-a fost f. greu sa spun toate aceste probleme pt ca aveam impresia ca lumea ma va privi ciudat si va comenta: uite si pe asta a vrut copil si acum se plange. Am intalnit astfel de cazuri si de atunci am preferat sa nu mai zic nimic.
va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Mihaiela, cu timpul iti vei da seama ca va fi tot mai activ copilul.
Nici eu nu-s de parere sa-l lasi sa planga si trebuie depistata cauza. Iti dai seama imediat daca e un plans de durere sau altceva (ma rog, acuma imi dau seama, atunci nu prea cred). Stiu ca e greu sa fi calma langa bebe mai ales daca nu poti sa te relaxezi putin singura si trebuie sa fi zambitoare cu el sa-l distrezi tot timpul, catre el. Asta vor ei. In curand veti putea comunica si va fi mai usor pentru tine
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Tine-l mult timp in brate cind plinge si tine-l in brate cit mai mult timp. Asta o sa ii dea incredere si o sa il faca fericit, cu timpul o sa ceara din ce in ce mai putin in brate - de vreme ce va avea de explorat in alte parti.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput