LMA-Copilasi de Iulie-August 2004 * 53

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

la multi ani, pat, sa fii sanatos si norocos! roxana, sa`ti traiasca donsoru si donsoara, sa va bucurati de ei. petrecere frumoasa si cadouri pe masura!
hmm, vad ca vorbiti de mutari pin` m`oi muta io mai curge apa pe girla asa ca va ascult cu interes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

la colturi este cam nasol...perfect unghi de 90 nu iese..dar nu este ceva vizibil

la tocarie nu au insistat foarte mult pentru ca vom avea usi cu toc reglabil..deci nu se vor vedea muchiile.

Gabicat te-a costat efectiv garajul? la ce suparfata? cine ti-a facut? Pe net nu mi-e calr nici pretul si nici cantitatea necesara.
Monicule merci de urari..

Rox astept vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Noi o sa punem in subsol chestie din aia epoxidica luata de aici

http://www.protectchemical.ro/index_files/page0006.htm

mie imi iese cca 10 euro per mp fara tva numai materialul (are consum de 1,8 kg/mp la 1 mm grosime si e 5 euro si ceva per kg) dar o sa fie foarte subtire, daca vrei mai gros trebuie sa calculezi cat te costa, eu cred ca este cam la 2/3 din pret fata de o gresie buna.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Am inteles ca se aplica foarte usor peste beton, as putea sa il pun si eu.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Tocmai m-a sunat Sorin ..casa scarii in loc de dreptunghi este trapez..deci doi pereti nu sunt paraleli ..este o diferenta de 10-12 cm!
Andries voi aveti avantajul de a locui in Bucuresti..eu nu gasesc in Cta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

doamnelor, mai puneti lincuri cu cashili ;)) sa`mi clatesc okii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

asteptam de la alte "duamne" io tocmai ce am pus..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Kim - eu nu mai tin minte cit m-a costat vopseaua din garaj, stiu insa ca am pus doua straturi si ca s-a pus foarte usor, intr-o zi totul era gata! Despre casa scarii - acum nu stiu ce sa-ti zic, macar la noi asa a fost proiectul casei - noi nu avem NICIO camera in toata casa care sa aiba doar colturi in unghi de 90 de grade - macar unul din colturi este obtuz - asta pentru ca amprenta casei este un trapez, la fel ca majoritatea camerelor - de fapt pe noi asta ne-a atras, in acelasi timp a fost un cosmar pentru constructori si pentru cei care ne-au facut mobila pe comanda (dresinguri, bucatarie, camara, etc). Daca nu te deranjeaza pe tine, faptul ca peretii nu sunt paraleli nu e un mare neajuns...

Ieri nu am mai reusit sa fac puiul, asa ca l-am pus la frigider in bait de bere cu mirodenii si il bag diseara la cuptor. Dar am facut prajitura cu caise, care e super-usoara si mi-a si iesit asa de buna ca din toata tava nu a mai ramas nimic... azi fac aceeasi prajitura dar varianta cu visine (am lasat de ieri visinele sa se dezghete si sa se scurga, cu putin zahar pe ele) - doar ca azi trebuie sa iau 1 kg de faina ca nu mai am.



Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Gabitza, pui si reteta de praji?

Eu azi sper sa ajung sa fac ceva poze la casa. Mai greu e cu descarcatul si upload-ul pe NET pentru ca la birou nu e permis si acasa imi merge calc. ca naiba, da' gasesc eu o solutie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Probabil o stiti deja, dar o postez - iese super, garantat!
PRAJITURA CU VISINE (SAU CAISE)Cantitati:
6 oua
300 gr zahar
300 gr faina (sau 200 gr faina + 100 gr nuca macinata – merge mai bine la variant cu caise)
1 praf de sare
1 praf copt
12 linguri ulei
Zahar vanilat
Esenta rom, coaja de lamiae, zeama de lamaie
Zahar pudra
Visine (1 kg sau 800 gr)
SAU
caise 30-40 buc nu prea mari + simburii de caisa si 1-2 linguri de zahar tos amestecat cu scortisoara

Visinele se curata de simburi si se lasa cam 2-3 ore cu citeva linguri de zahar la scurs (sa se scurga zeama din ele).
Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu zaharul pina se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie.
Se pun 6 linguri de ulei si se incorporeaza pe rind, apoi se adauga si restul de 6 linguri una cite una.
Se amesteca faina cu praful de copt apoi jumatate din cantitate se pune peste amestecul de galbenusuri si se incorporeaza.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, o lingurita de zahar si 2 linguri zeama de lamaie.
Circa 1/3 din cantitatea de albusuri se toarna peste amestecul de galbenusuri, se amesteca bine, se adauga apoi restul de faina si se incorporeaza complet. La final se toarna restul de albusuri.
Se tapeteaza o tava cu margarina (sau ulei sau unt) si cu hirtie de copt si se toarna compozitia. Se iau visinele si se pun deasupra compozitiei, impartind cantitatea deasupra intregii prajituri.
Se pune la cuptor cam 20-25 minute la foc mare fara a se deschide usa cuptorului (eu am lasat la 180 grade); se reduce focul si se mai lasa 15-20 minute la foc potrivit (eu am redus la 110 grade) pina se coace (se incearca cu o scobitoare – cind iese curate, pandispanul este copt).
Prajitura se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.

VARIANTA CU CAISE
Se despica caisele in jumatati si se scot simburii. Jumatatile se aseaza in tava. In fiecare jumatate se pune cite un miez de simbure de caisa peste care se pune un virf de lingurita de zahar amestecat cu scortisoara.
Caisele se pun peste pandispan si se coace similar ca la variant cu visine.

Pofta buna!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput