Intepatura paianjen, basici

Buna seara,
Vineri dimineatza Luca s-a trezit cu o ciupitura asemanatoare celor de tantari pe spate, in zona chilotelului si pe obraz.
Pe seara deja era basica locul respectiv, apoi basica s-a spart ,s -a transformat intr-o pata rosie, purulenta, chiar carne vie, ca la o arsura, care se intindea, iar de jur imprejur la pata rosie , care seamana cu o arsura, sunt basici.eata Este de marimea unei monede vechi de 5 lei pe spate si pe obraz cat o moneda actuala de 10 bani.
A fost vazut de un medic in urgenta, care mi-a spus ca este ciupitura de paianjen, si imi dadea sa ii dau cu Fenistil
Azi l-a vazut pediatra, tratament cu Locoid Solutie de 2 ori/zi si Unguent Funicin odata pe zi si Aerius seara.
Azi i-a mai aparut o basica plina cu lichid transparent iar in mijloc cu un lichid alb-galbui, pe unul din degetele de la mana.O basica destul de mare.
Asa se face pielea de la ciupitura de paianjen?
Este clar ca acolo este o infectie....este nevoie si de vreo analiza de sange?
Este nevoie de o vizita la dermato sau spital infectioase?
In pediatra am f mare incredere, este un medic bun, f bun.
Voi merge din nou maine cu el.
Pe corp are basici mici, minuscule, din loc in loc, nu dese ,nu multe.
El este ffff rau de caldura, tot timpul are probleme, bubite pe gat, piept de la caldura/ umezeala din aer.
Multumesc.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Raspunsuri

DianaR spune:
Pai trebuie sa mergeti si la un dermatolog si la un infectionist. Infectionistul sa excluda varicela iar dermatologul sa vada despre ce altceva ar putea fi vorba: poate o afectiune dermatologica cu bule si/sau vezicule ( sunt o gramada, ei le stiu cel mai bine...) poate o infectie cu ceva streptococ, stafilococ (ceva gen bube dulci). Multa sanatate!
Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2

Gianina34 spune:
ce povestesti tu acolo seamana fff mult cu eruptia de varicela
nu are si pe pielea capului astfel de besicute cu lichid?
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

elyanne spune:
Asa pateste unul din baieti... noi am ajuns la concluzia ca nu este de paianjen, asa ne-a spus is peidaturl lor... e ciupitura de tantar... A patit-o de cateva ori vara asta...
Sunt ciupituri mici, obisnuite... in cateva ore apare lichidul in varf, apoi se sparg, se mareste, se inroseste rau, si e destul de tare zona... cred ca lichidul ala e lipicios, am vazut ca se aduna toate scamele de pe asternuturi, pijamale...
Celalalt baiat nu reactioneaza asa...
Prima data am crezut si eu la fel, ca e vorba de paianjen... apoi peste cateva zile erau ciupiti iarasi, cand ne-am intors din parc... amandoi, in cateva locuri...
Unul a avut o reactie normala... adica bubite mici, au trecut in 2-3 zile, celalalt cum spui si tu... si s-a vindecat in aprox. o sapt.
La noi nu e clar varicela... am facut varicela acum 2 ani... Astea sunt doar cateva bube...
Acum vad ca ai scris ca are si cateva pe corp... Posibil sa fie vorba despre altfel de bube cele de pe corp? www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=I Love DC&page=2" target="_blank">I love DC (ely-1.jpg)

lulu77 spune:
Nu este varicela, l-a vazut medicul de doua ori.La ciupiturile de tantari nu reactioneaza asa, este clar paianjen, altceva....acum s-a uscat zona, nu s-a mai intins, tot rosie, ca o piele arsa, dar da semne de vindecare.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

elyanne spune:
Nici la noi n-a reactionat asa, pana anul asta... si a patit-o si baiatul unei prietene... Eu am pp ca e vorba de tantari, ca am stat in acelasi loc, si pe mine m-au cam bazait tantarii ... m-au si ciupit... banuiesc ca acelasi lucru a fost si la ei... dar fiecare a reactionat in felul sau... Habar n-am... asta e concluzia mea... www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=I Love DC&page=2" target="_blank">I love DC (ely-1.jpg)

slimatei spune:
am patit si eu cu fetita mea (2 ani jumate)...luna trecuta cand eram in Romania ...cam tot asa ceva ... era reactia de la o piscatura de tanari..prima a piscat-o de pleopa ochilui care s-a umflat foarte tare,de nu reusea sa-l deschida.... am mers la oculist, dermato..unde au ajuns la concluzia ca nu e vorba de paianjen.... apoi i s-a umflat manuta si era cu besicuta plina cu apa,(lichid..sincer am fost tentata sa o sparg) iar in jur foarte, foarte rosu.. noroc ca nu i s-a spart de am putut folosi fenistil..iar pe cale orala, iam dat 4 zile de Aerius...
este foarte alergica la piscaturile de tantari.
m-am ingrijorat foarte tare atunci ..mi se rupea sufletul ca nu puteam sa fac nimic mai mult, sa-i iau acele umflaturi cu mana..
multumim lui DD au disparut...sper sa nu fie nimic grav nici in cazul vostru! multa sanatate!

dora78 spune:
Offff, bietii copii...
E foarte posibil sa fie o alergie la intepaturi de insecte, fata mea asa face, chiar acum e plina de bube, pe picioare si in zona inghinala, am fost la tara si nu s-a lasat pana nu a colectionat vreo cateva intepaturi. Din nefericire, sunt foarte neplacute si lasa urme chiar si 2-3 luni. Din fericire, reactiile de tipul asta sunt tot mai rare, cu trecerea timpului.
Ca tratament, eu cumpar din farmacii o pasta mentolata, pregatita chiar de farmaciste, dar de data asta nu aveau si am luat Reviken (Cutaden), vad ca dau inapoi buboaicele.
Cand incep crustele sa se usuce, le ung cu crema normala (de maini), pt. ca o mananca si e tentata sa le rupa.
In fine, cel mai bine e sa te asiguri ca e vorba de intepaturi de insecte si sa ai grija sa-l ungi cu Autan, Off sau ce crezi tu de cuviinta ca sa-l feresti cat de cat. Nu ca ar fi grozave chestiile astea, se pare ca anul asta n-au efect la anumiti monstri intepaciosi.
Sanatate!

crialex06 spune:
Lulu,si eu sunt intr-o situatie asemanatoare...chiar am deschis si eu un subiect pe-aici.
Duminica sau lunea trecuta(nu mai stiu exact) am vazut pe abdomenul baietelului meu ceva ca si cum ar fi avut o basicuta si i s-a spart.
Fiind foarte micuta(cam cat varful unui bat de chibrit),nu am luat-o in seama,m-am gandit ca s-a zgariat.
Apoi,cam pe miercuri seara,am vazut ca "bubita" se marise putin,facuse o cojita,iar imprejurul ei,pielea era rosie si putin umflata,ca si o basica,de jur-imprejur.
Iarasi,nu m-am ingrijorat,m-am gandit ca poate se scarpinase copilul si de-acolo roseata aia.
L-am dat miercuri si joi seara cu o crema cicatrizanta(Cicalfate),l-am rugat sa incerce sa nu se scarpine si eram sigura ca o sa-i treaca.
Numai ca de vineri seara,a inceput sa fie si mai rau,coaja din mijloc s-a marit,pielea de jur-imprejur este tot rosie si s-a intins,ajungand cam cum ai spus si tu,de marimea unei monede de 5 lei vechi.
De ieri,am inceput sa-l dau cu Clotrimazol(este o crema cu efect antifungic si antimicotic) si la ora actuala,coaja a cazut,iar zona este de un rosu puternic,arata ca o arsura si marginile se descuameaza.
Nu stiu ce poate fi,dar banuiesc ca vreo ciuperca ceva,la cat de urat arata.
Maine voi merge cu el la dermatolog...parca nu mai am rabdare,ma simt vinovata ca l-am tinut atat fara sa-l duc la doctor,ca nu mi-am dat seama ca nu este o simpla zgarietura.
Sper ca la baietelul tau sa nu fie decat o simpla ciupitura de ceva si sa va faceti bine cat mai repede.
Multa sanatate va doresc.
Cu drag,
Alexandra

lulu77 spune:
Ai PM crialex.