nu stiu ce-i!
Buna seara!
Am o mare dilema. Baiatul meu de 7 ani are gatul inflamat: amigdalele marite si cu firisoare albe pe ele, destul de firave. Asta de doua zile. Face febra, insa nu foarte mare, nu a sarit de 38. Prin telefon, pediatra (plecata in concediu) mi-a recomandat nurofen si tantum verde. I le dau cu greu, pentru ca (mai ales dupa tantum) vomita. Dilema mea apare din alta parte: de azi dimineata e rosu pe o parte de fata, de sub ochi in jos, de parca ar fi primit o palma. Acum parca i se intinde "roseata" si pe partea cealalta de fata. I-am controlat toata pielea, dar nu mai are nici un semn pe nicaieri. El are o stare generala destul de proasta, adica mai mult zace, desi nu are febra mare. De mancat nu prea mananca, insa bea apa destul de multa (si la recomandarea mea).
Are cineva idee ce se intampla? Ati trecut prin asta? Am sunat si la dispensar si m-a programat peste trei zile, ca cica nu e urgenta. Dar pana atunci?
Va multumesc anticipat!
A, nu stiu daca are vreo legatura, insa acum trei zile a calcat pe o viespe si a fost intepat de aceasta. L-am frecat cu sare, i-am pus gheata si nu s-a umflat decat putin. Totusi cred ca e cam tarziu pentru o reactie alergica, nu?
Astept orice fel de sfaturi!
Raspunsuri
corap spune:
du-l la urgente. nu te baza pe ce crede aia de la telefon de la dispensar.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
marius spune:
Probabil este alergie. Nu cumva respiratia este suieratoare? Palmele nu sunt fierbinti? Cred ca o vizita la medic ar fi extrem de utila. - CLARITIN din cate stiu eu.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Tisina spune:
Marius, nu are respiratie suieratoare. Are palmele fierbinti, insa ma gandesc ca asta e si de la usoara febra pe care o are. In afara de cele scrise mai sus (gatul, roseata), nu are nimic altceva: nu ii curge nasul, nu tuseste...
Acum i-am dat un nurofen si l-am pus la culcare. Doarme linistit (temperatura era de 37.7). Are insa si limba foarte incarcata.
Nu e cam tarziu sa se manifeste alergia abia dupa 3 zile? E prima intepatura de viespe, deci nu avem nici o experienta pana acum.
marius spune:
Nu e tarziu. Ce inseamna - limba incarcata? E cumva umflata? Unde a fost intepat in ce zona? ahh - ma-m prins in talpa. Scuze.
Poate fi si de la amigdale, mai ales ca sunt cu puroi din ceea ce descrii tu si de la febra. Atentie in perioada orara 2.30 - 04.30 - de obicei febra este mult marita in aceasta parte a noptii. In cazul in care are febra foarte mare se poate utiliza badijonarea - cu apa statuta si foarte putin otet de mere - pe talpi, glezne, palme si frunte.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Tisina spune:
Prin limba incarcata vroiam sa spun cumva, albita (parca e incarcata cu ceva alb) - scuze, nu stiu cum sa descriu mai bine. Multumesc de sfaturi! Chiar la 2.30 am pus ceasul sa sune ca atunci ar fi timpul sa ii dau antitermicul.
Deci nu e tarziu de reactie la intepatura. Probabil la el s-au cumulat intepatura si amigdalita. Voi incerca maine sa il duc totusi la medic. Cu amigdalita sunt obisnuita, insa ma ingrijoreaza roseata de pe fata.
Daca mai aveti idei... eu o sa tot intru pe net.
DianaR spune:
S-ar putea sa fie asta boala obrajilor palmuiti, o viroza, una din bolile eruptive ale copilariei (se mai numeste si boala a 5-a). Alergie putin probabil si nu de la intepatura de viespe. Multa sanatate!
Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2
Diana cu Vlad(16.05.04)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Deus spune:
socul de la o intepatura apare cam in 30 de minute
are amigdalita, starea generala proasta este normala in cazul asta si trebuie vazut de un doctor
sanatate multa
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
ariel_7000 spune:
din descriere si mie imi seamana a parvovirus uman (boala a 5 a, boala obrajilor palmuiti). teo al meu a avut anul trecut asta si seamana la descriere cu ce spui tu. la noi (am luat si eu de la el) se "activa" eruptia la caldura, se atenua la racoare (aer conditionat, dus racoros).
cel mai bine fa-i un exsudat ca sa eliminati ipoteza unui streptococ si o analiza de sange sa se evidentieze daca e viral sau bacterian.
test specific pt goanga asta nu se face, decat in anumie centre din tara.
uite aici niste detalii despre boala, in articol sunt si poze:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1660
evitati contactul cu gravide, virusul poate fi teratogen.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
Tisina spune:
Cred ca aveti dreptate cu "boala obrajilor palmuiti". Am citit despre asta, am vazut poze, si seamana foarte tare cu ce are el. In dimineata asta are pete si pe partea cealalta a fetei, dupa urechi, pe ceafa si pe brate. Starea lui este mai buna. Nu mai are febra, desi gatul inca mai e inflamat.
Starea lui de ieri era proasta doar cand facea febra, dupa antitermic isi revenea, desi era mai slabit (e adevarat ca nici nu prea mananca). Vom merge la medic dupa amiaza, ca sa fim siguri.