Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (35)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Io am stat 4 ani si-n Franta la doctorat si stiu care e sistemul si acolo. Concluzia mea e ca nicaieri nu e ca-n Ro in privinta conditiilor acordate gravidei (cu un mare amendament: daca ai banii!!!!). Pe acilea le-as plati si triplu numai sa am sansa sa fac analize si preventiv, nu numai dupa ce am facut 5 otite intr-un an.
Io-s bolnava de Basedow- Graves motiv pt. care am fost trimisa direct la spital (urmez un tratament periculos in sarcina).
Avantajul aici este totusi factorul uman, odata ce ai indicatii de eventuale probleme esti tratat ca la carte si ca un om, nu ca o sursa de venit. Acelasi lucru e valabil si la job, daca esti lesinata nu ti se acorda concediu medical (nici cu sangerari, nici cu anemii) dar gasesti sigur intelegere la sefi. Factorul uman este diferenta majora fata de Ro. Pentru el sunt io la departare de familie, prieteni si locurile dragi. Si relaxarea.... senzatia ca viata nu are nici un "sense of emergency".
Sapt. viitoare am intalnire cu o moasa care o sa-mi povesteasca cat de sublima e nasterea acasa si fara anestezie. Sa vezi ce-i fac, moama, abia astept ...(rad io dar sper sa pot pleca la 34 de sapt. in Ro ca altfel o sa-mi para rau ca n-am fost atenta la ce-a zis).

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

SHINES, imi place! Eu nu voiam sa plec dupa 3 zile, mi-era frica, l-am rugat pe medic sa ma mai tina o zi. Deodata imi dadusem seama ca teoria mea despre copii n-avea nicio legatura cu practica... si puisorul meu parea asa neajutorat... laptele nu iesea...operatia mea nu mai era pansata si mi-era frica sa ma ating in zona, buricul copilului se agata...eu nici nu stiam s-o imbrac...si urlaaaaaa, urlaaaaa. Pina la urma m-au expediat, acasa a fost f bine, pt ca a trebuit sa preiau controlul si sa constientizez raspunderea, deci mai bine mult acasa.

DOLORES, ma bucur ca te-ai adaptat... e excelent sa te simti acasa si sa profiti de ceea ce-ti ofera tara. Pupici.

Gabi, Ioana si bebe de 12s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

ANKA, sa fii atenta la ce zice moasa si sa ne spui si noua!!
Asa e, sentimentul de relaxare, voia buna, linistea, oamenii care zimbesc fara sa te cunoasca... fac diferenta!

Pupi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Gabi..ai facut cezariana ?
eu am nascut normal, am avut cateva atze (prinse si aiurea ca am mers schioapa pana le-au scos )..totusi , cred ca la mine era si varsta..aveam 18 ani cand am nascut, ..foarte tanara si naiva, nu am bagat in seama teama, aveam impresia ca lumea e a mea si le pot face pe toate..culmea e ca le-am si facut si m-am descurcat foarte bine..eram copil cu copil dar am fost crescuta sa fiu mai matura decat varsta mea mereu..mi-a prins si bine dar am si regretat acele clipe ale copilariei pe care nu le voi mai intalnii vreodata..
singurica m-am descurcat cu fata fara nici un fel de prob..si prima baie i-am facut-o singura ca nasa era plecata dupa..corcodushe..abia cand avea fata 4 ani am acceptat ajutor din partea soacrei..si regret acu dupa cate vad ca imi face de ma dau cu capu de pereti
acum la al doilea copil la fel voi proceda, nu voi lasa pe nimeni sa ma ''ajute'' cu bagatul nasului si dat de sfaturi aiurea
Acum vom fi patru..avem fortze proaspete, suntem mai mari si impreuna o sa ne descurcam de minune .

Simo 17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Simo ce bine de tine ca esti asa optimista. Eu una ma gandesc cu groaza ca o sa se bage toata lumea incat n-o sa mai stiu ce vrea bebe de la mine. Mi-e sincer frica de primele zile de dupa nastere pana ma obisnuiesc cu bebe( e primul meu copil, am mai tinut eu copii in brate dar parca e altceva cand te gandesti ca e al tau.)

Laura

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

arwen,Lo, bine ati venit printre buburuze! Va astept cat mai des pe aici si va doresc sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi!

blue, temai duci la gimnastica prenatala? S-a schimbat locatia? Dupa concediu vreau si eu sa incep sa vin, poate ne vedem pe acolo

shubulina, butonam si eu mai devreme si am vz faza de pe OTV, cica pt sfarsitul lumii din 2012...

_
BB e deja pe drum
Roxana 16+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Laura..stai linistita, o sa descoperi instinctul de mama din prima..ca si cum te-ai pregatit toata viata pentru asta..cand e copilul tau e altceva, e parte din tine si nu iti vor trebui sfaturi cum sa te comporti cu el, totul e natural
Daca simti vreodata ca ai nevoie de ajutor, cere-l fara jena..daca nu, nu lasa pe nimeni sa te acopere cu ''vai, tre sa faci asa..vai ..nu tre sa faci asa'' . Te vei descurca

Simo 17 +

Mergi la inceput

anka-maria, bine ai venit! Ce cestii ciudate cu nasterea in Olanda...habar n-aveam, deci se poate si mai rau ca la noi

_
BB e deja pe drum
Roxana 16+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Shines, imi place ca esti asa optimista cu privire la aparitia lui bebe in familie...si pe mine ma apuca uneori panica in ideea ca habar nu o sa am ce sa fac..mai am si panica cu nasterea..Dar incerc sa nu ma gandesc la asta absolut deloc si sa ma bucur de momentele astea frumoase. By the way, am vb cu multe persoane care au urmarit filme cu nasteri naturale si cezariene in detaliu din diverse motive - curiozitate, pt comparatie, ca sa stie ce li se intampla etc. Wow, eu nu as putea niciodata sa fac asa ceva, sunt lesinata rau...cred ca o sa astept pur si simplu sa se intample fara sa am dinainte asa multe detalii pt ca daca in momentele alea imi mai si imaginez ce se intampla...

_
BB e deja pe drum
Roxana 16+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Loutzy cand e copilul tau e altfel, ai sa vezi, nu-ti fie frica. Eu inainte declaram sus si tare ca nu vreau copil mai mic de 3500 g ca mi-e frica sa-l iau in brate. Sa vezi ce repede il luam pe-al meu de 1850 g si-l intorceam pe toate partile. Cand ii vedeam pe colegii lui de 700-800 de grame al meu mi se parea voinicul voinicilor.
Adevarul e ca am fost privilegiata totusi cu statul in spital, acolo am invatat multe, dar cred ca si daca eram acasa din prima cu el ma descurcam. Desi ma stiu neindemanatica tare. Eu nu pot pana nu scap ceva, nu trantesc, nu sparg spre disperarea sotului. Dar copilul nu l-am scapat niciodata

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -11+
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput