Bobocei de sept-oct 2008 (302)
Raspunsuri - Pagina 11
mamidestefan spune:
"Cazare" Medlife (preturi din februarie 2009):
consultatie initiala orice pediatru 100 RON (fara ea nu te interneaza)
800 RON/zi fara trimitere
600 RON/zi cu trimitere de la medicul de familie
Sanatate!
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
Mimihoo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nerantula Gruia dupa somn s-a trezit arzand, 39.8C ![]() I-am dat 5ml nurofen, jumatate de ora in cada cu apa recisoara si abia a scazut la 38.5C, insa simt cum creste iar ![]() O sa ii dau un Novocalmin cand ajung acasa, acum suntem la buni. De mancat nu mananca, abia a luat cateva guri de covrig si 100ml lapte, altceva nu vrea, nici macar apa .. Va rog sa-mi spuneti cum e cu spitalizarea la Medlife, daca va fi cazul, oare eu gravida ma pot interna cu el? Cam care sunt costurile? Cu trimitere de la medicul de familie se mai deconteaza ceva? Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara |
Cum de te-ai gandit tu direct la spital? Eu cred ca o sa-i scada cu novocalmin supozitor, Sofiei cel putin i-a scazut de fiecare data, si continua cu panadol/ nurofen pana apare vreun alt simptom. Intreaba si medicul de familie pana una alta, cred ca te va linisti.
sa-ti raspund si despre medlife, daca ai trimitere de la medicul de familie din ziua internarii nu te costa medicatia/ investigatiile copilului. Te costa doar sederea voastra, 500 ron pe zi casa/ masa ca sa zic asa pentru amandoi. Serviciile sunt ireprosabile, normal! Dar nu stiu daca te primeste insarcinata, desi nu vad nici o problema impotriva, dar nu stiu ...
Pana una-alta sanatate maxima si sa-si revina puiul mic! despre mancare, nici Sofia nu prea a mancat zilele astea cat a fost racita. La ea a mers Aconitum, ca homeopat ...
O noapte linistita!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Mimihoo spune:
revin ca am reusit sa citesc din urma ... medicul vostru de familie este acelasi ca al nostru?? daca da, ma cam mira atitudinea. nu mi s-a intamplat sa aibe asa o reactie ...
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Paula-Laura spune:
Nerantula, fi tare mami, probabil e doar o viroza care o sa treaca in cateva zile
Sosetele cu otet la noi functiozeaza intotdeauna (inmoi sosetele in solutie cu apa+otet, le pui in picioare si pe deasupra pui o pereche uscata mai groas'; le schimbi cand se mai usuca -la 39,5 se cam uscau in 15 min)
Eu lui Mihnea i-am dat ca alternativa la novocalmin nurofen amestecat cu algocalmin picaturi. Unii doctori recomanda 1 picatura/kg corp, insa eu i-am dat 7 picaturi la 39,5 si a scazut imediat
Da-i apa cu lingurita sau seringa daca nu se hidrateaza, asta e important, mancarea e pe locul 2
O noapte cat mai usoara va doresc!
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
300 spune:
Lumi eu n-am raspuns la sondajul tau pentru ca nu am de gand sa=i fac Andei vreun cadou, poate asa sunt eu mai putin romantica dar nu am de gand sa cumpar ceva strict de ziua ei. In general, cand vreau sa iau ceva, fie mi se pune mie pata sau imi sare in ochi cand sunt prin oras, fie ma duc cu ea si o arunc printre jucarii si isi alege ea ce-si doreste, cum de exemplu am facut de craciun anul trecut si ma bucur tare ca ea inca se joaca cu volanul ctator si cu cartea muzicala, nu mai spun (asta si Ralucai i-a placut).
Miercurea trecuta am cumparat doua mingi saritoare din real, era un nene cu jucarii in fata caselor si am vazut luminile alea tipic cinezesti care sareau, dar mi-au placut enorm, asa cam luat si pentru a mea si pentru sora-mea cate una instantaneu. Era o chestie de 15 lei bucata :D
Nerantula spune:
Indiferent de combinatia de antitermice, febra nu scade sub 38.5.
Mimihoo, nu m-am gandit direct la spital, dar nu exclud posibilitatea asta, drept pentru care vreau sa am toate informatiile inainte, sa nu mai pierd resurse si pentru aflarea lor, la un moment dat cand voi avea o grija si mai mare ... freak control, nah.. nu, doctorul de familie nu m-a linistit, dimpotriva
Lidia, multumesc frumos!
O sa incerc si sosetelele cu otet, desi nu ma innebunesc dupa metoda asta. Nu ma stresez cu mancarea, era doar un simptom de evaluat.
Ma duc sa ma bag in pat langa el ..
Edit: da, e acelasi medic, si mie mi se pare ca vorbim de persoane diferite. O fi ofuscat ca nu l-am onorat cand am cerut trimiteri sau analize, eu stiu? Oricum, caut altul, e a doua oara cand se comporta sub asteptari.
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
Cezara
Paula-Laura spune:
Nerantula, eu din cate stiu o temperatura de 38,5 este acceptabila in conditiile astea (nu mai stiu unde am citit si mi-a spus si pediatra). Daca doarme e ok
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Hello. Am fost cu Dorel la film. Nici ieri nici azi pana acum n-a avut febra, era super energic, nu faceam fata in casa cu ei. Am plecat la cumparaturi, si a vazut Dorelu un afis cu Shrek si m-a tacanit atata la cap pana am luat bilete. Filmul e super, iar pentru mine e primul film 3D pe care il vad. Dorelu deja mai vazuse unul, dar eu eram data pe spate la fiecare magarus, pui de dragon sau buzdugan de capcaun care parea ca mi se va turti in nas. Cinematograful e nou si foarte fain si el, si am deja o lista de filme carora nu le-am retinut numele pe care TREBUIE sa le vad. Mai trist a fost ca m-a apucat o durere de burta ce n-am trait in viata mea... Balonata, aveam o burta mai mare ca atunci cand l-am nascut pe Radu, o presiune de simteam ca o sa crap si niste dureri ascutite de numa ULCER< ULCER<ULCER pocneau urechile mele. Si a trebuit sa rezist tot filmul asa, si apoi condus pana acasa.... unde m-am prabusit pe buda. Acum sunt bine. Cred. Din cand in cand ma mai indoaie o tzeapa prin burta. ![]() Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Din experienta mamei cu Sulph..
in cele 5 zile avea dureri localizate prin diverse parti...dureri acute...dar suportabile;
mai mult in prima luna dupa ce au trecut cele 5 zile a ragusit...dar rau ..rau..si a tinut-o 2 saptamini...nu a luat absolut nimic..iar intr-o dimineata s-a trezit ok..ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic
si inca ceva ..mama racea foarte des..era suficient sa ia 2 guri de inghetata ..ca avea gitul "in pioneze" imediat..ei bine ..de cind a inceput sa ia remediul nu a mai racit deloc..dar deloc..
Ma bucur mult pentru Dorelu
!cum rezisti fara cafea?
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
dyanira spune:
Lidia eu nu beau cafea deloc de mai bine de 4 ani.Rar beau cate un capucinno sau un pepsi light.Ma simt super ok asa.Chiar mai e cineva care nu bea cafea deloc ca mine??
Nerantula exact cum a zis si Paula poti folosi cu incredere algocalmin fiola.E cel mai bun.Nu e nevoie sa ajungi la Desitin sau alte cele pt convulsii.Cu cateva picaturi de algocalmin fiola daca febra e peste 39 va scadea imediat si nici nu va mai reveni mai devreme de 2-3 ore.Eu asta am pregatit mereu in casa desi nu am mai avut cu Deiu febra mai mare de 39 demult, anu asta a facut odata la otita dar a scazut repede cu nurofen in max 20 de minute.
Poate fi si debutul unei boli a copilariei cu febra asa mare.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR