Alaptatul dupa cezariana

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

ma mir foarte tare de ce povestiti ca se intampla in Germania. se intampla si pe aici din plin cu medici din astia grabiti insa ma asteptam sa fie putin altfel acolo....

clisma, sau orice alte metode de golire a interstinelor inainte de cezariana sunt foarte bune pentru ca dupa cezariana va fi foarte greu sa te descurci cu o eventuala constipatie. la mine de exemplu a aparatu si mi-a fost extrem de greu pana am reusit sa ies din situatia cu pricina (din cauza operatiei).

Mami de (28.10.2008) si bb2 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mie nu mi-au facut nicio clisma, dar mi-au zis ca in primele 12 ore sa nu beau decat ceai si apoi supa clara de legume.
Si cand am zis ca nu pot sa produc nimic in spital, medicul meu a zis ca trebuie sa merg acasa, ca e normala situatia.

Nu peste tot te trateaza ca pe ultima bolnava, din fericire :)
A, si mai e un mit cu cezariana. Ca se pune sonda de urina obligat inainte de anestezie. Fals! Mie mi-au pus in ambele dati DUPA ce m-au anesteziat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Moama Deus, ce abdomen beton ai!! Sper sa revin si eu la al meu :)). Nici prima data nu am ramas cu burta, m-am si legat dupa nastere ceea ce intentionez si acum.

Multumesc mult de incurajari! O sa vad vineri daca Isabelle e tot cu capul in sus.

Adriana 33+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Moama Deus, ce abdomen beton ai!! Sper sa revin si eu la al meu :)). Nici prima data nu am ramas cu burta, m-am si legat dupa nastere ceea ce intentionez si acum.

Multumesc mult de incurajari! O sa vad vineri daca Isabelle e tot cu capul in sus.

Adriana 33+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

multu
si eu mi-am pus brau dupa nastere si m-am simtit foarte confortabil:-)
plus cand era ora de masa pt puiut ma asezam pe pat imi puneam o perina pe picioare si luam feciorul la supt!

sa stai linistita, vorba aia "si asta trece" si totul o sa fie bine

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Aaaa mi-am adus aminte de sonda urinara - cred ca nu mi-a fost mai frica de ceva decat de asta (imi si povestise o vecina cum ca a zgariat-o si a usturat-o apoi o gramada), asa ca la acel moment am dat spaga cea mai grasa si a fost bine pana la urma. Iar cu clisma la mine nici nu s-a pus problema asta ci tot asa, prima zi am baut supa clara si lichide si a fost foarte bine si usor
Sa nu uiti ca e f important sa incerci sa te misti cat mai repede si mai mult. Si eu am avut probleme cu tensiunea mica dar vroiam sa ma vada ca ma misc ca sa-mi aduca puiul in rezerva. Cand m-au ajutat a doua zi sa ma ridic din pat am uitat efectiv sa respir de durere, dar dupa o gura de aer a fost mai bine.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Blackpanterro si eu am neascut prin cezariana la Filantropia Buc.Spitalul era in carantina anul trecut cand am nascut.Am avut facuta rahie.Singurele probleme au fost durerile de cap care au durat o saptamana.Cu sonda si eu am tras-o pana acum 3 luni cu toata spaga data.Bebelul l-am vazut imediat,apoi a doua zi cand am fost mutata in salon.Am nascut la 12.00 ziua si a doua zi la aceeasi ora m-au mutat in salon si mi-au permis sa alaptez.Aveam suficient.Ma mulgeau si asistentele de la camera bebelusilor pentru ca efectiv pocneau.Eu zic sa nu iti faci griji.La mine sanii au curs un pic incepand cu luna a 7 a de sarcina.Si acum (bebele are 8 luni) am lapte de ma mulg cand nu suge el prea mult.Eu am avut lapte imediat,fara sa beau nici un fel de stimulent.Succes si nastere usoara.

de George-Stefan (15.11.09)

poze geo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaR

Eu am experienta bogata in domeniul asta, dupa 3 cezariene din care 2 in anestezie generala. Primele 2 cezariene au fost in generala, facute in Timisoara la un spital care promoveaza binisor alaptatul. Tu daca nasti in Germania nu cred ca vei avea absolut nici o problema. Dupa ce se termina operatia, te trezeste anestezistul apoi esti dus in salon. Acolo depinde cum reactionezi, poti sa te simti absolut ok (asa a fost a doua oara) si la jumatate de ora dupa ce iesisem din sala de operatii mi-au pus copilul la san, sau poate te simti mai ametita, confuza, sa ai frisonul de dupa nastere, greturi, varsaturi, dar si asa in maxim 3 ore poti pune copilul la san. In primele 12 ore te lasa sa te intorci (si chiar e indicat) pe-o parte si pe alta si poti alapta daca iti pune cineva copilul langa tine la san. La noi veneau asistentele din 3 in trei ore si aduceau copilul, il lasau sa suga cat dorea indiferent ca "aveai lapte" sau nu. Bebe primea colostru si tie ti se stimula declansarea lactatiei. Dupa 12 ore, maaaxim 24 de ore te poti deja ridica in fund si apoi in picioare, se poate scoate sonda si din momentul asta esti gata sa iti ingrijesti copilul. Ti se ofera medicamente pentru calmarea durerilor compatibile cu alaptatul. La mine deja dupa 36 de ore de la nastere imi pocneau sanii de lapte.

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

croitoreasa cea viteaza

Buna!
Scuze ca dau buzna aici, dar am gasit ceva ce ma intereseaza la maxim. Diana, imi spui, te rog, care maternitate din TM promoveaza alaptatul? Multumesc!

21+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
FIV1 reusit, Wunschbaby Viena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Balantza, eu am nascut primele dati la Odobescu. S-a nimerit prima data sa nasc prin cezariana dupa 14 ore de travaliu si complicatii in expulsie. Si cel putin asistentele de la copii nascuti prin cezariana erau f f ok, te ajutau, aduceau copii, ii lasau cat aveai nevoie, inclusiv noaptea daca doreai si erai in putere, iti aratau, te sustineau. deci chiar super. La cele care nasc natural asistentele nu se implica chiar asa mult, si daca mai ai si ghinionul sa nasti un bebe mai mititel (sub 2800) atunci se poate sa nici nu ti-l dea in salon pana nu mai creste un picut. Una peste alta eu am fost multumita de fetele de la Odobescu.
La Bega unde am nascut a treia oara asistentele de la copii erau horror, mai ales cele mai invarsta, nu-ti arata nimic, nu te ajuta, aduc greu copii si cand ii aduc acolo ii lasa chit ca tu nu te poti misca, nici nu cred ca ar stii sa-ti arate ceva nici sa vrea. Cele mai tinerele sunt mai saritoare si mai binevoitoare dar nu prea stiu multe. Doctoritele neonatoloage sunt ok. Plus ca la Odobescu aduceau copilul la alaptat inca din primele ore, ca aveau sau nu lapte, puneau copilul la san sa stimuleze lactatia si sa-si bea picaturile de colostru, la Bega pana nu iti pocneau sanii si sa iasa laptele la presiunea pe mamelon tot ii dadeau ca n-ai lapte n-are rost sa chinuim copilul cu pusul la san...

Asta au fost experientele mele.

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2

Diana cu Vlad(16.05.04)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

Mergi la inceput

Multumesc de raspunsuri! Sa imi tineti pumnii sa fie intoarsa don'soara, cand mergem la control vineri, sa nu trebuiasca sa mai imi bat capul si sa stau cu stres.

Adriana 34+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

Mergi la inceput

Ce bine ca mai aud si lucruri bune de maternitatea din TM. Si eu sunt din TM si prietenele mele care au nascut acolo au avut parte numai de acrituri...

Adriana 34+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

Mergi la inceput