CNP incorect?!
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Ligia, multumesc dar stai ca nu inteleg nimic. despre ce alegere vorbesti? eu nu vreau sa schimb nici un cnp- pana acum nu vad decat ca are copilul acelasi cnp peste tot : CN, livret de famile, pasaport), tocmai din motivele date de tine. mi-e si groaza sa ma gandesc ca tb sa umblu peste tot apoi......
si cum adica "totusi, daca va aleg pe voi, problema o rezolvi la Evidenta populatiei"; cine sa ne aleaga si de ce? nu prea inteleg, scuze.....
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
pe pariu ca in hrtoaga lor e o cifra gresita, ti-au eliberat un certificat de nastere cu un CNP care nu se pupa cu hartoaga lor si pe baza lui tu ai facut toate actele anterioare. Acum in loc sa schimbe CNP-ul in hartia lor care ar fi cel mai simplu te obliga pe tine sa schimbi toate actele. Ma intreb cati mai au CNP-ul copilului tau.
banuiesc ca nu ai ce face decat sa incepi cu jocul datului prin judecata...daca esti avocat si ai drum pe la judecatorie zilnic banuiesc ca merita macar de distractie (personal as incerca), daca nu banuiesc ca o sa fii obligata sa inghiti si sa umblii sa schimbi toate actele copilului
![](images/user_woman.png)
ligia1112 spune:
Se poate intampla ca ofiterul de stare civila sa greseasca si in consecinta sa fie doua persoane cu acelasi CNP. Au aparut multe cazuri in presa cu copii care nu se puteau inscrie la scoala pt ca aveau acelasi CNP, cu adulti care primeau vestea de la medicul de familie (caruia i se refuza decontul medicamentelor din partea Casei de asigurari de sanatate), etc.
Tu ai putut sa ii faci mai multe acte copilului pentru ca nimeni nu contesta veridicitatea CNP-ului pana cand este introdus din nou intr-o baza de date corelata cu cea a evidentei populatiei, cum este cea de la Casele de sanatate de exemplu, si se va observa de catre Casa ca un copil e inscris la doi medici de familie, ceea ce e ilegal. Se merge pe fir si "dedublarea" ajunge la Evidenta populatiei. In momentul in care se observa eroarea se va decide cine va trebui sa isi schimbe actele pt ca i se va atribui un nou CNP. Eu iti sugeram sa te tii tare pe pozitii si sa nu fi tu pentru ca legea nu specifica cum se va alege intre cei doi cu acelasi CNP, deci vor alege cei de la evidenta populatiei. Si aleg cum vor: alfabetic, sau cel care are cele mai putine acte de schimbat, sau cel care isi pledeaza cel mai bine cauza.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
bine ca e al copilului ca nu ai acte multe de modificat
daca ar fi al tau ar trebui sa modifici toate actele din viata asta, inclusiv diplomele 4+
ary_v spune:
Am vazut si eu o data un CNP gresit. Cum iti poti da seama? Pai CNP incepe cu unu sau cu doi, in functie de sex (acum la astea noi sunt alte cifre)apoi trebuie sa urmeze anul nasterii, luna nasterii si ziua nasterii si apoi inca sase cifre (alea nu mai stiu exact). Ar trebui sa verifici daca primele cifre corespund cu data nasterii copilului, daca nu probabil asa si-au dat seama si ei. Oricum daca e gresit te duci la starea civila si ori iti rectifica certificatul asta ori iti da unul nou.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
prin natura meseriei am gasit pana acum 4 CNP-uri gresite la copii care trebuiau sa se inscrie la examenul de testare nationala. iti imaginezi disperarea lor cand nu se puteau inscrie din cauza aplicatiei electronice care arata CNP ERONAT. si mai erau 2 zile pana cand ministerul inchidea aplicatia.
au mers (saracii) la starea civila si si-au pierdut orele pe acolo, cu disperare, cu frustrare si nervi la maxim.
n-ai ce face. trebuie sa o rezolvi acum pt. ca mai tarziu e mai greu. chiar daca acum iti dau alocatia din urma, mai tarziu s-ar putea sa fie ceva mai important si sa fii mai disperata ca acum. si imi pare rau de necazul tau.
edit: oricum nu are rost sa bati drumul pana in hambarului inainte de rezolvarea problemei la starea civila. la hambarului poti trimite o copie si prin posta insotita de o cerere de schimbare a CNP si copie dupa hartia trimisa de ei.
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
http://bazar.desprecopii.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
va multumesc tuturor pt raspunsuri.
primele cifre corespund cu data nasterii, deci daca e o gresala probabil e in ultimele 6 cifre. eu nu-mi dau seama cum au realizat, si abia acum dupa 3 ani si ceva, tocmai cei de la alocatii..
da, e mai bine ca s-a intamplat acum, decat mai tarziu ca adult, dar e slaba consolarea asta pt mine. am 2 copii mici, nu-i pot cara dupa mine zile in sir pe la toate institutiile. si apoi, in caz ca se schimba certificatul, alte drumuri : starea civila unde s-a elibeart livretul de familie ( ca si acolo sunt trecuti copiii), schimbat pasaport ( si acum nu se mai trec copiii in pasaportul parintilor, deci tb facut pasaport individual, pe cheltuiala mea, nu?!, apoi gradinita ( unde abia am inscris-o), casa de asigurari de sanatate, DPC, si habar nu am unde ar mai trebui mers..poate va mai vine voua in minte unde. :(
ideea e ca nici nu stiu de unde sa incep, presupun ca de acolo unde s-a eliberat certificatul de nastere? adica Starea Civila sector 1...nici nu stiu ce program au cu publicul, in ce zile, sa nu ma duc degeaba, ca si pt asta tb sa strabat tot orasul....
in plus noi in august vrem sa plecam in concediu...ce facem atunci cu pasaportul, cum iesim din tara? ca nu cred ca se vor rezolva toate asa repede, pana atunci....
sa pledez cauza cum? ca am copii mici acasa, cu care stau eu, ca abia am inscris-o la gradinita, ca..... ?
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
ary_v spune:
Eu cred ca nu are rost sa te apuci sa pledezi cauza, cui? S-a facut o greseala, tot oameni sunt si cei care fac certificatele de nastere. Cel mai bine te duci repede la starea civila de unde ti-au eliberat certificatul, programul ar trebui sa il gasesti si pe net, poate si un nr de tf, dai tf, intrebi tot ce trebuie ca sa nu faci drumuri aiurea.
Nu ar trebui sa dureze mult.
Succes!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
ai vazut ca e un programel de verificare CNP pe net? daca dai cautare "cnp gresit" apare ultima postare din pagina (asa apare la mine).
Oficiul starii civile sector 1
Adresa: Bdul Banu Manta nr. 9 Sector 1 - s-a mutat temporar B-dul Maresal Averescu nr. 17 Sector 1 Telefon 222.01.09, 222.12.99, 222.31.51
Program: Luni – Joi orele 09.00 - 15.30 Vineri orele 09.00 - 13.00
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
http://bazar.desprecopii.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ayla21/Ayla21.jpg)
Ayla21 spune:
Cod numeric personal
S AA LL ZZ JJ NNN C
S
S reprezinta sexul si secolul în care s-a nascut persoana care poseda acel CNP. Persoanelor de sex masculin le sunt atribuite numerele impare iar persoanelor de sex feminin numerele pare.
Prima cifra a CNP-ului este: (sex barbatesc / sex femeiesc)
1 / 2 – nascuti între 1 ianuarie 1900 si 31 decembrie 1999
3 / 4 – nascuti între 1 ianuarie 1800 si 31 decembrie 1899
5 / 6 – nacuti între 1 ianuarie 2000 si 31 decembrie 2099
7 / 8 – pentru personale straine rezidente în România.
În plus 9 – pentru persoanele straine.
AA
AA este un numar format din 2 cifre si reprezinta ultimele 2 cifre din anul nasterii. O persoana nascuta în anul 1970 va avea la AA 70.
LL
LL este un numar format din 2 cifre si reprezinta luna nasterii persoanei.
ZZ
ZZ reprezinta ziua nasterii în format de 2 cifre. Pentru zilele de la 1 la 9 se adauga 0 înaintea datei. Spre exemplificare, o persoana nascuta în prima zi a lunii va avea codul 01.
JJ
JJ este un numar format din doua cifre si este reprezentat de codul judetului sau sectorului în care s-a nascut persoana ori în care avea domiciliul sau resedinta în momentul acordarii C.N.P.
De exemplu, pentru Buzau acest numar este 10. Pentru Bucuresti, codul este un numar din intervalul 41 si 46 si reprezinta sectorul în care s-a nascut acea persoana.
Codurile judetelor sunt în ordinea alfabetica a acestora, cu unele exceptii.
LISTA NOUA CU JUDETE
Cod Judet
01 Alba
02 Arad
03 Arges
04 Bacau
05 Bihor
06 Bistrita-Nasaud
07 Botosani
08 Brasov
09 Braila
10 Buzau
11 Caras-Severin
12 Cluj
13 Constanta
14 Covasna
15 Dâmbovita
16 Dolj
17 Galati
18 Gorj
19 Harghita
20 Hunedoara
21 Ialomita
22 Iasi
23 Ilfov
24 Maramures
25 Mehedinti
26 Mures
27 Neamt
28 Olt
29 Prahova
30 Satu Mare
31 Salaj
32 Sibiu
33 Suceava
34 Teleorman
35 Timis
36 Tulcea
37 Vaslui
38 Vâlcea
39 Vrancea
40 Bucuresti
41 Bucuresti S.1
42 Bucuresti S.2
43 Bucuresti S.3
44 Bucuresti S.4
45 Bucuresti S.5
46 Bucuresti S.6
51 Calarasi
52 Giurgiu
NNN
NNN este un numar format din 3 cifre din intervalul 001 – 999. Numerele din acest interval se împart pe judete, birourilor de evident; a populatei, astfel încât un anumit numar din acel interval sa fie alocat unei singure persoane într-o anumita zi.
C
C este cifra de control (un cod autodetector) aflata în relatie cu toate celelate 12 cifre ale CNP-ului. Cifra de control este calculata dupa cum urmeaza: fiecare cifra din CNP este înmultita cu cifra de pe aceeasi pozitie din numarul 279146358279; rezultatele sunt însumate, iar rezultatul final este împartit cu rest la 11. Daca restul este 10, atunci cifra de control este 1, altfel cifra de control este egala cu restul.[necesita citare]
Atribuirea unui nou cod numeric personal
Un nou C.N.P. se atribuie aceleiasi persoane în una dintre urmatoarele situatii:
actul de nastere a fost rectificat, fiind modificate datele care intra în structura C.N.P.;
rubrica din certificatul de nastere în care se înscrie C.N.P. a fost completata eronat;
C.N.P. a fost atribuit gresit;
solicitantul si-a schimbat sexul;
exista neconcordante privind C.N.P.
Sursa: wikipedia.com
Referinta “Verificare CNP online”
http://portofoliu.zaraf.ro/id267/Verificare-CNP-online.htm
si http://cnp.zaraf.ro/
_
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.