intrebare "intrebatoare"
Buna, nu stiu daca e locul potrivit pentru a intreba, dar chiar n-am stiut unde sa scriu.
S-a implinit un an de cand l-am intarcat pe Lucas si tot mai am lapte! Cam la 2-3-4 saptamani, din cauza presiunii din sani (ii simt umflati), mai storc in timpul dusului cateva picaturi din fiecare san. Nu e putin ciudat? Nici nu stiu ce sa fac. Nu am mai auzit pe nimeni sa pateasca asa ceva. Oare de ce mi se intampla?
Mentionez ca pentru intarcat nu am folosit Dostinex si nici un medicament de stopare a lactatiei, pentru ca medicul mi-a zis ca daca pot ar fi bine sa intarc natural, fara medicamente. Si asa am facut. Alta problema nu am, nu am facut chisturi, nimic.
Nu stiu cum sa-mi explic fenomenul.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Raspunsuri
diuna spune:
Cred ca un consult la endocrinolog si analize de specialitate s-ar impune. Ai discutat problema cu medicul de familie?
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Natasa spune:
Eu am mai avut lapte aproape un an dupa ce baietelul meu s-a intarcat (eu as fi mai fi continuat o vreme cu alaptatul). Nu simteam vreo presiune, nu m-au deranjat cu ceva, probabil ca au ramas sa astepte sa vada daca se razgindeste puiul :) Nici eu nu am luat vreun medicament, dar nici nu mi s-a parut asa ciudat ca am continuat sa am lapte. Chiar ma gindeam ca as mai fi putut alapta inca un copil dupa ce n-a mai vrut al meu. A trecut de la sine, nu am luat ceva si nici nu m-am ingrijorat (ceea ce nu stiu daca a fost neaparat bine, dar am vreut sa-ti spun ca nu esti singura care a patit asa ceva!)
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Eu am mai avut lapte aproape un an dupa ce baietelul meu s-a intarcat (eu as fi mai fi continuat o vreme cu alaptatul). Nu simteam vreo presiune, nu m-au deranjat cu ceva, probabil ca au ramas sa astepte sa vada daca se razgindeste puiul :) Nici eu nu am luat vreun medicament, dar nici nu mi s-a parut asa ciudat ca am continuat sa am lapte. Chiar ma gindeam ca as mai fi putut alapta inca un copil dupa ce n-a mai vrut al meu. A trecut de la sine, nu am luat ceva si nici nu m-am ingrijorat (ceea ce nu stiu daca a fost neaparat bine, dar am vreut sa-ti spun ca nu esti singura care a patit asa ceva!) |
Natasa, exact asa a fost si la mine. Cu mult lapte, ca radeam cu sotul ca as fi avut lapte cat pentru tripleti. Si eu as fi continuat cu alaptatul (l-am intarcat pe Lucas la 1 an si 8 luni si ma gandeam s-o fac macar pana la 2 ani, dar nu mai puteam ca anul trecut, pe vremea asta, pe niste calduri infernale fiu-meu voia numai sa suga... si de 15-20 ori pe zi), asa ca n-am mai rezistat.
Deseori m-am gandit ca poate mi se intampla asta fiindca am fost nepregatita sufleteste pt intarcat.
Asa ca multumesc, m-ai linitit.
Diuna, nu, n-am fost la medic pentru problema asta. Dar o sa discut cu el data viitoare.
Multumesc amandurora pt raspunsuri.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
adelamaria spune:
Din cate stiu eu, poate fi vorba de o dereglare hormonala (prolactina marita sau asa ceva)...Insa si eu intarcasem de vreo 8 luni si inca era laptic daca incercam sa storc...Nu m-am impacientat, dar nici n-am mai incercat de atunci :)
Poti sa faci niste analize hormonale ca sa fii linistita.
Senzatia de tensiune la nivelul sanilor (la mine e si durere) poate avea tot o explicatie hormonala, mai ales daca variaza in anumite perioade ale lunii. Iti spun sincer ca in momentul de fata eu as putea cu usurinta sa cred ca-s in primele luni de alaptare...asa ma simt uneori...:) Doar ca eu aveam problemele astea si inainte de sarcina.
Consulta un medic! Ceea ce descrii tu sunt simptome fizice si nu m-as baza exclusiv pe explicatii psihologice.