acord de scoatere din tara a copilului

acord de scoatere din tara a copilului | Autor: bubi

Link direct la acest mesaj

acest acord este cerut doar la granita romana (pentru iesire si intrare)? sau este nevoie de el la fiecare intrare in orice tara (UE sau non-UE)?

noi plecam maine si mi-am dat seama ca am enumerat in acord o sumedenie de tari pe care le tranzitam, cu exceptia tarii de destinatie (Muntenegru).

Va multumesc!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

din ce stiu eu doar la iesirea din Ro, minorul roman neinsotit de ambii parinti trebuie sa aiba o imputernicire (insotitorul sau parintele singur)
nu stiu insa cum e cu tarile non-ue

poza cu noi
poze diverse
2009-2010
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Multumesc, Simona!

e importanta destinatia finala pentru iesirea din tara?? Doamne, ce zuza sunt! am zis Macedonia in loc de Muntenegru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

De cate ori am plecat din tara, mi s-a cerut acel acord NUMAI la parasirea Romaniei.

Edit: la fel si in tarile NON-UE.

Mi se pare si destul de logic, odata ce tara al carei cetatean e copilul te lasa sa pleci, pe restul nu-i intereseaza.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Iti multumesc si tie, Oana!

m-am mai linistit..acum pare totul logic :).

pot insa avea probleme la iesire pentru ca-mi lipseste tara in care avem cazare?? Ma intreaba cineva de voucher sau pot sa zic ca stam pe drum, pe unde apucam, fara sa zic de Muntenegru???

aualeu, aualeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Eu stiu asa: daca pleaca numai unul dintre parinti cu minorul - cetatean roman - trebuie un acord de la celalat parinte in care sa se scrie destinatia finala si traseul ales. Nu voucher sau dovada de cazare. Acest acord este necesar numai la iesirea din tara. Originalul insoteste copilul si pasaportul, o copie ramane la vama. Deci trebuie sa ai o copie dupa acel act.

Mergi la inceput

Va multumesc! in cel mai rau caz ne intoarcem de la granita...Daca nu, vacanta frumoasa, ne si va doresc!

dez-panicati subiectul, multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Draga bubi, declaratia notariala este necesara daca minorul calatoreste cu unul dintre parinti in situatiile urmatoare: parintii sunt casatoriti sau parintii sunt divortati si minorul calatoreste cu parintele care nu este tutorele legal. Daca parintii sunt divortati si copilul calatoreste cu parintele care este tutore (are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare a minorului)NU este nevoie de declaratie la notar. Nu stiu in care situatie te incadrezi tu. daca te incadrezi in una din situatiile in care ai nevoie de declaratie notariala, atunci declaratia trebuie sa cupriinda tarile prin care tranzitezi, precum si tara de destinatie. de asemenea trebuie sa cuprinda perioada in care calatoresti (de preferat este ca la notar sa rogi sa treaca o perioada mai mare...). In principiu, la vama iti verifica declaratia. Practic, pot sa iti spun ca eu am calatorit cu fetita in vara asta si verificarea a fost pur formala. Au fost verificate actele doar la iesirea din Romania (mai exact la vama ungara). In principiu nu cred ca ar trebui sa fie probleme, pentru ca pe declaratia propriu-zisa nu e trecuta tara de destinatie, ci mai multe tari prin care ai voie sa treci cu copilul. Singura problema ar putea fi daca cumva in tara de destinatie te verifica cineva si vede ca pe acea declaratie nu e trecuta tara respectiva...

Nu cred ca ar trebui sa te panichezi! Calatorie frumoasa!

MElise

Mergi la inceput