Puiuti de Randunici 2008 (433)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

toate randunicile

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Simo, din suflet iti doresc si eu sa va intoarceti cu vesti bune si tot chinul si efortul asta imens facut sa fie cu folos, spre insanatosirea Micului crengutei, cum l-a numit cineva. Azi am fost la biserica si l-am trecut si pe el in acatist
Miha, Delphin,
Am culcat gargarita, ma duc sa halesc ceva...azi dupa-masa doar am zacut...zgatia mica a profitat de lenea noastra si numa calare pe calculator a stat. Voi cat timp ii lasati (DACA ii lasati)?? Ce sa zic, pe moment, pt ca i-a trecut de baby einstein si de cantecele si se uita cu disperare la DVD-uri (cartea junglei, scufita rosie, degetica, elefantul albastru-adica clasice, frumoase, nonviolente) mise pare in mare benefic, astea-s si dublate in romaneste si o ajuta clar la limbaj si imaginatie, e atenta, comenteaza-doar ca parca prea e mare dependenta. Doar cu iesitul afara am succes sa o ridic de acolo, in rest e un chin sa o fac sa uite si sa ne jucam si cu altceva...Oare in ce punct ar trebui sa incep sa consider ca e o problema??
(a nu se intelege ca sta ORE IN SIR, Doamne fereste, dar sta totusi cam mult dupa parerea mea...)

Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler

Mergi la inceput

E pagina 13, ce misto ar fi daca ar intra Tuchi sa ne arunce doar o vorba de fericire...

"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Si eu cred ca desenele ii ajuta la limbaj. David scoate cate unele de ne lasa pe spate!
Naty
Am trecut si noi de baby einstein, acum suntem la Dora-Diego, unul care il iubeste tare e Tchiupi et Doudou, chiar imita unele faze. Apoi are videoclipuri cu muzica preferate " Le papa pinguin" pe care il si canta.
Deci eu il las cam 40min, dar pleaca el singur, mai face cate ceva mai revine, adica e la liber.
Daca o lasi sa zicem 2 ore , sta 2 ore fara sa zica nimic?

Mi-emi place cum canta David. e mortal, il apuca singur. Noi in masina punem cantece de copii si cantam cu totii, apoi el cand se joaca cu ale lui incepe si canta ... "le frere Jaque, dormez vous...sonez les matines, sonez les matines...ding, ding, dong" In traducere libera: Frère Jaque....ding dang dong, dar asta nu poate sa-l zica.
Apoi are "Monier tu dorms? Ton moulin va trop vite...", "Le papa canguin, le papa canguin marche sur sa valise", nu poate sa zica pinguin si nici banquise caci nu stie ce e si nu vrea sa spuna.
Are repertoriu, dar canta numai cand vrea el, daca ii cersa cante nu vrea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

E pagina 13, ce misto ar fi daca ar intra Tuchi sa ne arunce doar o vorba de fericire...

ar fi super tare

cu calculatorul... noi avem un laptop, la care acum cateva luni, de fapt mai mult de 1 an, i-a scos o tasta. asa ca nu-l las deloc la el.
, spre rusinea mea, n-avem niciun filmulet/desen pt el pe calc. asta si pentru ca niciun desen nu pare sa-l intereseze. poate si pentru ca o are pe Maya, iar ea ii ofera miscarea continua cu care ne-a obisnuit. eu obosesc doar uitandu-ma dupa el. nu sta deloc locului. de cand se trezeste nu se aseaza deloc, in afara de 10 min pt masa.

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

apropo de cantat

trebuie sa-l inregistrez cum canta el rammstein si cypress hill. se pare ca astea 2 sunt preferate . e mortal

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Delphin, nu, chiar 2 ore nu sta fara pauza dar cate 45 de min de 3 ori pe zi in etape diferite ar sta. Si Iulia canta, ma da pe spate cat de usor retine melodii si versuri (ma rog, atata cat le poate reproduce), aici imi seamana si parca-mi regasesc si eu copilaria in care cantam fff mult, asa, prin casa, pur si simplu.
Miha, pai cred ca un animal e cel putin la fel de benefic, macar psihic. Eu i-as lua Iuliei caine (pisicile nu le suport!) dar DACA am sta la curte, nu concep ideea de caine in apartament, mi se pare groaznic pt el si nefiresc, asta e parerea mea-am crescut la ai mei la casa cu curte si am avut 2 caini, de-aia poate nu as putea vedea asa ceva la bloc. Si nu vad de ce sa-ti fie rusine ca n-ai filme-daca nu-l intereseaza?...La TV nici pe Iulia n-o intereseaza, se uita uneori doar la publicitate unde repeta pe de rost anumite replici de lesin de ras (de ex aia cu "sa nu ne grabim, sa-i lasam sa se mai cunoasca"; "s-au cunoscut deja, o sa avem un nepotel!" pe care o recita aproape integral). Iar eu oricum mi-am propus, cat mai mult, sa o las la desene doar pe DVD, cu desene clasice pe gustul meu, nu cu porcariile care circula acum. Cat s-o putea!
Poate pe undeva imi fac mustrari de constiinta si pt ca in felul asta, lasand-o la calculator, imi mai pot vedea si eu de ale mele. Dar zau ca n-as mai face-o daca as ajunge la concluzia ca-i fac rau copilului! Numai ca pana acum, repet, n-am sesizat decat progresele enorme pe care le face in limbaj si mai ales in comentariile ei spontane de cand cu filmele astea...
M-am sms-uit cu Tuchi, nu poate intra acum ca a ramas tatal ei la ea si doarme unde e calculatorul, va intra maine cu tot cu poze. A zis doar ca a iesit f bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Naty, asta-i cel mai important: ca a iesit bine! Sa-i ajute Dumnezeu sa le tot fie bine si de acum incolo.
Va doresc tuturor noapte buna si o saptamana binecuvantata!

Un gand bun si o rugaciune speciala se indreapta catre Simo, Zoze si Alina.

Mergi la inceput

Si de la mine asemenea...
Va pup si va zic noapte buna. De maine gata concediul, I'm back to job, voi intra mai rar dar sunt cu gandul alaturi de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Naty, si noi suntem cu desene.. dar la tv.. aici e un canal PBS (post public) si are numai desene educative, si ii invata de litere/spelling, numarat, sa interactioneze (Sesame Street, Barney, Word World etc).. bine mai sunt si Disney channel (Mickey rules) si NickJr - aici avem Dora, Diego, Olivia si inca vreo doua.. dar nu neaparat ca se uita non-stop.. dar ideea e ca tre sa mearga tv-ul si ea intre timp face alte chestii.. asa sa stea lipita de tv cred ca maxim 20-30 min odata, dar asta cand are desenele ei preferate, gen Mickey sau Olivia.. repet toate sunt educative, nimic violent..
aa.. din alea clasice avem pe Tom&Jerry..

si la fel am obs si eu progrese enorme.. cel putin engleza asa a prins-o.. si imi place de mor de ea cum repeta ce zic aia pe acolo, sau daca intreaba ce litere vezi, ea imediat raspunde si tot asa.. si de multe ori ramanem masca cand ne intreaba ceva in engleza..

ca sa nu mai spun de cantat.. mereu canta ABC sau Twinkle twinkle.. sau din repertoriul mai actual: Alejandro - Gaga - mai o iubeste pe Gaga de numa'.. sau ultima melodie a lui Enrique - Baby i like it, si inca multe altele.. sau ma pune pe mine sa i le cant.. sau in masina nu mai spun cum ne pune sa ii punem Morena, Black eyed peas sau inca cateva din astea mai trance, cum imi plac mie ..

Mica dansatoare

Mergi la inceput