Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (75)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

vasari uite ce mi-a zis mie o mamica de anul trecut:"
Alexa, carucior quinny are sora mea. E lat, pe unele trotuare nu incape (ca sunt masini parcate). Dar nu asta e ce o deranjeaza cel mai mult, ci faptul ca are o problema roata din fata (e model cu 3 roti). Pur si simplu, se roteste haotic si uneori iti ingreuneaza condusul caruciorului. A zis ca stia de la inceput, ca a vazut si filmulete pe youtube despre quinny-front wheel problem. Cum zicea si Coque, copertina nu e asa de generoasa, iarna mai intra viforul la copil."

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Asaaa...bine ca au raspuns fetele intrebarilor puse de userul respectiv . Eu am mai auzit una, aici la Ploiesti, unde copilul este tinut la acvariu ca sa se poata odihni mama...care nu inteleg de ce nu se poate odihni cu bebe in camera, ca in ciuda aparentelor, bebeii mai si dorm In plus, cand esti cu bebe, uiti de suferintele tale, serios, pe mine m-a ajutat enorm sa ma refac faptul ca am fost nevoita sa o ingrijesc pe Sof de cand am ajuns in salon. Bine ca il alina asistentele la neonatologie, ca pe urma cand plecam acasa am si acolo asistente de neonato sa mi-l ingrijeaza si sa stie ce are de plange...Copiii nu plang ca se afle in treaba si sa ne deranjeze pe noi, plang pentru ca au o nevoie. Ori la ei atat de mici, nevoile sunt cateva: somn, foame, are un disconfort din cauza frigului, caldurii, e ud la fund, are gaze, sau pur si simplu vrea in bratele mamei, ca doar in ea a stat noua luni de zile, ii cunoaste vocea, mirosul...

Asa...Alina, nu stiu cum e cu mamele care nasc natural la Municipal. Stiu ca acum doi ani se cam fereau de epidurala, pentru ca fusese scandalul enorm cu bebe Sebastian, nascut cu cordonul ombilical de gat fara ca mama sa realizeze ca expulzia avusese loc deja. Se nastea mult natural atunci, cu medicii de garda, daca aveai noroc sa fie medicul tau in garda atunci, bine, daca nu, nu aveau voie sa vina de acasa pentru tine. Problema asta se rezolva pentru ca fiecare medic are omul lui de incredere pe garda respectiva, care se ingrijeste de pacienti asa cum ar face-o pentru ai lui. E bine sa vorbesti despre asta cu medicul tau, pentru ca nu stiu cum mai este acum. Dupa ce nasti natural, te duci in salon cu bebe si iti vezi de treaba. Exista o asistente pentru mamici si una de la neonato pe fiecare tura, ai buton la capatul patului daca ai nevoie de ajutor. Vine medicul neonatolog zilnic la vizita, la fel ca si ginecologul. Vin ei in salon, nu te duci tu niciunde.Ba da, te duci sa ti se faca toaleta, zilnic, intr-un salon dedicat acestui lucru. Dusurile sunt pe hol, WC si chiuveta in camera. Bebe este spalat la chiuveta in fiecare seara de asistenta de neonato, dar poti prelua tu problema. Mie mi-a fost frica sa nu imi scape din maini, am preferat sa o spal eu acasa, in cadita, in suportul ala...asa ca baia au facut-o ele. E cald in salon, ai apa calda in permanenta. Asistentele sunt ok, nu sunt deloc scarboase sau dornice de bani. Sau asa au fost cu mine, pentru ca eram pacienta cui eram? Nu stiu, dar nu am a ma plange, am mai spus, tot ce stiu despre ingrijirea copilului mic, stiu de la asistentele de neonato si de la dr Jianu, neonatoloaga Sofiei de la Municipal. Dar tot!!! Am invatat acolo mai multe despre alaptare decat citisem eu acasa...nu intotdeauna iti citeste cineva gandurile si temerile, asa ca eu am vorbit si am intrebat tot ce am vrut sa stiu. Si am primit raspunsuri pertinente si complete.

Eu am nascut prin cezariana luni la pranz, joi dimineata plecam acasa. Mamele care nascusera natural o data cu mine miercuri se externau.

Cu vizitele nu au fost probleme, intra oricine oricand. Poti avea norocul tu ca mama, sau ghinionul vizitatorul, sa fie vreun medic in vizita (ginecologul sau neonatologul ) sau vreo asistenta care mai tine la reguli pe tura. Dar si asa, vizitatorii nu sunt lasati foarte mult in saloane.

Exista cate un anestezist pe garda, deci are cine sa iti faca epidurala, totul e sa nu te ameteasca moasele si medicul ca nu ai nevoie, caci cam asta e sistemul. Mai ai putin, inca putin si vine epi, si uite ca ai si nascut.

Nu mai stiu, intreaba-ma! Miruna, intreaba-ma!

Olga 23+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisuletzul spune:

si vin si 2 ingineri din bulgaria la masa ......acum tot incerc sa mai fierb galustele.....mi-au iesit ca alea din tocanita......dau vina pe sarcina......am emotiii acum!!!!!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

gata acum chiar m-am hotarat..am mai citit pareri despre quinny si am ramas la graco asta: http://kiddies-kingdom.com/ProductsDetails.aspx?item_id=3814&pID=0&Source=aw

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Alexxia, Alinusca , multumesc pentru urari!

Ratusca plimbarica placuta!

Eu sunt in stare de vegetare, cu greata, durere de cap si ameteli. Ce bine ca le bifez pe toate.

Vad ca iat ati atins subiecte delicate unde nu pot sa tac...

1. Bebe in camera. Totalmente pentru. Cele scrise in acea postare sunt aberatii motivele descrise de Vasari fiind mai mult decat corecte. As mai adauga faptul ca bebe a stat cu mami 9 luni, i-a auzit vocea si i-a simtit bataiile inimii. Despartirea prin mutarea intr-un salon cu nspe bebei si cateva asistente frustrate ar fi brusca si nesanatoasa. Eu l-am avut pe Ema alaturi din prima secunda si a fost minunat, chiar si atunci cand nu stiam ce sa fac.

2. Epiziotomia. O chestie horror. Poate fi evitata doar cu masaj si colaborare asa cum spunea alinushca. Mi-am propus sa nasc fara datorita alergiei mele la fire... pe propria piele va spun ca o taietura nu se vindeca neaparat mai repde. Abia dupa 2 saptamani stateam intr-o rana...

atat am tinut minte... Olgutzica te astept cu detalii despre Municipal.

Beatrice ti-am raspuns la pm dar nu stiu daca am scris bine userul, sa imi spui daca nu ai primit. Acum mi-am dat seama ca intre nume si cifra nu am pus nimic

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

nu esti mai ciudata, ai petrecut doar mai multi ani de zile intr-o situatie normala. de glumit am glumit, dar am vorbit serios . trebuie sa le aduci tu aminte politicos la fiecare ca nu e potrivit sa il atinga si daca nu se uita de-a dreptul urat la tine, in gandul lor tot considera ca esti exagerata sau nebuna. mi-am luat prosop si sapun pentru vizitatori la spital taman pentru ca stiam ca nu se vor jena. poate doar barbatii sunt mai rezervati. iar despre atinsul pe fatza, ieri mamica la care am fost ii dadea cu degetele pe buze fetitzei asa ca si cum ar scoate sunetul ala cand treci cu degetele peste buze rapid. e o lume mai "veche" in romania. sti doar ca suntem pe ultimele locuri in europa la consumul de produse igienice pe cap de locuitor. ce alte argumente mai vrei?

Mami de (28.10.2008) si bb2 23+

numai and citesc ma apuca furia, cum sunt si posesiva din fire, ii iau la bataie, gata!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Sugubina, iti raspunsesem cu eco in ditamai mesajul si l-am pierdut Il scriu din nou, dar mai stai putin.

Miruna, mai intreaba-ma, eu am mai tot intrebat si am tot tras cu ochiul cand am fost in sarcina asta pe la spital.

Olga 23+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Fetele la cate saptamani se face ecografia cu morfologie din trimestrul III?

sugubina +20 cu Puficele

sapt 28-30 de sarcina

23+

Mergi la inceput

Miruna, nu, n-am primit!

23+

Mergi la inceput

Miruna, nu, nu am primit!

23+

Mergi la inceput