Bv Paula, bumblebee! iul-aug 2010 (168)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Dragi mamici si burtici frumoase, bine v-am regasit! Sper ca ma reprimiti iar in gasca voastra. Va admir pentru ajutorul si sustinerea pe care o oferiti reciproc. Felicitari pentru minunatii bebei pe care ii aveti sau care urmeaza sa apara pe lume. Va rog mult sa ma treceti si pe mine in listuta, UM 04.11.2009, DPN 11.08.2010, mami de Teodor nascut la 27.04.2007. Pana acum v-am citit cat am putut, dar sunteti comunicative, nu gluma. Desi am mai trecut odata prin experienta nasterii, aflu de la voi tot timpul informnatii noi si foarte utile. Mi-am facut deja un folder cu ce si cum faceti voi. Stiu ca in mmomentele mai dificile de dupa nastere, nu nimeresti incotro sa o iei sa faci totul bine pentru bebe mic.
Vreau sa va povestesc pe scurt cum am ratat noi alaptarea: am nascut bebe natural, am avut lapte din maternitate, am facut furia laptelui si ragade, etc etc, adica n-am ratat mai nimic din ce poate trai o mamica la primul copil care naste in Romania- cand intrebam in maternitate ce nu fac bine ca deja facusem rani la sani, imi raspundeau doamnele; toate stiti, lasa ca nu-ti trebuie carte pentru asta. Asa am ajuns acasa, l-am alaptat pe bebe cum am stiut mai bine, studiind carti si poze cu pozitii de alaptat. Medica de familie
- pediatru de formatie zice ea- il vede pe bebe saptamanal timp
de o luna , venea acasa il masura, il cantarea. Noi eram fericiti tare ca uite ce sprijin avem- de specialite, nu gluma. La 3 saptamani ale lui bebe, eu disperata ca nu mai simt sanii asa plini si daca bebe s-o satura- el a facut si icter acasa, dar n-am aflat de la dna doctor ca asta poate fi o cauza a ritmului mai adormit in care suge bebe- asa, o intreb pe doctorita dac e ok cat suge. Ma pune sa il pun la san, el dormea, il pun, suge de cateva ori, imi spune nu vezi ca nu suge,nu e laptele bun, da-i copilului formula. Zic si eu, pai sa-l cantarim sa vedem daca a luat bine in greutate ca eu stiu ca suge, mi se pare mie ca nu mai am sanii plini, dar el gaseste ce sa traga.L-a cantarit intr-un cantar de mana, din cel care se folosesc in piata, comparam cu cat cantarea saptamana trecuta si rezultat, a scazut in greutate. Repede lapte praf, zice dna doctor: vrei sa omori copilu, e grav. Am mers imediat si am luat lapte praf, am ajuns acasa, il pun iar la san, doctorita plecase, baiatu se hraneste, doarme, nu plange. Am rezistat pana noaptea cand imi tot rasuna in urechi ce vrei sa omori copilu si cedez. Ii dau lapte praf. Incerc sa ma consolez ca decat sa pateasac ceva, mai bine
hranit mixt. Peste vreo 4, 5 zile de disperare, ma gandesc si eu sa duc copilul la alt medic sa il vada. Si stupoare: copilul avea o greutate mult mai mare decat ii iesise dnei doctor acasa, il masoara si el si nici un perimetru nu seamana cu ce masurase ea acasa,l-a controlat dr pe toate partile, ma intreaba multe, multe si concluzie: copilul e foarte bine, laptele meu nu are cum sa fie prost, poate cantarul doctoritei de familie e de vina. Ne cumparam cantar, verificam, asa era cum a zisa medicul nr 2, vine iar in saptamana 4 medica de familie, iar il cantareste, iar iese f putin si se declara fericita ca ne-a gasit ea solutia salvatoare cu laptele praf. Am incercat ce alapetz iar, dar baiatelului incepuse sa-i placa atat de mult biberonul incat nu am mai reusit decat sa-i mai dau pana pe la vreo 3 luni cate ceva laptic de la mine.
Stiu ca pare o poveste din alt secoi, dar se poate. V-am spus in ideea ca nu va mai pati nimeni ce am patit noi. La bebe2, oricat de greu va mereg alaptarea, am invatat cate cevat de prima data.
Va doresc sa aveti putere sa treceti de primele luni care sunt un pic mai solicitante si totul va fi foarte bine. Si aveti incredere
in voi, multa, multa, ca mama nu stie nimeni ce-i mai bine pentru bebelini.
Sa cresteti mari si sanatosi, nastere usoara celor care urmeaza si o zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Ma treceti si pe mine in listuta celor cu delfinasi de august? UM 2.11.2009,DPN 09.08.2010 ,asteptam o fetita :)
Ne spui si datele de nastere si numele celorlalti 2 copilasi sa completam in listuta?

Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">38+ cu

AMR 1+ pana pupacim bebelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Laura, nu sunt neaparat suparata ca fac cezariana, cat mi-e teama. Eu voiam naturala, pt ca mi se pare mai normal sa suferi inainte, decat dupa. Si ma bazam mult pe epidurala... Dar nu se potriveste socoteala de acasa, cu cea din targ. Oricum sunt mai calma azi, decat ieri, am vb si cu Oana, ma va opera acelasi medic care i-a facut cezariana si ei si m-am mai linistit, dar tot mi-e frica...
Si in plus soldul stang chiar m-a lasat de tot...Dr mi-a zis ca e posibil sa apese copilul pe ceva, daca ma doare atat de tare. Ma deplasez prin casa cu viteza unui melc, tinandu-ma de toti peretii si doar daca e nevoie.
Michelle, cred ca ramane 24, asta daca nu imi face azi vreo surpriza. Tu ce ai hotarat? Parca la un moment dat voiai sa mergi sa nasti la Bn...

Paula, 39+ cu ,
AMR 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Cristeo ce poveste!!! Uau, aici pe de alta parte toata masa in halat alb imi spune despre dezavantajele laptelui praf... de nu mai dorm poate poate iese mai mult din sani (eu ii dau muls si completare ca mi-a venit laptele tarziu), si a mea a facut icter pe fondul deshidratarii ca nu m-au lasat sa-i dau altceva in spital decat san si nu iesea nimic :-(`!,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Laura, nu sunt neaparat suparata ca fac cezariana, cat mi-e teama. Eu voiam naturala, pt ca mi se pare mai normal sa suferi inainte, decat dupa. Si ma bazam mult pe epidurala... Dar nu se potriveste socoteala de acasa, cu cea din targ. Oricum sunt mai calma azi, decat ieri, am vb si cu Oana, ma va opera acelasi medic care i-a facut cezariana si ei si m-am mai linistit, dar tot mi-e frica...
Si in plus soldul stang chiar m-a lasat de tot...Dr mi-a zis ca e posibil sa apese copilul pe ceva, daca ma doare atat de tare. Ma deplasez prin casa cu viteza unui melc, tinandu-ma de toti peretii si doar daca e nevoie.
Michelle, cred ca ramane 24, asta daca nu imi face azi vreo surpriza. Tu ce ai hotarat? Parca la un moment dat voiai sa mergi sa nasti la Bn...

Paula, 39+ cu ,
AMR 4 zile

Paula daca cusatura este buna te va durea mai putin , primele 4-5 zile sunt foarte grele, stabileste din timp insa tipul anesteziei e important tare!!

Aelita o fi venit din vacanta??

Otilia cum e in concediu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:

Paula, 39+ cu ,
AMR 4 zile

O sa fie bine, o sa vezi,mi-am dat seama ca ti-e frica de cezariana, dar incearca sa nu te mai gandesti la asta.uite o si un pentru tine.si o mare imbratisare de incurajare.

Laura 38+ cu
AMR 8 zile pana la Marea Intalnire
Mai e putin si o sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle1981

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Ma treceti si pe mine in listuta celor cu delfinasi de august? UM 2.11.2009,DPN 09.08.2010 ,asteptam o fetita :)
Ne spui si datele de nastere si numele celorlalti 2 copilasi sa completam in listuta?

Sigur! :) Sarah, 19.04.2007 si Mark,26.09.2008

Pe bebelusa din burtica o cheama Anne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Citat:

Paula, 39+ cu ,
AMR 4 zile
Ei da.. ce planuri aveam... daca nasteam natural.
Dr mea de azi e in concediu si nu stiu cu cine nasc (impropriu spus nasc, cine ma taie)
M-am programat azi la dr. care ii tine locul, sa vedem daca e dispusa sa vina la cezariana neplanificata. Daca nu, o sa fixez si eu o data pt operatie.

crissteo bine ai venit! Multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta

Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">38+ cu

AMR 1+ pana pupacim bebelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Laura,
Carmen, pai nu eu hotarasc tipul anesteziei. Sincer, sincer, eu voiam anestezie generala, dar mi s-a spus ca se face numai la urgente. Si mi-a ramas rahie, dar m-au asigurat ca nu se apuca de taiat pana nu sunt f convinsi ca totul e ok. Ma gandesc tare mult si la ce ai patit tu si mi se strange inima de teama.
Michelle, nici pe mine nu ma opereaza medicul meu, care e in concediu si el...dar mi se pare acelasi lucru.

Paula, 39+ cu ,
AMR 1 zi
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

neata delfinariu
am intrat si eu sa va salut si sa sustin fetele

HAI BUMBLEBBE!!!

HAI SABRINA LIA!!!
nastere usoara, recuperare rapida, mult laptic si bebei papaciosi,necolicosi si sanatosi

acum ma duc sa ma imbrac si sa fug la doctor.

Bianca 37 + Andra Maria

Mergi la inceput