grupa pregatitoare e obligatorie?
Raspunsuri - Pagina 3
angipangi spune:
Al meu baiat a facut pregatitoarea la 6 ani si 3 luni.
La 7 ani si 3 luni a facut un semestru si l-am adus aici ,facand din nou gradinita pentru a invata limba.
La 8 ani si 3 luni a inceput clasa 1, dupa, 2 luni, l-au trecut clasa a doua.
Acum trece intr-a 5 si nu regret nimic.
Pe fata am sa o dau la 7 ani daca nu ma obliga astia sa mearga mai repede
faby57 spune:
Noi implinim 6 ani pe 12 sept.2010 dar nu mergem la scoala desi stim literel din alfabet,stim cifrele,numaram pana la 20-30 crescator,si 1-10 descrescator,stim sa socotim pana la 10,stim sa despartim corect in silabe,si cu toate acestea nu m-am gandit nici o clipa sa o inscriu la scoala.Nici la gradi nu a plecat nimeni din grupa desi sant copii care fac 7 ani in feb-martie 2011.Vom face si grupa pregatitoare si dupa aceea vom merge si la scoala,de ce se spune ca :"nu ai cei 7 ani de acasa",pentru ca dupa 7 ani mergem la scoala nu?Oricum fiecare face ce vrea si ce crede ca e mai bine pentru copilul lui.
loryi1974 spune:
Copilu meu ,din categoria 6 ani si ceva ca surprinzator de multi din clasa ei,ii intrece si la carte si la comportament pe altii care au fost dati chiar si la 7 ani si 10 luni![]()
In rest,fiecare cu alegerea lui.Daca simtiti ca poate face fata,nu ezitati sa ii inscrieti la 6 ani si ceva.
sorana spune:
Presupun ca pregatitoarea se poate face incepand cu 5 ani si 2 luni (de exemplu) astfel incat copilul poate merge la scoala la 6 ani si 2 luni, nu?
Si in plus te mai poti razgandi pe parcursul anului respectiv ...
In grupa Monicai erau 12 copii din care vreo 9 au mers la scoala iar apoi 1 dintre cei inscrisi la scoala a fost retras si re-trimis la gradi. Deci se poate si asa.
Si eu cred ca sunt copii care fac fata fara probleme la 6 ani si un pic, iar 7 ani si 10 luni mi se pare cam mult pentru cls I.
Daca copilul e nascut in octombrie - decembrie e simplu, il dai la aproape 7 ani, daca insa ar trebui sa intre la scoala la 6 ani si 1 luna sau 7 ani si o luna, cred ca e decizia parintelui tinand seama de dezvoltarea copilului si sfatul educatoarei ....
Sorana si Monica (7 ani)
loryi1974 spune:
Ce vreau eu sa spun ca ,in clasa copilului meu,cei mai mari-care acum se apropie de 9 ani in clasa a doua,nu au o superioritate a comportamentului care sa justifice celebra zicere cu cei 7 ani de acasa luata ca argument cand vine vorba de varsta pentru clasa intai. Si nici cu invatatura nu stau tocmai grozav.
Eu cred ca doar la cei nascuti din iunie in septembrie s-ar impune o evaluare din partea parintilor pentru decizia 6 sau 7 ani.In rest,ceilalti se descurca,desigur daca sunt urmariti,supravegheati,daca au un program in care si sportul si joaca sa aiba loc.
sorana spune:
Lory nu cred ca e o regula. Cu alte cuvinte un copil care ar fi invatat bine dat la 6 ani la scoala nu cred ca va invata prost doar pentru ca a fost dat la 7 ani!
Uite, eu n-as da la scoala la 6 ani un copil care are sub 20 de kg. E doar parerea mea. Ghiozdanul cantareste 5-7 kg. Zau ca l-as tine acasa inca un an, l-as da la un sport, ceva
.
De asemenea n-as da la scoala un copil foarte bolnavicios, un copil care (cunosc caz) in toata grupa mare a fost la gradi 3 saptamani, in rest a fost bolnav. Vroia maica-sa sa-l dea la 6 ani si 2 luni ... a tipat dr la ea ... ca doar scoala nu pleaca nicaieri ...
In plus n-as da la scoala la 6 ani un copil foarte activ, care are multa energie. L-as lasa samai zburde un an inainte de a-l obliga sa stea 4 ore intepenit intr-o banca.
Si asa mai departe .....
Pe de alta parte un "voinic" bine dezvoltat fizic si inteligent si care are capacitate de concentrare de lunga durata si e sanatos, nu vad de ce sa-l tii pana la peste 7 ani ... chiar nu vad rostul.
Noroc ca n-am avut de luat decizia asta ca nu stiu ce as fi ales. N-am avut de luat decizia pentru ca fi-mea e nascuta pe 28 septembrie deci a mers la scoala la 7 ani fara cateva zile, s-o tin pana la 8 ani chiar era exagerat, s-o dau inainte de a implini 6 ani era complicat si inutil.
Sorana si Monica (7 ani)