grupa pregatitoare e obligatorie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Trebuie sa spun ca sunt 100% de acord cu Ana71. Eu de exemplu am un baiat de 6 ani care-mi face "in cap" adunari si scaderi cu trecere peste ordin, recita poezii fara nici o problema, povesteste cursiv, dar nu e capabil sa stea 20 minute pe scaun sa scrie 2 randuri de bastonase !! Nu e capabil sa coloreze fara sa depaseasca linia de contur si in general nu e interesat sa puna mana pe creion!! Ca sa nu mai spun ca nu e pe deplin decis daca vrea sa scrie cu stanga sau cu dreapta... plimba creionul dintr-o mana in alta. Si dpdv fizic e dezvoltat, nu am ce sa spun. Ar fi o greseala sa il dau acum la scoala, pentru ca pur si simplu nu e "pregatit" mental pentru efortul de a se concentra 4 ore la scoala.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madysophi spune:

July si noi ne-am pus pb asta si am ajuns la concluzia ca il vom da la scoala pe baietelul nostru ,David(este nascut pe 4 noiembrie 2003), la varsta de 7 ani si 9 luni la scoala.Cred ca parintii sunt cei care isi cunosc copilul cel mai bine si ei trebuie sa hotarasca in aceasta privinta, depinde de copil foarte mult, noi il mai lasam sa copilareasca nitel.
Asa ca,dupa mine,hotararea in privinta ingerasului va apartine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu n-a trebuit sa iau decizia asta. Adica fi-mea e nascuta in septembrie am dat-o la 7 ani fix.
6 ani si 10-11 luni mie mi se pare suficient de mare.
La fi-mea in clasa copii au avut intre 6 ani si 6 luni si 7 ani si 8 luni. Dar nu a avut nici un copil de 7 ani si 10 luni.

Depinde insa foarte tare de copil si de cat de bine il cunosti tu si de cat de corect si obiectiv iti recomanda educatoarele.
Asa cum zice si Any - cel mai important lucru este puterea de concentrare. Orele sunt de 50 min. Este capbil sa stea 50 min intr-o activitate, concentrat si atent? E pregatit de scoala.

Ar fi bine, tot cum zice Any, sa stie sa scrie si sa citeasca. Nu e obligatoriu, va invata in cls I, dar i-ar fi mult mai usor daca ar sti deja. La noi foarte putini copii nu stiau si lor le-a fost mult mai greu in cls I.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La 6 ani si 8 luni baiatul meu era "la mijloc" -ca varsta, in clasa. Fratele meu are fetita nascuta in mai si in septembrie incepe clasa 1, la 6 ani si 4 luni. Pentru cel de-al doi-lea baiat al meu solutia pare mai simpla. E nascut in octombrie, asa ca va merge la aproape 7 ani la scoala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anya si eu cred ca asta ar fi idealul - copiii nascuti in septembrie-octombrie-noiembrie care merg la 7 ani sau aproape.
Dar la ceilalti cred ca fiecare decide pentru el si copilul lui. Poate un copil e pregatit la 6 ani si 2 luni iar altul nu e pregatit la 6 ani si 9 luni, greu de zis ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Noi am implinit 6 ani in iulie si ne pregatim cu arme si bagaje de SCOALA !!! Nu mai e nimeni asa mic ca noi? Si avem si mareata greutate de 18 kG :P
A facut grupa pregatitoare, in total are 4 ani de gradinita plini. Am dus-o la o evaluare la un psiholog specializat in chestii de genul copii-scoala-capacitati cognitive etc si mi-a zis ca neaparat sa o dau. La fel au zis si de la gradi. In consecinta, la scoala !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

6 ani si 10 luni mi se pare absolut ideal pt mers la scoala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

July faptul ca baietelul tau nu spune poezia tare precum "premianta" clasei nu inseamna ca-i mai prejos decat ea dpdv a capacitatii de a incepe scoala... cred ca tu iti cunosti cel mai bine copilul... poate-i mai timid in public . Faptul ca desenele lui nu sunt prea reusite... poate nu-i asa de talentat la desen.. Al meu imi cere frecvent sa picteze insa n-are nici un fel de inclinatie si nici n-ar avea cu cine semana ca si eu sunt antitalent la desen. In schimb poate baietelul tau are o memorie buna, o imaginatie mai bogata si multe altele care il vor descurca la scoala.

Pe Nicolas l-am dat primul an la gradinita cand avea deja 3 ani si 9 luni.. (la 2 ani si 9 luni nu l-ar fi primit oricum) si l-au inscris direct la grupa mijlocie. Era printre cei mai mici ca varsta insa el este mai inalt asa ca el chiar era un "magar cu statura de cal". E-adevarat ca atunci cand ii auzeam pe cei mai "mari" vorbind se vedea o diferenta dar desi el a inceput sa vorbeasca destul de devreme... chiar si-acum la 4 ani si 7 luni are i vocabular cuvinte "neintelese".
Cu toate astea... speram sa evoluam rapid si sa ne exprimam cam mai corect si pe-intelesul tuturor in cel mai scurt timp... La scoala il voi da oricum la 6 ani si 9 luni... mi se pare o varsta numa buna... nici prea mare dar nici mica.
Mi se pare aiurea ca noi, mamele de baieti suntem atat de stresate ca ne pasesc puii in lume... poate d-asta barbatii aproape ca n-ajung sa se maturizezedecat la o varsta inaintata cand defapt apare scleroza. Paradoxul este ca atunci cand copii sunt mici ... undeva intre 3 si 5 ani suntem disperate sa ii invatam alfabetul/cifrele si cat mai multe chestii "destepte"... sa fie cu intelectu' cat mai "high" iar cand vine vorba sa-i dam la scoala... ii consideram prea "mici"(nepregatiti/imaturi...).
Sper sa nu ma bombardati cu rosii...

Toate bune!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

Paradoxul este ca atunci cand copii sunt mici ... undeva intre 3 si 5 ani suntem disperate sa ii invatam alfabetul/cifrele si cat mai multe chestii "destepte"... sa fie cu intelectu' cat mai "high" iar cand vine vorba sa-i dam la scoala... ii consideram prea "mici"(nepregatiti/imaturi...).
Sper sa nu ma bombardati cu rosii...

Toate bune!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

ai mare dreptate!!! asa suntem noi, mamele, protectoare si miloase cu "puii" nostri ca niste adevarate closti.
desi strumfii mei sunt ceva mai micuti, si poate parea offtopic, deja ma preocupa subiectul si ma interesez ce este de facut pt mai tarziu. stiti cum se zice: sa inveti din greselile altora.
rares merge deja la camin cu program prelungit de la varsta de 2 ani si 8 luni (acum are 4 ani), iar din toamna aceasta il va insoti in aceeasi grupa si surioara lui mai mica, care in sept va face 2 ani si 3 luni. problema este ca acolo copiii sunt amestecati (anul trecut la el in grupa erau 24 copii intre 3-6ani). nu sunt pe grupe de varste de 3-5ani si de 5-7ani, cum am inteles ca ar fi la alte camine/gradinite, si deocamdata nici nu am auzit ca s-ar face grupa pragatitoare pt copii ce se vor duce la scoala. am citit parerile voastre si ma gandesc serios de pe acum sa il mut in 2011 in alta parte unde sa faca grupa mare+pregatitoare.

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Baietelul meu este nascut in martie 2005 si ne-am hotarat sa-l dam la scoala la 7 ani si 6 luni . am luat aceasta hotarare nu pentru ca nu ar fi pregatit dar vrem sa copilareasca mai mult si am hotarat ca acesti urmatori 2 ani sa fie dedicati sportului si lectiilor de engleza. Daca o sa faca sport doi ani o sa fie foarte pregatit pentru scoala.

Si dupa cum argumenta cineva pe aici sa nu fie "cal intre magari" eu vreau sa fie " zimbru intre magari" .

Mergi la inceput