Licurici de ianuarie-februarie 2009 (114)
Raspunsuri - Pagina 5
Selene_Bunny spune:
Si eu incerc sa evit rontaielile intre mese, insa un fruct - o banana, o piersica - tot mai mananca. Uneori si un covrig.
Chiar nu stiu cum sa reactionez, cat de restrictiva sa fiu, avand in vedere ca, asa cum am spus, noi am revenit la stadiul 0, adica refuza cu indarjire mancarea gatita, o arunca de pe tavita/din vas pe jos, nu conteaza ca sunt doua bucatele sau e plin vasul.
Pentru mine, ca mama, cu atat mai mult cu cat avem in spate acele analize proaste in privinta anemiei si proteinelor, este foarte frustrant. Dureros chiar.
Mananca doar lapte si fructe, ocazional covrigi, paine goala, biscuiti, cateva floricele de porumb.
Si Daria este un copil mai degraba retras.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina1976 Am vazut ca vorbiti de rontaieli intre mese, de chestii nu prea sanatoase....si sunt de acord cu asta insa ce mai fac eu cu Sabina care este din cale afara de pofticioasa!!! Pai chiar daca a mancat acum 5 min si ma vede cu ceva de mancare in mana incepe sa strige "Da-i, Da-i, Da-i!!!!" si ma trage de fusta, de bluza, plange...tipa....pai si eu ce sa fac???Ma doare sufletul sa nu-i dau deloc....si evident ca eu mai mananc si lucruri nesanatoase pt un bebel. Am ajuns sa ma ascund prin casa cand mai rontai cateceva.... VOI cum procedati?? In fatza Anei pot sa mananc orice!! Nici nu ma baga in seama SABINA-MARIA (29 decembrie 2008) ANA-ISABELA (9 octombrie 2006) "http://lb4f.lilypie.com/qhF1p3.png" Asa creste Anutza noastra "http://lb1f.lilypie.com/lHCCp3.png" Asa creste Sabinutza noastra |
Nu mai zic ca si la fumatori se duce si plescaie din limba. Crede ca porcaria aia e ceva bun de mancat.
Mai nou, tocmai am reusit sa elimin perna. Deci, dupa ce m-am chinuit din greu doua luni, am reusit sa dorm complet fara perna. Nu vreau ca el sa se invete sa doarma pe perna, si cum copiii invata prin imitatie, a trebuit sa o elimin si eu.
Greu, da' ce sa-i faci, pt copii, orice....
IRA_LIZA spune:
Noi ne-am mai modificat inclinatiile culinare - de ex, inainte mancam destul de picant amandoi. Well, k sa putem manca 2 din 3 mese toti trei am renuntat pe moment la piper, ardei iute, pasta de ardei, al toate minunelele iuti. Mai putin la usturoi & ceapa crude pe care chiar voiam sa le manance Eliza pt beneficiile pe care acestea le aduc. Apropos, examenul copro a iesit negativ, ceea ce nu ma mira f mult pt k Eliza e mare mancator de usturoi. Chiar, n-am mai facut linte batuta demult...
Despre mancatul fructelor in parc: ritualul este asta: o urc pe pitika in carut/bicicleta si ii dau cu mana mea. Ea nu atinge ceea ce mananca.
Despre cezariana mea: e in continuare colorata, insa nu ma deranjeaza nici pe mine si nici pe tati de Eliza :)
Ira, mamica Elizei
ingrid70 spune:
De spalat pe dinti, si la noi e o intreaga aventura. Mai nou urla, dar cu gura f cascata si in 10 secunde il frec pe dinti. Apoi ii dau sa bea apa si, intr-un final, tace. E cam traumatizant pt amandoi, de aia operatiunea se efectueaza, de regula, din doua, in doua zile.Ana, ce rau imi pare sa aud ca Vladut e bolnavior! Nu stiu ce sfat sa-ti dau ca noi nu am avut niciodata problema asta! sa treaca repede!Bee, ce cuminte e alexiuta ca nu-si pune mainile murdare pe la gura, ochi, nas. Alex tot cu degetele in gura este cand mergem prin parc. Asa ca, indiferent daca manaca sau nu, degetele tot in gura ajung.Dark, bine ca v-au pus net-ul. Fara curent cunoastem, dar fara apa experimentam acum la greu, ca schimba astia reteaua de apa la noi in oras. Chiar ieri nu am avut apa toata ziua.
Tinem pumnii lui Niall sa-si gaseasca un job dupa placul lui si unde va doriti. Dar daca plecati la Londra veti renunta la casa. Si acolo veti avea posibilitatea de a sta la casa?Nici pe mine nu ma deranjeaza copii care nu vor sa se joace cu alex pentru ca eu am fost un copil care nu ma jucam niciodata cu copii mai mici ca mine. Dar m-a durut felul in care l-a durut pe el. Asta e! Si daca vor sa se joace cu el, nu e mai bine. Ca el e mic si nu poate sa se joace cu copii mai mari. De exp. a venit o fetita de vreo 6 ani, cica sa se joace cu el. Ii baga o papusa in fata, il luase de mana si-l tragea dupa ea, iar el nu se putea tine de ea si tot cadea, vroia sa-l hraneasca etc. Cred ca-l confundase cu o papusica . Copiii de varsta lui nu-l intereseaza!Imi pare asa de rau de Aidan ca nu i s-a retras lichidul! Cu vorbirea, daca drii au zis ca e o problema, mai mult ca sigur ca trebuie investigat amanuntit si nu poti sta sa nu faci nimic. In priviinta instinctelor, eu de cate ori le-am ignorat, s-a dovedit ca am gresit.Porumbita, bine ai revenit! Cum a fost? Asteptam sa ne povestesti!
DarkBendis spune:
Buna seara la lume!
Selene, imi pare rau ca Daria tot nu vrea sa pape mancarica. Am cunoscut si eu senzatia de frustrare cand in Romania jupan mai mult nu manca decat manca... cand ma bucuram ca papa covrig sau o felie de chec. Uuffff... sper incet-incet sa revina si la voi lucrurile la normal!
Miere, multa sanatate lui Aidan. Zic si eu ca si Cristi... discuta cu medicii dar asculta-ti si instinctul si va fi bine. De acord cu tine, daca ti s-a spus ca sunt probleme cu dezvoltarea vorbirii la licurici neaparat trebuie actionat. Mai ales cand aveti si optiuni... sper sa plateasca si asigurarile sa nu scoateti din buzunar voi.
Ira, imi dai si mie reteta de linte batuta, te rog? Tati lu' bebe va pleca la Londra pana miercuri (in proportie de 95% am decis ca pana la urma eu si Mister ramanem acasa, e mai simplu asa)deci voi putea experimenta cu una-alta gastronomice.
Ingrid, pai daca ne mutam la Londra nu inseamna ca renuntam la casa. Ipoteca nu e prea mare, eventual o putem inchiria (am cateva cunostinte care au facut la fel)... solutii sunt. Bineinteles ca nu o sa renuntam la nivelul de viata din Glasgow pentru ceva mai prost la Londra...oricum inca suntem la stadiul de "tatonari".
Sper sa nu mai ramaneti fara apa, asta e exact de ce nu aveti nevoie mai ales pe caldurile astea!!
Porumbita, bine ai revenit! Unde ai fost in Canada? Sa ne povestesti si noua cum ai petrecut acolo
Cristi, deci trucul "dai-dai" functioneaza! Trebuie sa-i zic si lui Mister. El de la straini nu cere, numai de la noi + bunici + amici/persoane pe care le cunoaste bine, dar tehnica lui e un "iiiii" sau un "eeeeee" si mana intinsa... uneori functioneaza,alteori nu.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
IRA_LIZA spune:
Anna, multa sanatate lui Vladutz! cum se simte?
Alina1976, welcome back! bebe pofticios e si Eliza, de asta am si schimbat cate ceva in alimentatia noastra, k sa mancam cot la cot toti. Dealtfel, am si observat k cel mai bine mananca in gasca, nu singura. Nemaivorbind de faptul k, de cand umbla k titirezu' prin casa si te trezesti cu ea langa tine cand nu te astepti (mai nou, reuseste sa deschida usile!!!) , nici nu ma mai gandesc sa mananc pe ascuns ceva, k imediat ma ghiceste. Partea buna k, eliminand de tot ciugulelile si-asa f rare dintre mese, ajut silueta. Si autodisciplina.
Anuc, cum mai esti? cum te simti? ce face samburelul?
Ariya, ref la vizita la cardiolog: nush daca e buna politica asta cu "acum nu am timp", timpul ti-l faci, nu ti-l da nimeni cadou. Iar cand vine vb de sanatate...da, e adevarat, usor de spus cand privesti din afara, si totusi...fugi la control cat mai rpd, ne tii in emotii! ma uit din cand in cand mai ales la pozele voastre de pe FB si sunt invidioasa pe tine...ce copii reusiti!
Cami, am omis sa te felicit pt reusita la examen. Se cheama k esti buna de cinste! in toamna fugi in Turcia daca ai ocazia, insa neaparat viziteaza pietroaiele alea antice daca sunt in drumul vostru, eu am vazut Efes in 2004 si am ramas tablou, efectiv!
Dark, lintea batuta e f f simplu de facut, e exact k si fasolea batuta pana se zdrobeste in furculitza (eventual o pui la inmuiat cu o seara inainte), apoi o blenduiesti cu ulei, sare piper daca vrei si catei de usturoi. Gata! da' vezi ce cantitate gatesti, usturoiul crud e un excelent mediu de dezvoltare a microbilor, asa k nu lasa sa zaca in frigider nush cate zile k sa nu patiti ceva la burtica.
Porumbita, dau mailul pe care m-ai rugat sa-l dau, sa ma tii la curent dupa asta si, eventual, sa ma intrebi despre ce nu merge asa cum ar trebui. Te-ai plimbat, ha?
Ira, mamica Elizei
flowerbee spune:
Fetelor, azi facem 5 ani de casatorie. Diseara o sa sarbatorim undeva frumos. Cadoul il am si ii multumesc lui Dumnezeu pentru el.
Naty, si Alexia e destul de retrasa cu copiii de varsta ei, insa ii plac cei mai mari. Si eu am fost timida. Ale e destul de pofticioasa si se duce in sufletul copiilor care mananca in parc. Desi i se ofera uneori, eu nu o las.
Ingrid, Ale isi baga mainile in gura cu tot ce prinde, deci trebuie sa am lichid de curatare. Oare cand le trece faza asta cu mainile in gura?
Selene, da-i lapte cat vrea. Schimba-i locul de masa. Merge si cu hranitul la tv, desi nu e recomadat. Poate reusesti ceva. Si noi trecem prin asa ceva si te inteleg cum nu se poate mai bine. Totusi ieri a mancat iaurt cu branzica si biscuit, lapte la pranz si ardei umplut seara. Ordinea e total aiurea dar daca asa am reusit, asa i-am dat. Bine ca a mancat. Ale papa pe canapea si se face ca un porcusor. Bine ca e din piele si se curata cu apa si detergent.
Cami, vin si la Mamaia, cu Alexia. In Turcia merg doar eu si sotul.
Miere, nici Ale nu vorbeste, are un vocabular de vreo 20 cuvinte dar intelege peste 200. Oare sa intreb si eu de un logoped? Pe aici nu se recomanda inca, dar e bine sa fim cu mintea deschisa.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
bpaula spune:
N-am mai scris de mult dar v-am mai citit cand s-a putut.
Momentan e si Marius bolnav, face febra cam de o saptamana, a ajuns si la scaune moi si dese de vreo 2 zile. Acum inca asteptam rezultate la analize. Partea buna e ca macar nu mi-a vomitat si desi a mancat mai putin decat de obicei, macar a mancat cate ceva. In rest toata ziua sunt cu seringa dupa el, cu hidrasec sau debridat sau ce o mai fi.
Chiar voi cum le dati la copii cand trebuie sa bea un praf care trebuie dizolvat in apa mai multa. Ca al meu inafara de apa simpla nu imi bea nimic, nu suc de fructe, nu ceai, nu compot. Asa ca i le dizolv si apoi ma chinui sa dau nu stiu cate seringi pana termin ce am de dat.
Referitor la mancatul in parc nici eu nu eram de acord cu rontaielile intre mese, mai ales si pentru faptul ca eu am problema asta si nu imi doresc sa aiba si copilul meu. Partea proasta e ca de cum am iesit in parc in vara cu copiii a vrut si el una sau alta. Cand vedea pufuleti zici ca era minunea lumii (n-a mancat pana pe la 1 an si 2-3 luni cred), daca prindea o punga manca de zici ca nu mai mancase mancare de zile intregi. Asa ca i-am mai luat si eu si ii dadeam doar cand vroia de la altii, acum se pare ca s-a plictisit de ei. La fel ii mai puneam pufarini ca macar astia ii culegea unul cate unul.
Oricum partea buna din toata povestea cu boala e ca nici in parc nu ii mai trebuie ce mananca altii. Doar daca vede iaurt.
Ii plac mai tare lactatele, in special iaurturile, decat orice altceva. Carne nu mananca daca nu e maruntita in ciorba, supa sau alte feluri de mancare. Mai nou nu vrea sa guste nimic din ce e nou. Desi inainte vroia tot ce mancam si noi acum nu mai vrea nimic.
Cat despre subiectul cu poze pe net, recunosc ca inainte de a-l avea pe el nu m-am gandit foarte mult ca e o problema sa pui poze cu copii dezbracati pe net. Acum vad cu totul altfel situatia si poate mai ales pentru ca am citit ce se mai intampla in lume.
Cred ca la noi inca este foarte mult loc de educatie in ceea ce priveste, de ce sa folosim scaun de masina, de ce sa nu ii scoatem pe net dezbracati, de ce.., de ce si multi alti de ce. Pentru unii e doar o fita sa pui copilul in scaunul de masina, pentru cei ce au informatia la dispozitie e ceva obligatoriu.
Felicit toate proaspetele burtici si le urez sarcini usoare si cu bebei sanatosi. Mai citesc si eu pe la voi poate se prinde si de mine
RalucaAlexa spune:
Neata!
miere - imi cer scuze, in cazul in care ai povestit si eu n-am prins, spune-mi te rog in ce sens are Aidan o pb de limbaj? Nu spune destule cuvinte, nu vocifereaza, ce nu face? Cu urechiusele nu stiu ce sa zic... Nu mai tin minte cine spunea ca are printre cunostinte un copilut cu tubulete la urechi si e ok (parca Daiopri ???), apoi cred ca feelingul tau tine si de faptul ca procedura se face sub anestezie si nici o mama nu cred c-ar sta linistita la asa ceva. Cu toate astea decat sa-l chinui si pe el si pe tine poate e mai bine s-o faceti. Am vazut copiluti (stiu ca asta nu te incalzeste, dar poate te incurajeaza un pic) operati sub anestezie in Romanica si care acum sunt mari si frumosi! (Unu e barbatu meu care a fost operat la mai putin de 1 an, adica acu 28 de ani - si cu ocazia asta m-am si laudat ca am barbat frumos :)))) )
Anna - cum mai sunteti?
O sa revin sa va zic de noi da acu ma calareste motanu si nu poci!
Naty spune:
miere imi pare tare rau ca nu s-a remediat problema cu urechiusile. Daca va hotarati sa incepeti terapia pentru vorbire, sper sa reusiti sa prindeti programul ala gratuit.
porumbita bine ai venit! Asteptam detalii si poze.
bee La multi ani fericiti impreuna!
cristi ce m-am distrat cu tura rapida!
bpaula sanatate lui Marius! Si noi tot asa ne chinuim cu pliculetele, nu vrea sa le bea si pace si i le dau cu seringa.
Ai dreptate cu faptul ca trebuie sa invatam multe. De cate ori am auzit de la persoane educate ca e o "fita" scaunul de masina ...
ira am vazut si noi "pietroaile" in 2008. Impresionant, intr-adevar!
Sti ca acolo era templul lui Artemis care e una dintre cele 7 minuni? Eu habar n-aveam pana nu am ajuns acolo si ne-a spus ghidul. Cica era cea mai frumoasa structura construita vreodata.
ingrid dar tu nu ii dai sare si zahar?
Apropos, fetele, le dati?
Eu am inceput sa ii dau sare si zahar de la 1 an, nu mult.
Af, am uitat sa va zic, ieri cand am plecat de acasa, in fata masinii mele mergea pe strada (e drept, o strada nu foarte circulata, intre blocuri, dar anyway) un copilas cam de varsta alor nostri. Mama-sa era in fata copilului, vorbind la telefon linistita De abia cand a auzit masina foarte aproape (am oprit, normal, copilul mergea chiar in fata masinii) s-a sinchisit sa se intoarca putin si sa o traga pe fetita). Doamne, ce oameni inconstienti!
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana