Licurici de ianuarie-februarie 2009 (114)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Salut fetelor pupici la toti licuricii.

Nu am mai intrat de ceva vreme si cand colo intalnesc aceleasi probleme.....

Fetelor, nici Alice nu mai papa , refuza mancarea si abia daca rontaie cva in timpul zilei - gen grisine, paine. Am incercat si eu toate variantele: papat singurica, schimbat meniul, lasata flamanda...
degeaba. Am cautat pe net, am mai citit si am gasit scris ca la aceasta varsta e normala scaderea poftei de mancare datorita unei stationari in crestere...Rabdare, rabdare ca va trece. Alice nici lapticul nu il mai bea tot...Va spun sincer ca si eu intrasem in panica.

Iarasi comuna este schimbarea comportamentului deodata ma intreb : unde e fata mea cuminte si ascultatoare???????
nu mai face aproape nimic din ce ii cer...si face si ea crize, crize
Ei.....asta cica trece pe la 2,3 ani si ca tot rabdare trebuie.

In alta ordine de idei Alice e si ea bolnavioara, cred eu ca e pojar dar nu sunt sigura o sa mergem din nou maine la medic...A avut temp mari de pana la 40 vre-o 3,4 zile la rand dupa care am fost la dr si a spus ca are ros in gat...dar dupa ce am venit acasa spre seara au inceput sa ii apara si bubitele rosii putin reliefate dar fara apa, mai intai dupa ureche, apoi pe gat si a doua zi pe tot corpul. Acum e un pic mai bine, parca incep sa dispara.

Fetelor daca tonusul copilului e ok, eu cred ca nu trebuie sa ne ingrijoram. Eu am vazut si diferenta. Cat a fost bolnava numai scartaita si fara chef de joaca....

V-am pupat.

Fotografii noi si vechi
http://lb2f.lilypie.com/NYCKp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si in afara de intrebarea cu orelistul poate ma pot ajuta fetele din afara tarii; cum unde te adresezi ca sa obitii cetateniea pt un copil nascut in afara romaniei din mama romanca? si ce acte iti trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

si in afara de intrebarea cu orelistul poate ma pot ajuta fetele din afara tarii; cum unde te adresezi ca sa obitii cetateniea pt un copil nascut in afara romaniei din mama romanca? si ce acte iti trebuie

Iata, din ce stiu eu, cel mai probabil trebuie sa se adreseze la consulatul Romaniei din tara in chestiune. Probabil vei gasi si site al acestuia, poate cu informatii suplimentare. Daca nu, la telefon sau la fata locului se pot afla detaliile. Succes.

(Noi sintem anandoi romani iar Alice s-a nascut in Belgia, am mers la consulatul roman pt certificat si pasaport. De cetatenie nu se punea problema, desigur.)

Fotografii noi si vechi
http://lb2f.lilypie.com/NYCKp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

veronica, pe mine nu ma linisteste niciun "e normal sa...".

Copilul meu nu a mancat cum trebuie doua luni. Analizele i-au iesit proaste. A inceput sa manance putin dupa ce am facut eu niste modificari in programul ei. Pe urma a facut toxiinfectia aia alimentara, si uite ca incheiem inca o saptamana de nemancat.

Nu stiu la ce se refera cu "stationarea in crestere". Ca in inaltime a crescut, in greutate a scazut.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

Da, tocmai pentru ca stiam de aceasta spirala a foamei nu m-am aventurat in a schimba lucrurile care functionau la masa, sa iau jucariile, de ex.. Nu vad de ce sa induci frustrare cand poti sa n-o faci. Si uite ca Ana a renuntat singura la jucarii, apetitul ei e excelent, stie manevra din ce in ce mai bine furculita, nu a avut pana acum nici o problema digestiva iar eu am fost scutita de o gramada de nervi&anxietati...

Selene, nu ai avea cum sa iesi toata ziua undeva cu Daria, o drumetie, o balaceala undeva....fara lapte ( sau cat mai putin), fara fructe ( ca dau prea repede senzatia de satietate), numai cu mancare care stii ca i-a placut ei (ou, rosii, cartofi...)? Are un personaj preferat? Vreo poveste cu mancai? :).

Anuc, te intrebasem de perioada pentru ca, pe langa toate evenimentele prin care a trecut Filip in ultima vreme (boala, plecatul la mare...) s-a mai adaugat un stres suplimentar, acela al sarcinii, care se pare ca ii afecteaza pe copii de timpuriu. Vorbea si pyc de Dolto, ea are catev articole foarte bune referitoare la acest subiect (si toate care ne intereseaza pe noi acum, inclusiv tema limbajului). Am intels ca ar fi in mailul comun cartea ei, merita citita. Daca n-o gasesti o pot adauga eu.

Veronica, bine ai revenit, da...aceleasi probleme :). Sanatate lui Alice! Ana a inceput de vreo doua zile sa zica DA si sa se comporte in consecinta, pana acum raspundea la orice intrebare invariabil nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pentru ca in Romania deja este trecut de miezul noptii vreau sa ii urez Leditiei, mamica noastra greu incercata La Multi Ani!
fata frumoasa, esti o mamica foarte speciala si puternica!

Stiu ca ultimile zile au fost foarte grele pentru tine, nu-ti pierde speranta, va fi bine!

Iti doresc zile senine si insorite alaturi de David care este un copil foarte norocos pt ca te are pe tine ca mama!

Multa sanatate stelutei tale de mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cu mancarea..nici Aidan nu prea mai mananca, dar ii fac niste smoothies din iaurt, ricotta cheese si diverse fructe (cirese, afine, banane, nectarine, tot ce imi trece prin cap, ba chiar si avocado si morcovi) si manaca f bine, cam 300 de grame. el bea mult lapte, cam un litru pe zi (formula si soy milk). Carnita nu prea...dar mananca ou fiert, branza mozarella proaspata, cascaval, iaurt, smanatana, ricotta cheese.

Cred ca el si Daria sunt vegetarienii grupei, pediatrul a spus ca e ok atata timp cat ia proteinele din alte grupe de alimente.
Avea 13.6 kg la controlul de 18 luni, dar stagneaza la greutatea asta de vreo 4 luni.
Am inceput sa ii dau vitamine, o zi da, una nu, cand ii dau suc de morcovi si portocale nu ii dau vitamine, pt ca sucul de morcovi are multa vitamina A, iar portocalele au vit C. Eu am noroc cu gradinita pt ca acolo mananca de toate, inclusiv broccoli, pastai verzi,tuna fish, acasa face mofturi.

Azi a invatat inca doua cuvinte, house si no! plus ca a inceput sa zica din nou unele pe care le uitase sau nu vroia sa le mai pronunte.
Deci pana acum are mama, tata, duck, no, house, up, down, eye, nose, toes, knees, car, unele pronuntate destul de des, altele nu..ii place sa miroasa florile cand mergem afara, e asa de scump.
Oricum vom face evaluarea verbala si mai vedem dupa, dc ne recomanda ore de terapie. Parerea mea este ca el aude totusi mai bine si ce am mai observat ...urechile lui nu mai secreta asa multa ceara ca inainte.
Dar e cu mucii tarash ca de obicei, nimic altceva, doar muci urati, tare urati.
M-am hotarat, nu ii fac MMR-ul deloc, am sunat la MERCK compania producatoare sa intreb dc il ofera in varianta separata si cica nu, asa ca nu il voi face. Imi pare tare rau ca i-am facut Varilixul, dar asta este.

Ufff. ce repede a trecut weekendul.

Anuc imi pare rau ca nu te simti bine, sper sa treaca greturile
Axis pune te rog cartea pe mail, nu am timp sa caut in urma.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

LEDI si un mare buchet de pentru o mamica speciala

Fruntea sus si multa putere, totul va fi bine Sanatate multa lui David

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

La multi, multi ani, Ledi!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune: