Conserve pentru iarna
Raspunsuri - Pagina 3
hristina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANITA75 merci de raspuns, dar siropul cum il faci? bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica |
La siropul de afine te referi, asa-i?
Afinele se spala si apoi se lasa la soare cateva ore.( anul asta nu le-am mai lasat ca eram pe graba). Apoi se paseaza, iar siropul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.( am pus 1kg zahar/ 1 l zeama fructe).
Din momentul in care incepe sa clocoteasca se mai lasa 20min.
Se adauga la final putina zeama de lamaie. Se pune cald in sticle si se raceste in paturi.
Asa am procedat si a iesit minunat! Vedem la iarna ce succes am cu el, ca mie mi-aplacut in principiu rezultatul!
cgeea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cokk Salut, Am facut sambata dulceata de ..dovleac . A iesit super si se procedeaza asa : -un dovleac mare ,se curata de coaja tare si miez,iar pulpa am dat-o pe razatoarea mare. L-am amestecat cu un plic de sare lamaie, 2 lamai date la robot si 1,5 kg zahar |
Esti sigura de sarea de lamaie? Eu zic sa pui mai multa lamaie, portocala, eventual mar... Si vor suplini foarte bine si gelfix-ul.
cgeea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui hristina
La siropul de afine te referi, asa-i? Afinele se spala si apoi se lasa la soare cateva ore.( anul asta nu le-am mai lasat ca eram pe graba). Apoi se paseaza, iar siropul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.( am pus 1kg zahar/ 1 l zeama fructe). Din momentul in care incepe sa clocoteasca se mai lasa 20min. Se adauga la final putina zeama de lamaie. Se pune cald in sticle si se raceste in paturi. Asa am procedat si a iesit minunat! Vedem la iarna ce succes am cu el, ca mie mi-aplacut in principiu rezultatul! |
Mai ai si alte idei de siropuri, te rog? Noi nu cumparam niciodata sucuri din comert, nici macar Tedi sau capy, doar apa minerala. Si as vrea sa-i fac fiica-mii si ceva sirop, sa inlocuiesc sucurile. O mai viziteaza alti copii, care consuma astfel de treburi, se mai duce prin vizite, si simte lipsa unei bauturi acidulate dulci. Pana acum, in loc de suc a consumat doar ceai de trei frati patati cu muuulta lamaie.
ellinia spune:
Eu am facut anul asta prima data dulceata de afine si parca nu-mi prea place cum a iesit, ma asteptam sa ramana boabele intregi si cu forma nealterata - cum am vazut pe papanasi prin restaurante si nici gand, cu toate ca are destul sirop, boabele parca sunt deshidratate...Am mai facut dulceata de caise, de capsuni, compot de cirese, visine, caise. Ma mai gandesc pe parcurs si imi vin idei. Oricum nu mai fac ce am facut anul trecut, se cam plictisesc ai mei. Astept idei si de la voi. Am auzit pentru prima data in viata mea acum, la voi, de dulceata de ardei iute sau de dovleac, nici nu m-am gandit ca se face... Am mai auzit la o emisune tv de dulceata de ceapa ... brrrr, nici nu ma pot gandi ce gust are. Ati incercat vreodata?
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
hristina spune:
Eu v-as ruga daca sunteti dragute, sa postati aici retetele voastre de zacusca cu vinete!
Anul trecut am facut doar de ghebe, dar anul asta vreau sa fac si din cea cu vinete!
Incerc sa adun retetele, sa compar si sa vad la care dintre ele ma opresc!
Multumesc!
Cokk spune:
Uite o reteta de zacusca de vinete ..rapida,incercata de mine.
-3 kg vinete
-3 kg ceapa
-3 kg gogosari sau ardei grasi(daca faci acum zacusca)
-1kg morcov
-1/2 l ulei
-un borcan de 800 g de bulion
-3 linguri zahar
-2 lg sare,1 lg de mustar boabe
-marar (inflorescenta)
Toate legumele se curata ,se taie si se dau la robot crude.In cratita se pune uleiul,bulionul,mararul,sarea,zaharul si legumele.Se lasa sa fiarba pana iese uleiul deasupra.Se pune in borcane si se da la cuptor 15 min,apoi se lasa acolo sa se raceasca .
Cokk spune:
Ardei grasi umpluti cu varza
- borcan de 12 l de sticla
- 5 kg ardei grasi
- 3 verze potrivite
-o telina intreaga cu frunze si radacina
-1 kg morcov,sare,mustar boabe
Ardeii se curata .Varza,telina si morcovul se dau pe razatoarea mare,se pune in lighean cu 3 lg de sare, se amesteca si se lasa 2 ore.Cu acest amestec se umplu ardeii.Intr-o oala pe aragaz se pune apa,cam 6 l si 3 lg de sare.Dupa ce da un clocot,se lasa la racit 20 minute apoi se toarna peste ardeii umpluti si asezati in borcan pe pat de marar.Iarna scot ardei si-i umplu cu carne iar varza o prajesc sau adaug otet si-i gata salata .
Laura25 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156557
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me