pt.fetele din Germania: intrebare scoala

pt.fetele din Germania: intrebare scoala | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Am o mare dilema....fetele din Germania, ajutati-ma cu sfaturi

Baietelul meu are 7 ani si 4 luni si din septembrie va merge la scoala (in Bucuresti).
eu lucrez la o multinationala si ieri am fost anuntata ca postul meu se "muta" din 1 ianuarie in Germania. Pe termen nelimitat.
Acum am de ales... plec cu familia in Germania (caci nu-l pot lasa pe sot singur aici cu copilul) sau imi caut alt servici in RO, poate chiar la noi la firma, dar la alta divizie.
Problema mare pe care o vad eu este copilul... care nu stie o boaba germana..deja sant pregatita sa-i spun sefului ca refuz :)

Voi cum ati procedat, copiii vostri stiau germana cand au mers la scoala ? Cum s-au descurcat ? Exita facilitati pentru copiii care nu stiu limba ?

Va pup

Ingrid si Cristi 7 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Ingrid, eu noi suntem aici de cand avea Miruna 2,5 ani. A mers imediat la gradinita si deci, cand a inceput scoala, stia deja germana (e limba pe care o vorbeste cel mai bine). Stiu insa colegi ai sotului meu care au venit aici cu copii ceva mai mari si ''i-au aruncat'' direct la scoala, fara sa fi stiut o boaba de germana. A fost dificil la inceput insa copiii au invatat foarte repede limba si corect.
Limba o invata oricum, insa e vorba de primele luni cand va trebui sa se adapteze unei tari noi, unei scoli noi, unei limbi noi. Eu una as accepta jobul fiind convinsa ca fie-mea se descurca in orice situatie insa depinde si ce tip de copil ai tu...daca e mai retras, cred ca ii va fi mai greu sa se integreze.
Poate iei in considerare si varianta scolii internationale unde limba de predare este engleza (depinde si in ce oras vei fi, in orasele mari exista scoli internationale). Vorbeste cu angajatorul si poate iti subventioneaza scoala pt copil (in Hamburg la scoala internationala se plateste 11.000€/an pt clasele primare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

multumesc, miriluta !

Cred ca raman aici, nu-l vad pe fi-miu sa se adapteze asa repede... am avut probleme cu el si cand a schimbat gradinita.
Nu stiu, eu in momentul de fata consider ca-i va fi mai bine aici, m-am gandit si tot gandit... l-am inscris aici la scoala catolica, unde totusi cadrele didactice isi fac datoria si este mai multa disciplina decat in alte scoli. Pana termina scoala, va invata bine si cel putin o limba straina... pe urma poate sa plece, daca va vrea :)

Nici scoala internationala nu e o solutie, caci nici engleza nu stie.
Iar cat despre subventie...m-as indoi, astia sant zgarciti rau si eu nu sant in management ca sa fiu atat de importanta pentru ei.

Voi ramane aici in tara, sper sa-mi gasesc alt job tot in firma asta

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput