Sfaturi-Week-end la Paris cu un adolescent
Buna !
As dori sa-mi dati niste sfaturi in legatura cu petrecerea unui week-end la Paris pentru o adolescenta (de 14 ani).Eu ma gandeam la vizitarea Louvrului, a muzeului d'Orsay, centre Pompidou si La Defence.Problema este ca nu stiu cam la cat s-ar estima o excursiede week-end pentru doua persoane (adolescent plus insotitor), ce hoteluri centrale sunt ok .As dori si sfaturi in legatura cu agentii din Bucuresti de unde se pot procura bilete.
Multumesc anticipat !
Mary
Raspunsuri
marybehappy spune:
Anya
Nu a mai fost la Paris si nici la Disney Land si nu dorim sa mearga acum .
A facut balet, este pasionata de arte (a avut deja o personala) , de istorie, dans si multe altele.
M-am gandit ca un week-end e destul de scurt pt a vedea prea multe , dar atat s-ar putea acum, de aceea doream sfaturi de la voi in ceea ce priveste obiective turistice si o estimare de pret de la cine a fost de curand.
Multumesc inca o data celor care vor scrie !
Mary
anya spune:
Eu am fost de curand (e un subiect referitor la Paris si copii ).
Pacat sa dati banii pe biletul de avion doar pt un weekend, dar e alegerea voastra. Parisul e minunat. Noi am stat 5 si a fost mult prea putin.
Ma gandesc ca ar trebui sa mergeti neaparat la Tour Eiffel - e simbolul Parisului. Foarte interesanta e si plimbarea cu vaporasul pe Sena. Nu e pur si simplu "un dat cu barca". Exista un ghid care povesteste despre toate monumentele si podurile pe langa care treceti si marea majoritate a monumentelor sunt pe langa Sena.
Sa zicem ca stai doua zile in Paris.
ziua 1: Tour Eiffel (luati bilete de pe net ca sa nu stati la cozi), plimbare cu vaporul pe Sena (Bateaux Mousche au statia chiar langa Tour E) iar dupamiaza mergeti la Centrul Pompidou (atentie ca atelierul lui Brancusi se inchide parca pe la 18.00). Zona acestui Centru Pompidou este plina de tineri artisti care danseaza, canta - e o atmosfera deosebita (pe care n-am gasit-o in faimosul Cartier Latin sau in Montmarte).
A doua zi puteti sa o dedicati unui muzeu - sa zicem Louvre care e atat de mare incat sa aveti ce face toata ziua.
Cu cazarea...nu stiu ce sfat sa va dau. Noi am stat in Montmarte la un hotel de 2* despre care stiam ca nu e prea ok, dar asta a fost bugetul (noi eram 4 ) - dar nu fac recomandari. Cauta un hotel aproape de metrou - ca sa va deplasati usor si intr-o zona cu restaurante. Dupa o zi de vizitat orasul noi stateam seara la un restaurant si degustam bucataria frantuzeasca.
marybehappy spune:
Anya, multumesc mult de sfaturi ...caci mie mi-a fost greu sa caut pe net informatii, deoarece l-am avut pe cel mic bolnavior. Sper sa reusim sa mearga cateva zile. Eu stateam prost cu estimarile de preturi , dar o sa mai caut si ce ai scris tu si sper sa reusesc sa mai gasesc si pe net. Inca o data : multumesc mult!
Mary
Fomalhauti spune:
Daca ar fi sa vizitez doar un singur obiectiv turistic in Paris, eu as alege...canalizarea. Este singurul loc din lume unde se viziteaza canalizarea si a doua canalizare din lume ca marime. Este extrem de interesant pentru un copil mai mare. Totusi trebuie sa marturisesc ca am fost bombanita pentru acest sfat...
Daca m-as plimba cu vaporul, as prefera canalul Saint Martin (mi se pare ca exista croaziere Sena + canal).
Ar mai fi La Villette, muzeul de stiinta, dar pentru el iti trebuie o zi intreaga (si nu termini...).
Fomalhauti spune:
Canalizarea din Paris
http://www.paris.fr/portail/loisirs/Portal.lut?page_id=9691&document_type_id=5&document_id=5943&portlet_id=23931
marybehappy spune:
Fomalhauti , multumesc de idee -cea cu vizitarea canalizarii(e o idee geniala , apropo), sa vedem cum reusim sa concretizam pana la urma
Merci !
Mary
Marox spune:
Fomalhauti, sa stii ca si eu de mult visez sa vizitez canalizarea. Da' astept sa mai creasca odraslele, mi se pare ca exista si o limita de virsta pt intrare.
marybehappy spune:
Am nevoie de ajutorul vostru : ce agentie imi recomandati ca fiind serioasa pentru Paris ?
Astept mesaj aici sau pe PM !
Multumesc !
Mary
baby-boom spune:
Nu stiu daca e destul de mare pentru asa ceva. Dar pe langa "egouts" puteti vedea daca sunt vizite publice la "etoile de Paris". Pe mine ma fascineaza subiectul http://etoile-de-paris.blogspot.com/2009/02/catacombele-parisului-i.html
Nu v-ati gandit sa vizitati ceva scoala franceza de balet? Din cate citesc despre domnisoara sigur ar fi incantata...iar daca e pasionata de istorie treaba asta cu catacombele o va fascina, cu toate ca e cam morbida
Distractie frumoasa!