Nastere prin cezariana Elias 2010
Raspunsuri - Pagina 2
reina spune:
buna din nou mamicilor!am revenit,de data aceasta cu mari emotii deoarece mai sunt 10 zile si voi merge sa nasc prin cezariana.pana atunci,poate ne mai spune cate ceva vreo mamica ce toc,ai a nascut cu dr Rotaru...dupa ce voi naste,imediat ce ajung acasa,voi srie aici cum au decurs lucrurile,pt curiozitatea celorlalte mamici ce nu au nascut inca.pupici si sanatate!
musettepink spune:
Buna
eu am nascut la Elias in 2008,cezariana.
Va povestesc cum a fost la mine pt ca sunt sigura ca nu s-a schimbat mare lucru.
Operatia o face dr tau plus inca 2 rezidenti.De cele mai multe ori dr sta pana scoate copilul,coase putin apoi spre sfarsit pleaca si raman rezidentii sa te coasa,cel putin la mine asa a fost dar cred ca e general valabil pt toi dr.
Imediat dupa ce il scoate pe bebe il duce la masurat,curata etc apoi ti-l aduce sa-l pupi asta daca ai anestezie rahi+epidurala si esti treaza apoi pe bebe il duce la neonato si tu ramai sa se termine opratia.
Cand aceasta s-a terminat te duce la terapie intensiva unde se vor ocupa asistentele de tine,iti pune un sac cu nisip pe burta ,iti mai baga o doza de anestezie etc.Aici stai toata ziua si taoat noaptea si in cazul meu nu mi l-au adus pe bebe deloc abia i l-au aratat sotului sa-i faca o poza.Sala de terapie era atunci imediat langa aia de nasteri asa ca veti avea distractie niste nasteri naturale
A doua zi vine o infirmiera si te muta in salon si daca tu vrei si poti sa te ridici sa mergi pe picioarele tale ceea ce va sfatuiesc sa faceti te poti duce la bebe la orele de alaptat sa-i dai san.
cam asa a decurs la mine operatia.Eu am avut si ghinion ca in ziua aia era nu stiu ce comisie de la sanepid in spital asa ca nu am avut voie sa primesc vizite deloc,nica macar sotul....a fost oribil din punctul asta de vedere dar poate voi aveti mai mult noroc.
daca mai aveti intrebari le astept.
Tarifele care s-au zis pe aici erau cam tot asa si atunci cand ma nascut eu.
Edit:eu nu am nascut cu dr Rotaru da nu cred ca difera ceva.
de Luca si 11+
reina spune:
multumim mamico,musettepink!sa inteleg ca abia la o zi dupa operatie te poti ridica din pat?!dar de mancat,ce ai voie sa mananci urmatoarele zile de dupa operatie?dar pt bebe,ce ai adus de acasa?e nevoie sa aducem noi sampon(gel de dus,ulei pt masaj si crema anti-iritatii scutec pt bebe sau dispune maternitatea de aceste lucruri?cat despre hainute,banuiesc ca doar acelea pt iesirea din maternitate sunt necesare...sau gresesc...?!cred ca te-am epuizat cu atatea intrebari,dar sunt emotionata si imi doresc sa fiu f bine pregatita pt marele eveniment!multumesc!
musettepink spune:
Citat: |
citat din mesajul lui reina multumim mamico,musettepink!sa inteleg ca abia la o zi dupa operatie te poti ridica din pat?!dar de mancat,ce ai voie sa mananci urmatoarele zile de dupa operatie?dar pt bebe,ce ai adus de acasa?e nevoie sa aducem noi sampon(gel de dus,ulei pt masaj si crema anti-iritatii scutec pt bebe sau dispune maternitatea de aceste lucruri?cat despre hainute,banuiesc ca doar acelea pt iesirea din maternitate sunt necesare...sau gresesc...?!cred ca te-am epuizat cu atatea intrebari,dar sunt emotionata si imi doresc sa fiu f bine pregatita pt marele eveniment!multumesc! |
Eu am vrut sa ma ridic mai repede ca stiu ca asta e cheia la cezariana insa nu m-au lasat asistentele si aveam si sonda dupa mine care ma incomoda la o plimbare asa ca am lasat-o moarta.PT bebe am adus pampers,crema anti-iritatii scutec si cam atat.hainute pt el doar la plecare.
Pt cine face cezariana sa-si cumpere carbune medicinal si sa inceapa sa ia dupa operatie ajuta la eliminarea gazelor care sunt f dureroase pt burta operataSi mie mi-au fost f practici chilotii de unica folosinta dar abia a doua zi caci la terapie stati in fundul gol
Eu am mancat a doua zi parca supa de legume radacinoase cred ,a facut-o mama si am baut ceaiuri de chimen,anason si fenicul.
Bafta multa si daca mai ai intrebari raspund cu drag.
de Luca si 11+
reina spune:
ms frumos musettepink!chiar sunt folositoare informatiile date de tine!si acum din nou intrebari:referitor la burtica operata,ai avut dureri mari?cum te-ai simtit in zilele urmatoare?firele iti sunt scoase inainte de a pleca acasa,adica in spital?poate ca sunt cam paranoica,dar e adevarat ca la cezarina trebuie sa fi goala complet?asa am citit undeva,ca trebuie toate hainele date josms!
musettepink spune:
citat din mesajul lui reina ms frumos musettepink!chiar sunt folositoare informatiile date de tine!si acum din nou intrebari:referitor la burtica operata,ai avut dureri mari?cum te-ai simtit in zilele urmatoare?firele iti sunt scoase inainte de a pleca acasa,adica in spital?poate ca sunt cam paranoica,dar e adevarat ca la cezarina trebuie sa fi goala complet?asa am citit undeva,ca trebuie toate hainele date josms! |
Eu nu am avut dureri f mari,suportabile,dupa operatie mi-au pus o doza de anestezic pe cateterul de epidurala dar a prins doar pe o parte,adica un picior il simteam pe celalt nu lucru care m-a speriat si nu mi-a placut deloc asa ca le-am zis mie sa nu-mi mai faca asa ceva.Drept urmare in noaptea aia mi-a mai bagat asistenta ceva pe perfuzie si gata,asta a fost tot,de a doua zi nu am luat nimic nimic de durere.Am avut dureri dar suportabile.Firele nu mi le-au scos pt ca s-au absorbit singure.ca si durere imi amintesc ca era nasol coboratul din pat,atunci durea cel mai rau in rest ti-am zis nu m-au deranjat.Si da esti goala la operatie dar iti pune un cearceaf pe tine in partea de sus a corpului apoi stai goala asa si la terapie ,invelita in cearceaf,cel putin eu asa am stat si asa am vazut la toate,pana a doua zi nu ne-a intrebat nimeni de haine
de Luca si 11+
reina spune:
Ms frumos musettepink!ce ne_am fi facut fara ajutorul tau>>>?!Esti o draguta!si,totusi mai am intrebari,sper sa nu te superi prea tare!ti s-a permis sa porti burtiera pt a nu ramane cu ''burtica falsa''?daca da,la cat timp dupa operatie se poate purta?!dar gel/crema pt cicatricea lasata de operatie,ai putut aplica?si banuiesc ca dupa ce se vindeca oarecum incizia...cam la cat timp s-a cicatrizat incizia?oricum,trebuie sa treaca ceva timp sa se diminueze cicatricea...ms din nou,imi sunt de mare ajutor informatiile date de tineahh,inca ceva:bebe al tau ce greutate a avut la nastere,cm?
musettepink spune:
citat din mesajul lui reina Ms frumos musettepink!ce ne_am fi facut fara ajutorul tau>>>?!Esti o draguta!si,totusi mai am intrebari,sper sa nu te superi prea tare!ti s-a permis sa porti burtiera pt a nu ramane cu ''burtica falsa''?daca da,la cat timp dupa operatie se poate purta?!dar gel/crema pt cicatricea lasata de operatie,ai putut aplica?si banuiesc ca dupa ce se vindeca oarecum incizia...cam la cat timp s-a cicatrizat incizia?oricum,trebuie sa treaca ceva timp sa se diminueze cicatricea...ms din nou,imi sunt de mare ajutor informatiile date de tineahh,inca ceva:bebe al tau ce greutate a avut la nastere,cm? |
Nu ma supar stai linistita.
Am purtat burtiera de a doua zi.Gel sau crema nu am aplicat,nu mi-a zis nimeni nimic si nici eu nu stiam.Nu mai stiu in cat timp s-a cicatrizat,oricum mult timp a fost uratica,cheloida asa,abia acum dupa 2 ani pot spune ca arata cu adevarat bine,s-a micsorat mult si e ok,oricum nu a fost mare a avut cam 11 cm.Oricum asta cu cicatrizatul tine de pielea clientului,pielea mea nu e prea grozava se vindeca mai greu.
Bebe a avut 3650 si 53 de cm,de ce ma intrebi?
de Luca si 11+
reina spune:
multumeeeesc mamico!te-am intrebat de bebe pt ca bebelusa mea la ultima ecografie( sapt 37 de sarcina)avea doar 2769.si mi se pare micuta,dar importanta e sa fie sanatoasa!sanatate multa si bebelului tau!o sa revin cat de curand.
musettepink spune:
citat din mesajul lui reina multumeeeesc mamico!te-am intrebat de bebe pt ca bebelusa mea la ultima ecografie( sapt 37 de sarcina)avea doar 2769.si mi se pare micuta,dar importanta e sa fie sanatoasa!sanatate multa si bebelului tau!o sa revin cat de curand. |
Am inteles,nu stiam ce legatura are cu spitalul
Bafta si tie!Cu cine vei naste?
de Luca si 11+