Mamici din Grecia (3)
Raspunsuri - Pagina 8
theophillina spune:
‘Neata fetelor!
N-am mai scris de 100 de ani, dar vad ca nici voi nu v-ati omorat cu scrisul.
Nibi_niki, multumesc de raspunsul referitor la vitamine sau altele, nici eu nu-i dau nimic, ca asa mi-a zis si mie pediatra ca nu e nevoie. La multi ani cu intarziere pentru cele 7 lunite implinite, cati dintisori mai aveti acum? Cum merge cu diversificarea? Ai vreo schema de la dr.? Mi-o poti trimite si mie pe PM, te rog, sa-mi fac o idee de ce m-asteapta? Felicitari pentru botez, am vazut si eu pozele, ati fost super, si Maria , imi pare rau ca a plans asa mult, dar a a trecut. Si LA multi, multi ani, cu intarizere, pentru ziua ta, sa traiesti 100 de ani si sa te bucuri de Mariuta ta. Noi am petrecut f bine, bebe Stelios a fost un cuminte, nu a plans deloc, deloc la botez si nici dupa, ce sa mai, si-a pastrat bunul lui obicei de copil super-cuminte.
Larisa, ce faci, cum esti? Burtica ce-ti face? Cand ai DPN? Prietena ta ce mai face, si-a mai rezolvat din problemele ce le avea in casnicie? Of, e tare trist cand se intmapla asa si mai ales sunt si copilasi la mijloc.
Vi4i, ce-ai facut pana la urma? Ai facut/stabilit botezul luna asta? Ba, costa f mult sa faci un botez aici, cel mai mult ii costa pe nasi, cred eu, dar si daca faci mese si tambalau cum am facut noi, costa destul de mult. Of, socrii mei erau de treaba, insa de cand s-a nasuct Stelios, nush ce i-a apucat, eu mai nou, ii ignor/evit cat de mult pot. A, si imi esti “datoare” cu schema ta de diversificare! Ce mai face bebelusul tau, cred ca e maaarrreee!!!!
Mamitza_alex, bine ai venit! Nu cred ca mai e nimeni printre noi din Halkida, dar ce frumos e acolo la tine, mie-mi place rau. Nu ne zici mai multe despre tine/voi? Date sa va trecem in listuta, si va mai astepam mai des printre noi.
Moro_k, noi ne mai conversam pe FB, poate stabilim si-o zi sa ne vedem la Salonic, ca m-am salbaticit de tot in casa.
Chiar asa, nu vreti sa dam pe contul comun datele de contact (telefoane, mailuri) ca nu se stie niciodata.
In alta ordine de idei, sa va mai spun despre noi: dupa botez am plecat la munte la Kaimaktsalan cu bebe Stelios care a fost un cuminte si i-a placut mult, mult. Dupa aia ne-am intors, am mers la controlul si vaccinul de 4 luni, avem 8,5 kg si 67 cm, suntem mmaaarrriii!!! Toata ziua rade, “vorbeste”, se joaca, a inceput sa se ridice in fund si sa-i placa sa se uite la televizor, nu ne mai intelegem cu el daca nu-l lasam. In rest e un copil super-cuminte si vesel si frumos, zise cioara de mine. O sa mai trimit pe mail-ul comun niste poze sa ne vedeti.
Asa, fetelor, acum am si eu o problema. I-am facut certificat de nastere romanesc lui Stelios si vroiam sa depun actele pentru trusou, prima de nastere, si alocatia de stat in Ro, CIC nu, ca nu am lucrat in ultimele 12 luni in Ro. Voi ce stiti despre asta? Ati facut aceste dosare? Ca eu m-am uitat pe net la Buc sect 4 unde am eu domiciliul si stiu ce acte trebuie, problema e ca am niste intrebari la care nu stiu raspunsul: In cat timp de la nastere se depun aceste dosare (mai ales cel de alocatie ma intereseaza)? E vreo problema daca tatal nu e rezident in Ro? Pot face o procura cuiva sa depuna aceste dosare? (ca eu nu ma duc in Ro decat de Paste si ma gandesc sa nu fie prea tarziu atunci). Mentionez ca aici copilul meu nu ia nici un fel de alocatie, nimic. Ai vostri iau ceva aici? Of, hai ca v-am zapacit de cap, insa mi-e neclara problema, si daca copilul meu are niste drepturi conferite de cele 2 cetatenii zic sa profit de ele acum, ca si-asa mai tarziu nu stiu la ce-o sa-i foloseasca ca are 2 cetatenii.
Va pup si va doresc numai bine tuturor!
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
MoRo_K spune:
fetelor:)....ca tot s-a pus pe ploi toamna-iarna zic sa va dau cate o
Theo f interesante intrebarile tare astept si eu raspunsurile,sau cand afli tu share :) si eu cand va fi sa fie intr-un viitor mai apropiat sau nu :)) as vrea sa declar copil/pii si in Ro si sa aiba si cetatenie romana nu numai din orgoliul propriu dar ma gandesc si la ce-mi ramane de la ai mei casa/masa :) sa-i fie mai usor legal/birocratic sa se descurce in Ro...si apoi dc va dori sa faca vreo scoala pe acolo sa fie privit ca roman cu aceleasi drepturi/obligatii ....In alta ordine de idei...i'm here chiar te rog sa te "dezsalbaticesti":)))) la o cafea in vreun parc ceva...cand vreti voi sa fie vremea mai ok sa putem sa ne plimbam cu Stelios si anunta-ma :)
Larisa mai sunt vreo 6 sapt nu sa dea Domnul sa mearga totul super sa fiti sanatosi si voiosi:)
Ca noutati noi la inceputul lui decembrie mergem in Ro pt vreo 10 zile...vrem in afara de vizite cta/buc/rm valcea sa facem de data asta o excursie pe la castelul huniazilor deci hunedoara/deva/alba-iulia....incercam de fiecare data cand mergem sa vizitam cate ceva...sper sa fie vremea buna sa nu fie iarna grea :)
atatica:)
carmaw spune:
Miha ai cauciucuri de iarna , lanturi?
Pe mine ma bate gindul sa le cumparam si sa le schimbam in bulgarica
bisou luni sun acolo!
multumesc mult de ajutor desteapta mamii
nibi_niki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theophillina ‘Neata fetelor! N-am mai scris de 100 de ani, dar vad ca nici voi nu v-ati omorat cu scrisul. Nibi_niki, multumesc de raspunsul referitor la vitamine sau altele, nici eu nu-i dau nimic, ca asa mi-a zis si mie pediatra ca nu e nevoie. La multi ani cu intarziere pentru cele 7 lunite implinite, cati dintisori mai aveti acum? Cum merge cu diversificarea? Ai vreo schema de la dr.? Mi-o poti trimite si mie pe PM, te rog, sa-mi fac o idee de ce m-asteapta? Felicitari pentru botez, am vazut si eu pozele, ati fost super, si Maria , imi pare rau ca a plans asa mult, dar a a trecut. Si LA multi, multi ani, cu intarizere, pentru ziua ta, sa traiesti 100 de ani si sa te bucuri de Mariuta ta. Noi am petrecut f bine, bebe Stelios a fost un cuminte, nu a plans deloc, deloc la botez si nici dupa, ce sa mai, si-a pastrat bunul lui obicei de copil super-cuminte. Theodora mami de Stelios 09.06.2010 BEBE STELIOS |
Multumim frumos pentru urari
Schema de diversificare o pun si aici nu e pb.
Am inceput cu faina de orez cu vanilie de la NOYNOY,mai mult ca sa se invete cu lingurita.De la 6 luni am inceput cu legumele.Am inceput cu morcov,apoi am introdus si cartof dulce apoi bostanel apoi praz(PE CARE IL ARUNC CAND MIXEZ SUPA)cateva frunze de telina .Zilele astea am introdus si pastai verzi.Cand mixez legumele adaug si o lingurita de ulei de masline.
Dupa ce am introdus legumele la vreo 2 saptamani am inceput cu fructele.Mar,para avocado,mango,banana,pirsica.Am introdus cate un fruct la 3 zile-4.Acum ii fac piure din 2-3 fructe dupa ce am fost sigura ca nu face alergie la nici unul din fructele astea.
Nu ii dau absolut nimic ce contine gluten si nu ii voi da pana pe la 1 an.
dimineata e masa de fructe cu sau fara faina de orez.pe la 2 masa de legume.De azi vreau sa ii dau branzica(vreau sa o fac in casa,sa vedem daca imi iese.
Maria e o mancacioasa,mananca absolut orice ii dau.I-am luat si feeder si ii pun cateva bucatele de fructe inauntru si isi mai ocupa timpul.
Am fost ieri la doctor pt vaccin a plans f putin.Avem 9kg si 73 cm.A luat f bine in greutate si inaltime.Eu am nascut-o cam micuta-2870g si 47 cm.
Daca ai nelamuriri in ce am scris(ca am scris cam haotic cred) astept intrebari
mamitza_alex spune:
buna fetelor,ma bucur ca ati mai scris pe aici pai fetelor noi suntem din rm valcea,eu am 23 de ani,sunt nascuta pe 4 mai,fetita mea are 2 ani si o luna(e nascuta pe 3.09.2008).eu am vreo 5 ani in grecia,sotul 10 ani..e imbatranim aicida e frumos in chalkida,daca aveti drum pe aici poate ne vedem la o cafelutza.inca nu am apucat sa citesc din urma dar am sa-mi fac temele sa stiu eu cate ceva despre voi
mamitza_alex spune:
buna fetelor,sunteti atre ocupate de nu mai intrati aici..ei cu toate astea eu va cinstesc cu o cafelutza,eu sunt la a doua pe ziua de azi,la ce vreme e(ploua),nu prea am ce face..theo intrebai de alocatie,trusou etc,pai eu am depus actele pt astea la 4 luni de la nastere ca atunci m-am dus in Ro,stiu ca se poate face procura ca cineva sa se ocupe de astea,iar daca bebe are 2 cetatenii cred ca poate lua alocatia din RO(la asta nu stiu sigur ce sa zic,dar suna la ambasada Romaniei si intreaba,poate ei te pot ajuta)pai in grecia nu se da alocatie la copil,decat daca ai 3,atunci primesti niste ajutoare de la stat.pupici la toata lumea.
MoRo_K spune:
Bunaaa:)
Carmawitzu...noi n-avem cauciucuri de iarna....e cam frectie la picior de lemn....nici noi nici ai mei nu sch cauciucurile...dc sunt bune nu second-hand sau uzate nu cred ca are rost...lanturi avem dar nu le-am folosit pana acum(dc trebuie sper sa ne decurcam sa le punem:)))))
mamitza_alex eu ajung in Rm Valcea acum in dec cand mergem acasa...de acolo e tata...am in oras in valcea verisorii si in Vladesti bunicul :)....e locul preferat al copilariei mele...si la batraneti acolo se retrag si ai mei(sunt in Cta acum) si noi
Pup fetele astept sotz la masa...azi giouvetsi si salamb de bicuiti
mamitza_alex spune:
[b]buna ce fac fetele?
haideti la o cafelutza,calda.cum e vremea pe la voi?aici e cald..MORO_K,si noi tot in dec vrem sa ne ducem in tara.noi stam pe langa scoala nr 9,rudele tale pe unde stau?poate ne intersectamla toata lumea!!!