Mamici din Grecia (3)
Raspunsuri - Pagina 10
nibi_niki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anouk3 Intr-unul din rarele momente cand am timp pentru mine, am descoperit si forumul asta. Asa ma bucur ca exista! Sunt o proaspata mamica de una bucata baietel frumooooooos(din mai 2010) si relativ proaspata rezidenta in Grecia (din mai 2009). Asa ca.. ma primiti primiti printre voi? Ziceti da, ziceti da! Pup mamicile toate! |
bine ai venit
fetelor..voi tot in vacanta sunteti?...cam rar pe aici...sau va tin copilasii in priza..
MoRo_K spune:
anouk3 bine ai venit :)in ce zona stai?si....asteptam povestea ta:) stii tu cum,de ce,cand Sa-ti traiasca bb si sa fie sanatos sa va bucurati de el si el de voi :)
mamitza_alex i-auzi unde era scoala 9:)))))
Cat despre spray/deodorant...eu atunci cand am citit articolul dadui fuga in baie...pe roll-on-urile noastre( ca d-astea folosim) scria pe 2 deodorant roll-on,pe alelalte anti-perspirant roll-on....am inceput sa folosesc d-alea pe care scrie deodorant...mie nu prea-mi prieste spray-ul ma ustura/irita pielea...si atata timp cat sunt si roll-on-uri deodorant e ok...ei....si iarasi ce am invatat din poveste e sa citesc eticheta() pe care oricum ar fi trebuit s-o citesc si pana acum...
In alta ordine de idei nu mai scapam de raceli se face unul bine in familie incepe altul....eu am ramas cu tusea si de ieri am zis sa-ncerc ceaiul de ceapa(am citit/auzit de muuult timp de el da nu-l folosisem niciodata)....nu-i asa de rau....ca o supa de ceapa fara sare/ulei etc....acum sa vad dc-si face treaba...
Fetelor prin Hunedoara/Deva stiti vreun hotel/pensiune buna(incercata)?cum ziceam noi vrem acum cand mergem in Ro sa vizitam asa in repezeala cate ceva...si-am ales zona asta...plecam din Valcea prin Tg.Jiu(zic sa vedem sculpturile lui Brancusi si defileul)apoi Sarmisegetuza Ulpia,apoi castelul Corvinilor si deva si somn si a doua zi Alba-iulia un pic si drum intins Cta...ma tot rog sa fie vreme buna....dc aveti ceva sfaturi/impresii despre zona impartasiti pls
Ei....m-am intins destul...ma duc sa vad Romania te iubesc,azi o sa vorbeasca de patrimoniul halit dp 89' statiuni in paragina...
puuuuuuuuuuuuup
anouk3 spune:
Salutare, mamici si ne-mamici,
Va multumesc de primire! Eu mi-s din Brasov de fel (haha, inca imi place sa spun ca sunt din Brasov, chiar daca nu mai rezidez pe acolo), dar in Ellada stau in Skiathos. O insula frumoasa tare vara, iar iarna deprimanta rau. E nasol ca eu am locuit toata viata in orase mari (Constanta, Brasov), iar acum stau la taclale cu oile ca alti vecini n-am. Mai nasol era cat am fost insarcinata ca mi-era ca nasc pe canapea daca ma apuca durerile facerii pe aici. In fine, locuitul in "aegean paradise"?.. un "deliciu".
Am lucrat vara, iar acum ma pregatesc sa-mi depun actele pt somaj.Stau acasa cu bebe care face curand 6 luni si nu ma plang de plictiseala ca e deja la faza in care prinde tot si roade tot.
Offf, iar a inceput ploaia.. Ma duc sa bag ceva in fizic ca acush se trezeste Nick cel mic.
mamitza_alex spune:
buna fetelor,ce faceti?pitica mea doarme asa ca am intrat sa vad ce mai e nou.anouk3,bine ai venit,sa iti traiasca bebe..moro_k,frumos ca mergeti sa vizitati cateva locuri.noi de cate ori mergem in tara,nu ajungem prea departe de valcea,asa ca anul asta am hotarat ca daca nu facem revelionul undeva la munte,mai bine nu mai mergem in tara,ca tot cheltuim la bani pe tampenii,macar sa stim ca am vizitat ceva(sper sa si facem asa).am cautat pe net oferte si mi-a placut o vila din sinaia,alba ca zapada,stie careva cum e?caci pozele aratau bine,dar na...asa..azi am dat o raita pe la jumbo,i-am luat byei cateva body-uri,sosete,pijamale,o gentuta k de deacum e d-soara si vrea genti.cum e vremea la voi?la noi ploua..pupici la toata lumea
carmaw spune:
Mihaita vezi ca e serios cauciucuri lanturi si un nou bir pe sosele...asta vor romanii
Fetele noii va rog eu mult puteti sa va treceti locatia actuala pe fisa ca sa apara cind va vad....aveti mila de a mai batrina din grup.....
Vecinu meu are capre sub casa deci aici asa e....bun venit in civilizatie!!
theophillina spune:
Seara buna fetelor!
Of, tot zic sa intru sa scriu zilnic si tot nu-mi iese!!! Da’ si zilnic ce sa fac sa vb singura? Chiar asa, fetelor unde sunteti???
Moro_K, chiar azi am fost la consulat la Salonic sa mai rezolv ceva acte sa le trimit in Ro, teoretic, da, se poate, a vb mama la telefon acolo, o sa ii pregatesc toate actele si cam intr-o sapt i le trimit, sa vedem ce rezolva. Ce frumos ca va duceti in Ro, noi meregem de-abia de Paste. In leg cu cauciucuri de iarna, am eu, sunt noi-noute, le-am folosit f putin, acum stau in pod, daca vrei si se potrivesc dimensiunile ti le imprumut cu drag. Am si lanturi, nefolosite. Oricum, iti dau un PM pt mai multe detalii. Of, imi pare rau ca ai fost racita. Si cu KFC-ul ala taci ,ca si-asa sunt cat China. Mda, cu deodorantele interesant, ma dusei si eu fuga la baie sa vad noi ce avem si eu aveam deo roll-on si sotul deo antiperspirant si i l-am aruncat si am luat deo, oricum la ce alte prostii bagam in noi, ce-o mai conta inca una, dar, in fine...eu am o mare problema ca am ajuns sa traim cum traim, poluati, infestati cu e-uri si alte alea, dar, na, ce sa facem?
Nibi_niki, multumesc mult, mult pt schema ta, m-ai mai luminat ca sunt in ceata rau cu diversificarea asta. Si da, ai fost f coerenta si clara. Am mai vazut poze cu voi, ce colectie de toamna-iarna frumoasa are Maria, si ce frumoasa e cu dintisori si seamana cu tine f mult, sunteti 2 frumoase. Sa ne mai scrieti despre voi, eu mai citesc odiseea iepurasilor dar nici pe acolo nu mai scrii sau nu mai vad eu ca la ce viteza au fetele acolo, pierd capitole la greu. De unde ai luat tu feeder? De la farmacie? Ca eu m-am tot uitat la magazinele Kou-Kou/Mothercare si n-am gasit.
Mamitza_alex, multumesc pentru raspunsul ref la alocatie, cum ziceam mai sus, teoretic e ok sa vedem cu practica cum stam. Eu nu vreau nici un ajutor nici de la statul grec nici de la cel roman, vreau sa obtin drepturile ce mi/ni se cuvin. Oricum, grecii sunt varza la faza cu asigurarile, platesti de te usuci si nu beneficiezi de mai nimic daca nu esti functionar public si se mai mira de ce munceste lumea la negru. Ref. la limba in care vb cu bebe, eu, spre marea mea rusine vb greaca, si ma tot ameninta sotul ca daca nu vb romana la anul lasam copilul la ai mei vreo luna, si uite-asa ma straduiesc sa-i vb in romana acum de voie de nevoie. Mi-ar placea mult sa invete romana, dar nu stiu de ce nu-mi vine sa-i vorbesc romana, asa mi s-a intamplat din burtica, eu tot cu greaca ii dadeam inainte. Si eu i-am cumparat lui Stelios azi un costum cosmonaut pentru iarna, frumos rau.
Anouk3, bine ai venit, cand e nascut baietelul tau? Al meu e nascut pe 9 iunie sunt apropiati de varsta cred. Ce frumos ca stai in Skiathos, din pacate asa e, iarna e groaznic in insule, dar lasa ca va scoateti parleala cu vara.
Carmaw, ce tare ai fost cu caprele vecinului!
Fetelor care vreti sa plecati in Ro (Moro_K, Mamitza_alex) e un site unde va puteti informa despre locatiile dorite de voi, e f ok, eu am verificat cateva si sunt ok. Site-ul se numeste am fost acolo.ro, dar legat, intr-un cuvant toate 3,ca nu ma lasa sa pun link-ul, de-aia l-am scris asa.
Atatica de la noi, va pupam si va dorim o noapte linistita.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
anouk3 spune:
Buna dimineata si de la mine,
Moro_k, mamitza_alex, ce frumos ca mergeti in Romania.. Ah, mi-e asa dor, zici ca n-am mai fost de acum 50 de ani.
Theofillina, Nick cel mick al meu e nascut pe 11 mai, deci nici macar o luna diferenta. Ieri am inceput si noi diversificarea cu faina de orez si ce cu foc a mai scuipat-o!! Ma rog, nu prea are ce sa-ti placa la ea.. Nu mai insist cu chestie d-asta asa ca azi i-am bagat un mar la cuptor. Doctorul mi-a zis sa incep cu portocala , dar nici prin cap nu-mi trece sa-i dau deocamdata.
Nibi_niki, ai vreun plan de diversificare? As putea sa o am si eu?. Uitai sa-ti zic: ce pui frumos ai tu acolo!!! Un deliciu!
Fug ca s-a trezit putza. Mergem la plimbare pe plaja ca e un soare si-un cald!!
Pup si sa aveti o zi asa cum v-o doriti (aveti grija totusi ce va doriti ca s-ar putea sa se implineasca..)
theophillina spune:
'Neata!
Coffee?
Anouk3, da, ce frumos, baieteii nostri sunt cam de aceeasi varsta. Si eu sunt curioasa ce-o sa-mi zica dr despre diversificare, ca astia le cam au pe astea cu portocale, citrice etc. Si mie mi se pare ok cu marul copt, mult succes cu diversificarea va doresc. Uite aici ce ne-a zis Nibi_niki despre diversificare:
Citat: |
Schema de diversificare o pun si aici nu e pb. Am inceput cu faina de orez cu vanilie de la NOYNOY,mai mult ca sa se invete cu lingurita.De la 6 luni am inceput cu legumele.Am inceput cu morcov,apoi am introdus si cartof dulce apoi bostanel apoi praz(PE CARE IL ARUNC CAND MIXEZ SUPA)cateva frunze de telina .Zilele astea am introdus si pastai verzi.Cand mixez legumele adaug si o lingurita de ulei de masline. Dupa ce am introdus legumele la vreo 2 saptamani am inceput cu fructele.Mar,para avocado,mango,banana,pirsica.Am introdus cate un fruct la 3 zile-4.Acum ii fac piure din 2-3 fructe dupa ce am fost sigura ca nu face alergie la nici unul din fructele astea. Nu ii dau absolut nimic ce contine gluten si nu ii voi da pana pe la 1 an. dimineata e masa de fructe cu sau fara faina de orez.pe la 2 masa de legume.De azi vreau sa ii dau branzica(vreau sa o fac in casa,sa vedem daca imi iese. Maria e o mancacioasa,mananca absolut orice ii dau.I-am luat si feeder si ii pun cateva bucatele de fructe inauntru si isi mai ocupa timpul. |
A, si inca ceva, poate ne trimiti si noua niste poze cu Nick (Nikos, il cheama?) pe mailul comun de pe prima pagina.
Fetelor, am uitat sa va spun ceva important rau pentru mine: cumnata mea care incerca de 2 ani sa ramana gravida si peste vreo saptamana era programata sa inceapa inseminarea artificiala a ramas insarcinata pe cale naturala. Doamne, am plans 3 zile de bucurie, unde mai pui ca are DPN pe 16 iunie, au am avut DPN pe 27 iunie si am nascut pe 9 iunie, ar fi chiar tare sa nasca pe 9.
Va pup si va doresc o zi buna!
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
anouk3 spune:
Felicitari cumnatei tale, Theofillina!! Sa dea Dumnezeu sa aiba o sarcina usoara si un bebe cumintel si papacios!
Multumesc pt explicatiile cu diversificarea. Cam asa ma gandisem si eu sa incep (mai putin faina aia cu vanilie, am zis sa o fac simpla). Adica eram pregatita sa bag legume la inceput. Dar ieri, dupa ce tot ii venea sa vomite cu 'rizalevro' ala si-l tot scuipa, m-am gandit ca poate nu e inca pregatit pt alta papa. Asa ca am bagat azi marul copt sa vad reactie. Si.. surpriza!!! A halit tot tot! Culmea.. mai deschidea si gura la lingurita. Am ramas socata avand in vedere ca e a doua zi cand mananca altceva decat tzitzi.