NASTERE IN GERMANIA
Raspunsuri - Pagina 4
miraklucker spune:
of topic.............lasand la o parte ce cum si daca se poate naste in Germania mi se pare destul de mult suma platita.
eu am nascut prima data la un spital cantonal aici in elvetia. Cezariana si 5 zile de spitalizare au costat undeva peste 2000CHF. Medicul care mi-a urmarit urmatoarele doua sarcini avea un fel de contract cu un spital privat. Ca urmare am nascut acolo. Cezarienele plus 10 respectiv 6 zile de spitalizare au costat 6000CHF. Casa de asigurari a platit tot fara comentarii dar totusi asta e diferenta dintre un spital cantonal si unul privat. Nu am decat asigurarea medicala de baza.
Imi inchipui ca aceasta suma trebuei platita din buzunarul propriu daca nu e asigurat medical aici.............si nu e obligatoriu ca medicul care iti urmareste sarcina sa fie si medicul cu care nasti. Te anunti deobicei la spitalul cel mai apropiat sau dupa caz unde doresti sa nasti si nasti cu medicul de garda.
cleo78 spune:
din ce stiu, in germania nu e nasterea gratis - sa mergi si sa planuiesti o nastere de urgenta.
In Spania, Italia, Romania , da , nasc la spital si pers. fara asigurare privata/platita de angajator.
Raspuns pt Costi: tu si cu sotia ta mergeti si vb cu dr-ul/moasa care ii urmareste sarcina - ala stie cum e cu nasterile mai bine decat noi ce acte trebuie.
Miriluta, asa cum au zis si fetele, si in cazul nasterii de urgenta cu asigurare de calatorie, catre spital suma este platita de firma de asigurare, de aceea unele firme din Ro nici nu fac asigurare de sanatate cu 1 luna inainte de nastere, stiind ce le asteapa, dar nu e bai, sunt unii care fac asigurare pe 6 luni, cu sarcina in luna a 4-5a
edit: in ro, fara asigurare nu poti sa nasti la orice spital... ci numai cele cu regim de garda. Asa ca te poti trezi jonglat intre spitalele de stat- ca si aici sunt avantajati platitorii de CAS.
Sa fii atent ca si in spitalele private sunt cerinte -sa ai ultimile luni de sarcina urmarite la ei, dosar, inregistrare la un dr etc. (plus ca nu primesc nasteri de prematuri) .
Si mie mi se pare normal: nu vreau sa fiu tratata in spital la fel ca o tiganca ce nu a muncit si nu are asigurare. Si nici nu am servit acelasi salon
cori_mic spune:
Am si eu o curiozitate: daca sarcina decurge normal si daca este clar ca esti dispus sa scoti niste bani din buzunar pentru confortul mental si fizic de ce nu mergeti frumos la un privat din Romania? Mergeti la Medlife, luati pachet Diamond, platiti cat e de platit, si i se va face si masaj, va avea trainer personal de ingrijire copil, se pune muzica de relaxare si toate "gadilaturile" de acest gen, legal si frumos in tara ta. Serviciile medicale sunt ok si sunt sigura ca nu sunt mai bune in absolut toate spitalele din germania doar ptr ca e germania, de igiena nu ma indoiesc, deci nu vad de ce sa pleci in alta tara avand in vedere ca ai si aici astfel de optiuni (banuiesc ca asta se doreste) si sunt 9 luni in care poti sa iei o decizie in acest sens.
Adica daca va permiteti sa mergeti sa stati in germania, avand in vedere ca dupa 32 s nu o mai primeste nimeni in avion si cu masina e deja un risc, eu zic ca va permiteti sa nasteti si la noi dupa toate visele si dorintele. Nu militez pentru nasterea la privat pentru ca sigur exista si la stat conditii, dar daca sotia ta considera ca nu vrea sa se expuna nici unui risc precum multele auzite pe la noi, asta ar fi o solutie normala.
Exista si exceptii in care un astfel de turism medical este de inteles, dupa parerea mea: am o cunostinta cu probleme grave de sanatate care a obtinut sarcina prin FIV la o clinica foarte cunoscuta din elvetia, sarcina si nasterea presupunand riscuri foarte mari a preferat sa o monitorizeze acolo cu aceeasi echipa de medici si respectiv sa nasca tot acolo. Altfel nu stiu, mi se pare un fel de fita. Bineinteles fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea asa ca nu comentez mai mult.
Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
XIO spune:
Cleo, in TM sunt 2 spitale pt. gineco si ambele au serviciu de urgenta.
Cred ca marea majoritate a spitalelor de gineco din Romania sunt de urgenta, daca nu chiar toate.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 Miriluta, asa cum au zis si fetele, si in cazul nasterii de urgenta cu asigurare de calatorie, ... dar nu e bai, sunt unii care fac asigurare pe 6 luni, cu sarcina in luna a 4-5a www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Pai tocmai din cauza asta se ajunge la situatzia expusa de Mirilutza!
Mirilutza,eu sunt total de acord cu tine,si eu m-am saturat de cei care incearca printr-o metoda sau alta sa prosteasca sistemul si in definitv pe noi,cei care platim!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit