cum sa-l invat?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Denisa, felicitari ca ai pus o intrebare pe care cred ca o au multi parinti, constat ca ai nevoie de curaj sa indraznesti sa pui o intrebare altor mamici pe un forum care te ajuta sa-ti cresti frumos copilul, nu de alta, dar uite cum intrebi ca o mama care-i vrea binele copilului si te trezesti cu cuvinte nedemne si fara legatura cu intrebarea.
Eu nu stiu sa-ti raspund, mai caut inca raspunsul la intrebare, nu stiu daca ies cu baietelul de 3 ani in parc si-l apuca pipi exact in momentul in care spune ca face, desi eu il intreb de nu stiu cate ori intre timp, tocmai pentru a avea timp sa ajungem la unul din multele wc-uri publice din parcurile din Romania- nu stiu ce sa fac cu el. Nu-l pot duce la wc public ca nu exista in parc, nici langa parc, nici pe strada, nu-l pot duce la restaurant la toaleta, de cele mai multe ori nu exista restaurant langa locul de joaca,sau daca nu faci consumatie nu ai acces la wc, nu-l pot pune sa se tina pana acasa,i-as lua olita dar as vrea sa-mi explice mamele care sustin cu mare drag folosirea olitei ce sa fac cu continutul dupa ce copilul face pipi. Asa ca desi ma declar o fiinta civilizata, care nu militez pentru comportamente canine, il pun pe baiat sa fac pipi l acopac, nu pe copiii care se joaca la el, cat mai ferit sa nu deranjeze.
Si mai am o curiozitate, pentru cine sustine schimbatul copilul in parc, am asistat si eu la o intamplare- gravida fiind in primele luni cu niste greturi groaznice am mers cu copilul in parc. O fetita de vreo 4 ani tocmai facuse caca in pampers si mama ei o schimba, intr-un loc de joaca cu banci lipite una de alta, fetita statea pe banca, mama o tragea de picioare sa o sterga, ea se zbatea ca e rusine, fata s-a murdarit, banca la fel, baiatul meu a inceput sa intrebe ce ii face mama ei de plange fata, a fost oribil . Mi-a fost foarte mila de biata fata si am intrebat-o pe mama ei cu alta ocazie de ce supune copilul la un astfel de supliciu. Raspunsul a fost, sa protejez mediul, nu ca voi care lasati copii sa faca pipi la copaci, copaci care macar sunt la ceva distanta de locul de joaca. O fi mai ecologic asa, mai civilizat, mai bine pentru copil?

38+ Albert Simon si mami de Teo( 27.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa5 spune:

Mai bine lasa-l asa. Mai degraba incearca sa-l inveti pe toaleta, si sa scape de pampers. Pe viitor poate va fi altcumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissteo

Denisa, felicitari ca ai pus o intrebare pe care cred ca o au multi parinti, constat ca ai nevoie de curaj sa indraznesti sa pui o intrebare altor mamici pe un forum care te ajuta sa-ti cresti frumos copilul, nu de alta, dar uite cum intrebi ca o mama care-i vrea binele copilului si te trezesti cu cuvinte nedemne si fara legatura cu intrebarea.
Eu nu stiu sa-ti raspund, mai caut inca raspunsul la intrebare, nu stiu daca ies cu baietelul de 3 ani in parc si-l apuca pipi exact in momentul in care spune ca face, desi eu il intreb de nu stiu cate ori intre timp, tocmai pentru a avea timp sa ajungem la unul din multele wc-uri publice din parcurile din Romania- nu stiu ce sa fac cu el. Nu-l pot duce la wc public ca nu exista in parc, nici langa parc, nici pe strada, nu-l pot duce la restaurant la toaleta, de cele mai multe ori nu exista restaurant langa locul de joaca,sau daca nu faci consumatie nu ai acces la wc, nu-l pot pune sa se tina pana acasa,i-as lua olita dar as vrea sa-mi explice mamele care sustin cu mare drag folosirea olitei ce sa fac cu continutul dupa ce copilul face pipi. Asa ca desi ma declar o fiinta civilizata, care nu militez pentru comportamente canine, il pun pe baiat sa fac pipi l acopac, nu pe copiii care se joaca la el, cat mai ferit sa nu deranjeze.
Si mai am o curiozitate, pentru cine sustine schimbatul copilul in parc, am asistat si eu la o intamplare- gravida fiind in primele luni cu niste greturi groaznice am mers cu copilul in parc. O fetita de vreo 4 ani tocmai facuse caca in pampers si mama ei o schimba, intr-un loc de joaca cu banci lipite una de alta, fetita statea pe banca, mama o tragea de picioare sa o sterga, ea se zbatea ca e rusine, fata s-a murdarit, banca la fel, baiatul meu a inceput sa intrebe ce ii face mama ei de plange fata, a fost oribil . Mi-a fost foarte mila de biata fata si am intrebat-o pe mama ei cu alta ocazie de ce supune copilul la un astfel de supliciu. Raspunsul a fost, sa protejez mediul, nu ca voi care lasati copii sa faca pipi la copaci, copaci care macar sunt la ceva distanta de locul de joaca. O fi mai ecologic asa, mai civilizat, mai bine pentru copil?

38+ Albert Simon si mami de Teo( 27.04.2007)

multumesc!

da, mi-am luat-o rau cu acest subiect, dar..na! ce sa faci? Nu m-am gandit eu nici o sec la ce se va ajunge cand am deschis subiectul. Foarte multe mamici sunt perfecte si fac totul exact ca la carte (carti din toate domeniile- inclusiv protejarea mediului,psihologie si multe altele) si "restul" printre care am fost inclusa si eu sunt...nestiutoare in toate domeniile, habar n-au ce e cu lumea asta, dar pun intrebari pe un foum public. N-am ce face, nu sunt perfecta, nici nu vreau si nici nu am cum...de fapt...cine este perfect si le stie pe toate? cine se crede de fapt. Dar hai sa nu fiu rea, ca oricum am fost "hulita" destul

Ideea e ca nu o sa mai continuu cu protectia mediului si cu psihologia teoretica a "pisului", vreau doar sa le spun mamelor perfecte de aici care dau cu bata-n mine ca NU CRED pur si simplu ca ele fac exact cum scriu aici. Sau hai sa nu exageram, nu fac MEREU exact cum scriu aici....

Sustin sus si tare unele mame copilul cu scutec pana cand se va putea tine pana acasa. Si cand va invata sa se tina daca mereu are scutec pe el? Sau voi aveti copii extradestepti care se prind care e treaba si daca au scutec pe ei, nu? Normal, toti copiii de mame destepte sunt copii extradestepti!
Hai sa nu o mai lungim degeaba, ca se poate intinde subiectul pe 100 pagini, ca mame "contra" se gasesc o gramada.

Multumesc din suflet mamicilor care m-au ajutat cu sfaturi utile legate de problema noastra adevarata, nu de cum sa protejam mediul de pipi de copil (care in fond si la urma urmei e chiar un ingrasamant grozav pt flori/copaci, etc- asta ca sa le mai dau de lucru mamelor contra) si le sunt recunoscatoare ca au inteles intrebarea corecta, nu celelalte fete ale ei!

Si ca final de mesaj le spun protectoarelor TEORETICE ale mediului sa aiba grija de ce arunca pe jos, de mucuri de tigari pe care le pipaie copiii in parc, de sticle jegoase aruncate de alti parinti sau copii care sunt super educati sa nu faca pisu la tufis, de pietrele linse de caini vagabonzi cu cine stie ce boli, de caca de pasari prelins pe bancile pe care se joaca unii copilasi si sa nu-si faca atatea griji in privinta pisului de copil ca al nostru inca nu a ajuns in natura pt ca nu vrea Cred ca a simtit mesajele voastre si s-a blocat la protectia naturii si vrea sa fie si el un viitor protector al naturii inconjuratoare si-mi va spune direct la 2 ani ca el nu face pipi in parc la joaca, numai dupa ce ajungem acasa (peste cateva ore) ca nu vrea sa imputa zona din parc, cum fac ai vostri copii educati!

Multumesc inca o data pt raspunsurile concrete si fara rautati! Tot respectul pt mamele inteligente cu adevarat!

Rog moderatorul sa ma scuze daca am folosit ceva cuvinte rautacioase!
O zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Hai ca am citit-o si pe asta...dim mesajul tau reiese flagrant ca cele care isi pun copii sa faca pipi la copac sunt cele mai tari, destepte , inteligente iar celelalte care refuzam sa invatam copii un asemenea comportament suntem niste proaste....bai...da multa minte iti trebuie ca sa tragi asemenea concluzii( Tot respectul pt mamele inteligente cu adevarat!)...nici nu ma gandeam ca in secolul acesta ar trebuie sa imi fie rusine si sa ma simt o proasta ca nu vreau sa imi invat copilul sa faca pipi la copac..e de plans nu de ras...
Si de la mine tot respectul pentru mamicile cu adevarat inteligente, adica acelea care doresc sa combata lipsa bunului simt si lipsa decentei si cele care nu isi doresc pentru copii lor sa mearga in parc si sa vada cum altii isi fac nevoile pe la copacul pe unde ei se joaca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Draga Denissa, da-mi voie, te rog, sa-ti dau un sfat: din proprie experienta pe acest site iti spun sa ai mare grija ce intrebari pui sau ce anume sfat ceri! Pentru ca INTOTDEAUNA se vor intalni virtuosul , inteleptul si moralistul care-ti vor explica ce mama denaturata si ce cetatean iresponsabil si needucat esti!
De fapt, problema reala este faptul ca un copil de doar un an si 9 luni face la olita!!!. Si acest lucru cu siguranta deranjeaza!!! Dac-ai fi spus ca ai un copil de 3-4 ani care inca face in scutec sunt SIGURA ca multe " binevoitoare" ti-ar fi dat sfaturi. Dar asa?!?De ce sa nu moara si capra vecinului ? Sau mai bine vecinul sa i se ia capra, ca din pacate cam asa gandeste romanul in ziua de azi.Groaznic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pentru ca nu vad ca discutia o ia intr-o directie buna, ci din contra, se merge spre cearta si jigniri, o sa inchid subiectul. dennissa ai primit si sfaturi si idei. Daca crezi ca e nevoie sa ramana subiectul deschis, da-mi un PM. Totusi nu e frumos deloc ultimul tau mesaj. Cele care ti-au recomandat sa eviti urinatul la copac nu au folosit nici pe departe cuvintele si jignirile folosite de tine. Te rog sa iti revizuiesti atitudinea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput