Un HOP in viata noastra?
Raspunsuri - Pagina 18
Mickyyy spune:
Celine, nu parerea ta personala m-a deranjat, fiecare e liber sa aiba o opinie, iar daca tu crezi ca divortul e solutia, nu sunt eu in masura sa te aprob sau sa te contrazic. Dar in loc sa-tzi expui parerea, cu sau fara argumentele pe care le considerai tu necesare, te-ai repezit sa dai un link care un site. Parerea mea e ca tu n-ai trecut printr-un divort, pentru ca daca ai fi facut-o, stiai deja ca un divort fara avocat, de comun acord, costa cateva sute de mii de lei (e o taxa la CEC de vreo 300.000 lei si inca vreo cateva maruntisuri care trebuiesc platite), deci nu vad unde-i marea "economie" daca apelezi la serviciile unui site.
In fine, am divagat si promit ca asta-i ultimul mesaj pe care il voi scrie pe tema asta, si inca odata imi cer scuze daca postul meu este "off topic" aici.
Mickyyy 20 saptamani
try spune:
Mickyyy, sincer nu te inteleg: pe de o parte o bestelesti pe Celine ca face reclama unui site de divorturi, dar pe cealalta parte o incurajezi pe Mirela sa divorteze: "decizia pe care ai luat-o e cea buna", "de fapt chiar am facut-o, nu cu foarte mult timp in urma", "Nu-i un capat de tara, esti inca tanara si ai tot timpul inainte sa-l gasesti pe cel care sa te merite cu adevarat", chiar daca n-ai pronuntat cuvantul despartire sau divort, asta-i mesajul tau.
In fond Celine i-a oferit o informatie in caz ca Mirela se hotaraste sa divorteze. Tot atat de indignata te simti si cand vezi oameni la batranete care se ingrijesc sa-si cumpere un loc de veci desi n-au murit inca? E adevarat ca in cazul asta moartea e inevitabila, e ceva ce va urma cu siguranta. Dar chiar daca divortul Mirelei nu-i decat o ipoteza acum, nu vad de ce nu ar fi pregatita pentru asta.
Asta a fost modalitatea prin care Celine a inteles s-o ajute pe Mirela, cu siguranta n-a facut-o cu rautate sau din lipsa de considerenta pentru cazul ei si cu atat mai putin ca sa faca reclama unui site. Daca ai un sfat mai bun de dat Mirelei, fa-o, dar fara sa lovesti in parerile altora. Mirela e destul de cu capul pe umeri pentru a judeca singura ce-i bine sau ce-i rau pentru ea din toate parerile pe care le-a primit, nu are nevoie de alte persoane care sa-i trieze mesajele primite in bune si proaste.
De fapt tu nu i-ai oferit o solutie mai buna Mirelei, i-ai servit acelasi divort imbracat in alte cuvinte. Citeste-ti mai bine mesajul ca sa intelegi despre ce-am vorbit...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
MirelaV spune:
fetele...aici sunt divergente de opinie..nu va certati din cauza asta.
eu citesc mesajele si sfaturile voastre dar apoi gandesc si singura
hotarasc ce e bine si ce nu..de facut...
multumesc oricum..
MirelaV
Mirunda spune:
Mirela draga,
si eu ti-am tot urmarit povestea, si mi se pare ca esti un om echilibrat, chiar daca acum simti ca iti fuge pamantul de sub picioare...mi se pare ca nu te grabesti sa iei vreo decizie, si si asta este pozitiv. Inclini acum spre divort, dar nu dai buzna la avocat...cred ca este cel mai bine asa!
Insa nu cred ca el te merita...cel putin deocamdata...daca eu as fi in locul tau, as incheia circul macar pentru cateva luni 1-2-3 ...asa cum se pare si ca vrei sa faci...deci din nou suntem de aceeasi parere! Dar muuulte ar trebui sa faca dragutul ca sa ma convinga ca ma mai merita..daca insa il mai iubesti, ...ehhee atunci e mult mai complicat...dar eu cred ca tu esti la faza cand nu sti nici macar daca il mai iubesti sau nu! Deci, inca odata, faci foarte bine cum faci, "sa sezi si cujeti" (vorba ardeleanului) si sa sti ca acest timp nu trece deloc degeaba...o sa sti tu pana la urma la ce a fost bun!
Cu drag, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Mickyyy spune:
Try, am spus-o si o sa o mai repet, nu PAREREA celinei m-a deranjat, ci modul cum a pus problema (n-o sa intru in amanunte, nu-si au locul aici). Si n-am avut nicidecum intentia sa ii triez mesajele mirelei.
Pana una alta, parerile sunt impartite, unii o sfatuiesc sa mai incerce, altii sa divorteze. Nu cred ca m-am legat eu de vre-un alt mesaj in care cineva o sfatuia sa renunte, la fel cum nu am incurajat-o sa divorteze. Mi-am spus doar parerea, citeste cu atentie mesajul meu. "tu esti singura care stii daca mai ai vreo sansa sau nu sa-l rupi definitiv pe sot de fustele mamitzichii si sa-l aduci pe drumul cel bun". Iar parerea mea incepea cu "CRED", nu cu "bravo, esti pe drumul cel bun". Si asa cum chiar ea a spus-o, ea citeste si alege singura care sfaturi sa le urmeze si care sa nu.
Da, ai dreptate, eu n-am incercat sa-i ofer o solutie mirelei, nu cred ca as mai putea aduga ceva nou fata de celelate zeci de mesaje trimise pana acum, am precizat doar de ce parte a baricadei sunt.
Asta a fost parerea mea...poate n-am ales cea mai buna cale de-a ma face inteleasa...
Mickyyy 21 saptamani
aquariusrpro spune:
Fetelor, dragutzelor,
Mai bine sa incercam sa o inveselim pe Mirelus! creier are in dotare si este datoria ei sa il foloseasca! Deciziile sunt ale ei.. nu de alta dar trebuie sa suporte si consecintele respectivelor decizii!
Dar in lumea asta mare.. parca-ti prinde bine un locshor unde sa mai potzi si zambi si, cand scoti "felinarele" de pe ecran te intorci la realitate - mai zambitoare si cu ochi micutzi si jucaushi sau mai trista, cu probleme care par sa nu se mai sfarsheasca - sa ai senzatia ca ai un pic mai multa putere, mai multa speranta, chiar mai multe informatii! Hehehe.. si totul cu viteza computadorului!
Cred ca asta ar trebui sa fim noi: "Cooperativa speranta si alinarea!"..., Doamnelor - plata se face cu un zambet!
Zambitzi si o sa fie mai bine!
Roxana&Ruxandra
MirelaV spune:
fetele..dupa cum bine ati observat nu ma grabesc sa iau o decizie,
nu ptr ca in momentul asta nu stiu ce am de facut..ci ptr ca nu
ma simt in stare..
ideea e ca il iubesc...dar cu fiecare zi ce trece el imi arata
ce NU am insemnat ptr el..
eu iubesc un om care practic nu exista..un om care nu mai gandeste
demult cu al sau creier..si...in cazul asta..eu consider ca am
deja varsta la care sa imi coordonez singura viata..nu sa o faca
maicasa..
asa ca..am inteles de acum ceva vreme ca nu mai exista cale de
intoarcere..indiferent cat si-ar dori..
totul tine de timp..ca sa pot lua si decizia legala..
MirelaV
try spune:
sorry mickyyy, sorry celine, sorry mirela.
Cred ca trebuia sa le las pe fete sa-si rezolve problema, eu m-am bagat ca musca-n lapte. Am actionat sub primul impuls, de fapt am scris mesajul inainte de a apuca sa vad raspunsul celinei si al lui mickyyy la mesajul "problema", probabil ca nu l-as mai fi trimis in conditiile astea...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Sergal spune:
Buna fetelor!
Eu sunt ceva mai noua in comunitatea voastra, dar am urmarit cu atentie povestea Mirelei si pe masura ce citeam aveam un sentiment de deja-vous.
Mirela, draga, ceva asemenator mi s-a intamplat in urma cu cca 3 ani, numai ca pentru mine povestea a avut un final mai trist. Si asta pentru ca eu eram deja insarcinata in 4-5 luni si ne-am despartit. Motive: aceleasi (sfaturile mamei lui, tot computerist si trebuia sa isi construiasca o cariera, frica de responsabilitate). Vreti sa stiti ce a urmat? Acum am un baietel dulce foc, are 2 ani si jumatate, "tatal" nu l-a vazut niciodata si nici nu e interesat. Nici pe noi nu intereseaza de el. Eu si baietelul avem o viata frumoasa si linistita impreuna. Ce-i drept nu intotdeauna viata e roz, dar incercam sa ne descurcam.
De fapt, am sa deschid un subiect nou pe forum despre mamele care isi cresc singure copii. Sau exista deja un astfel de subiect si eu nu l-am vazut?
Va sarut pe toate!
www.babiesonline.com/babies/s/sergiu
MirelaV spune:
Sergal, felicitari ptr viata ta, ptr baietel care e o frumusete si ptr curaj!
sa nu regreti nici o secunda..cum spun fetele si cum spun si eu de f multe ori..ajungem la un moment dat in viara sa intelegem de ce lucrurile s-au intamplat asa..atata suferinta ptr ce? ma intreb de multe ori..eu inca nu am aflat raspunsul..dar tu cu siguranta il stii..si cred ca merita..chiar daca..putea fi altfel..
MirelaV