Jocul cu carti 2.8

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Fix ashe!

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io azi noapte fusei la "mascarada" :) asha ca va pui o carte despre un bal mascat la care apare o masca cu infatzisharea unui cadavru intzepenit si un veshmant umplut cu sange ... buhuhu!

Mergi la inceput

cartea e o nuvela scurta. balu' se desfasoara intr-un sirag de shapte sali: albastra, purpurie, verde, portocalie, alba, violeta. a shaptea sala e neagra cu vitralii stacojii.

Mergi la inceput

Poe, cu Masca mortii rosii. Cand ai zis de camera am stiut imediat cine e autorul, am citit-o cand eram copil.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid

si io o citii cand eram copil si sambata noaptea la mascarada :)

Mergi la inceput

O carte mai putin cunoscuta a unui mare umorist englez: povestea unei fetite-vagabond.
Edit: Adela, eu am visat ani de-a randul la o camera cu perdele negre si pereti rosii (ca de unde vitralii?). Ce face literatura din om.
Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Era "Tommy si prietenii sai", de J.K.Jerome.

Un roman in care avem o expunere stralucita, clara si bine documentata a evolutiei unui mare imperiu.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid, nu ne mai dai nishte indicii ca s-au scris nshpe carti despre imperii, probabil nu la fel de stralucite si bine documentate, da' oricum ... singuru' fir de care io ma pot agatza e ca e despre evolutia si nu caderea unui imperiu :)

Mergi la inceput

Cu placere, Adela, un roman istoric scris de un englez. Ce mai, o capodopera.

Citat:
probabil nu la fel de stralucite si bine documentate
haha, ierea ca o reclama la colgate, da' ce sa fac daca asa gandesc despre el.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Era "Declinul si caderea Imperiului roman".
Oare ce sa pun...

Atunci cand iadul coboara pe pamant, iar oamenii sufera cea mai cumplita tortura imaginata vreodata: reeducarea sufletelor.
Autorul e roman.
Hint: totalitarism.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput