Prietene la bine si la greu - 34
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
dienutze spune:
Buna, fetelor
Stie cineva in bucuresti un neurolog bun pt bebe?
Am avut un accident la mare, slava Domnului suntem intregi toti , dar as vrea sa duc puiul la un neurolog, a cazut urat de tot.
Multumesc frumos pt raspunsuri.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
laurairina13 spune:
Dienutze, eu nu stiu, poate intra fetele de acolo sa iti dea vreun nume. Sper ca puiuta sa fie bine, sa nu fie decat o mare speriatura! va pup! Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
lili_a spune:
buna dimineata si o galeata mare de sa ajunga la toata lumea
dienutze ufff, imi pare rau sa aud de busitura. Nu stiu un neurolog anume, dar eu zic ca te poti duce la Bagdasar Arseni la spital, sa-i faca o eco transfontanelara (daca nu s-a inchis fontanela) sau un CT daca a fost accidentul urit rau si te asteptam sa ne spui ce faceti
many cu dintii facem cam la fel, adica tot unul si 1/2 de milimetru din celalalt pitita sub gingie. In rest nervi,miriieli, treziri din ora in ora... Tare bine mi-ar prinde o inghetata mare de cioco in parc
licurici imi pare rau de cercelus, si de neintelegerile cu rechinul senior
Dozz ce frumos iti faci tu temele. Nu stiu ce sa-ti zic referitor la plecarea ta de 2 saptamini,mai ales daca Ana refuza biberonul. Cred ca va fi foarte greu si pt tine si pt ea. Nu mai tin minte daca ai zis, nu poti face cumva sa eviti plecarea asta?
Capisonicamie nu mi-e frica de bau-bau/pardon, a 3-a masa: eu ii dau 2 masuri de cereale cu iaurt sau cu 60 de ml de lapte. I-as face si cu brinza dar nu stiu cu ce s-o fac mai lichida
Ma duc sa incerc sa culc una bucata copil hiperactiv apasat toate mamicile si toti fulgusorii
lili_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza35 Pt mamicile de fetite : am observat la Eva inceputuri de par pubian...la inceput era un pufulet, acum sunt firisoare...mai are cineva? |
A mea are doar pufulet, dar compenseaza cu sinii
![](icon_smile_big.gif)
krelia spune:
Guten Morgen, meine Damen!
De prin partea locului, azi i-am mai injectat cupkilului vreo 10-15 ml de apitza..pe langa cei vreo 30-40 cazuti de jur imprejurul lui....eh, bine si asa, nu?
Gabitza, zic si eu un presupus, ref. la AC....ma gandesc ca ar trebui sa aiba un recipient, o tava...ceva..in care sa se stranga apa si pe care sa o golesti la un interval de timp....si cred ca asa ar fi logic, nu?
Dozz, saru'manushitzele ..si eu sper sa se dea pe brazda..macar cand o mai creste..asa, dupa un an....asta sa fie singurul chin al meu, cu el....ca p'orma, cand o fi mare mare, parca-l aud, "tati, bem o bere?"
Cu serviciul, nu pot decat sa te intreb (poate o intrebare aiurea, dar atat ma duce capul acum).....te intorci full-time ori ba? Ma gandesc ca poate un part-time de 4 ore ti-ar putea rezolva macar o parte a problemei si ai putea ajunge si acasa sa dai tztz la Ana . Zic si eu.
Apropos de gusturi variate...acum imi dau seama ca eu, de ceva vreme, ii dau cam aceeasi combinatie...pe care se pare ca o accepta cel mai bine (atat cat se poate, ca iar e in perioada cu mofturi)..si anume - cartof dulce/dovleac, morcov, dovlecel, ardei rosu, rosie, ceapa si cateodata niste frunze de niscaiva verzituri, pt gust (leustean, loboda..etc)
Eu am alta nelamurire....pana cand o sa-i tot dau piure de fructe dimineata, legumele pasate la pranz si iaurtul cu galbenus/bv dupa-amiaza? Mie imi este chiar putin teama sa incep a-i da piureul nu forte pasat (sa il fac cu mici bucatele prin el), pt ca nu prea stie, si nici nu are cu ce, deocamdata...sa mestece. Adica, pretiosii iepurasi sunt mai mult asa, decorativ ...ca el tot cu limbuta molfaie....
Si care va fi oare urmatorul meniu bagat....doar n-o sa manance toata viata piure de fructe dimineata? Si nici nu cred ca o sa-l trec brusc la paine cu unt si cu gem
Coque, am tot zis ca voi incerca sa ii dau apa diluata cu sucut, sau poate chiar sucul direct (cu toate ca ma duce cu gandul la treaba aia cu sucul stors mai toxic decat fructa in sine)....si nu am reusit nici pana acum. Probl. e ca refuza atat continutul, cat si recipientul. De parca ar stii ca acolo e altceva decat lapte. Si cred ca stie
Rares are o masa de cereale, seara....amestecate in lapte (milupa 3 cereale)...so, mie nu mi-e teama Capishonii!
Licurix, neata ..poate asta cu pierdutul cerceilor cumparati de tine e un semn....ia vezi cum faci sa primesti unii de la zmau
....ca sigur nu-i mai pierzi
....si ma rog, ce a mai zis domnu' acu'? of, ca musai tre sa venim p'acolo sa il bagam in niste sedinte, ca nu se mai poate.....
fete.
Dienutze, nici eu nu cunosc neurolog....insa, pana una alta, indiferent de cazatura, iti pot spune urmatoarele. Urmareste-o pe bebitza sa fie activa ca de obicei, vezi daca are aceleasi miscari, daca sunt coerente, daca atunci cand o pui in poponeata isi poate tine echilibrul, daca nu ii curge sange din nas...si fii atenta la orice chestie ciudata (gen tremurat inexplicabil)
Daca face toate chestiile astea active, ca de obicei...nu e un motiv asa mare de ingrijorare. Dar, daca doresti altfel, sper sa gasesti un neurolog care sa te linisteasca.
_ Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai
Muhammad Ali
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica_80/monica_80.jpg)
monica_80 spune:
Dozz:
1. cu babycook-ul nu stiu ce sa-t spun ca nu am
2. daca se trezeste doar oadata sau de 2 ori noaptea nu mi se pare mult, astfel incat sa incerci sa-i raresti mesele, a mea se trezeste de 3-4-5 ori pe noapte si papa tatzi
3. asa papa si Mariuta 5-6-7 mese de laptic pe zi, eu cateodata ii mai dau si seara o masa de branzica cu mar copt, sau branzica simpla, i-am mai dat chiar si cereale, dar rar. in rest papa dimineata cam 50g fructe, la pranz maxim 100g legume, in rest tatze
4. daca reusesti sa strangi ceva laptic pt atunci ar fi ideal. oricum trebuie sa pregatesti si lp pt eventualitatea in care nu-i va ajunge lapticul muls de tine, pe care daca nu accepta biberonul, poti sa il dai cu seringa de la panadol, dar e destul de greu, ideal ar fi sa incerci sa o obisnuiesti pana atunci cu biberonul, sa-i dai de ex apa cu biberonul. pana atunci va manca mai multe alimente si poate ceva mai bine, eu in locul tau nu mi-as face foarte multe griji ca va veti descurca. de
scump Maria 13.12.2009
pozici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica_80/monica_80.jpg)
monica_80 spune:
intrebare: a inceput cineva sa dea la copil cartof normal? pe la ce varsta am putea sa incepem sa dam cartof?
aici nu gasesc cartof dulce, asa ca ne-am cam saturat de aceleasi vesnice combinatii de legume si eram curioasa cand putem schimba ceva. de
scump Maria 13.12.2009
pozici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
neata
Lavi asteptam cu interes sa vedem ce explicatiuni au autoritatile . Bine ca ati terminat si cu parastasul
Dozz ca bine zici cu muzica clasica, o sa reiau si eu pentru pitic, sa vaz ce zice .
Cu variatul gusturilor, cred ca ma voi ocupa mai intensiv de acum. Ce am reusit sa observ este ca nu-i place galbenusul, desi e strecurat cu grija printre legume.
Beibicucu nu s-a inchis etans never-ever, dar e ok ca aburul ala tb sa iasa pe undeva (e clar ca nu a fost conceput sa se inchida atata de prost ca sa iasa aburul pe acolo ... in fine, chinezarie facuta pe genunchi). Important e ca face totusi ca are de facut
.
Apa noaptea... nu vad de ce nu ar fi bine (la noi nu functioneaza asa ceva deloc dar cine stie, poate intr-o zi va functiona...)
Si noi suntem la cca 6 mese de san pe zi, plus 2 (uneori 3) de solide. E drept ca suge mult mai putin decat in primele 6 luni, dar tot suge des. De ce ar fi "prea multe"?
Cat despre acomodatul cu persoana care va sta cu ea... parerea mea este ca trebuie sa incepi cat mai curand. Sa stea cu tine si cu fetita si incet-incet sa preia din sarcinile tale, astfel incat copilul s-o perceapa ca pe cineva f apropiat.. Insa despre alaptat... cam aiurea faza... Cred ca laptele vei reusi sa-l aduni pana atunci, insa mai dubios e cum va percepe ea lipsa sanului mamei... Asta noapte cand plimbam piticul marait prin casa, mi-a venit o idee .. daca ai avea o doica pentru fetita in cele 2 saptamani, ca sa nu uite cum e suptul la san... Sunt cam SF noaptea, dar nu m-am putut abtine sa nu-ti scriu
. (Ma rog, eu l-as lasa sa suga la o doica daca as avea una si nu as avea lapte - asta pt oracol
). Oricum, daca apoi incepi munca, inseamna ca pana atunci oricum va trebui sa raresti putin mesele de lapte, dar probabil ca asta se va intampla oricum natural, pentru ca vor creste cele de solide...
Coquelicot exact asta vroiam sa-i spun si eu Licuricei sa nu uite de ziua lui Ionut
.
Eu i-am dat "fainoase" pana acum (orez si biscuitii facuti in casa cu mei, ovaz, orz etc) si dupa ce vin de la mare, bag si quinoq (iar tre sa ajung la Amzei ca am uitat punga de quinoa la mama ).
Tu ce ai patit cu beibicucu tau?
Licurici stii cumva cat sta Ancutza la mare?
Imi pare rau de cercelus si de discutiile cu zmaul . Auzi, dar nu terminati si voi odata discutia asta despre net?
Adica sa stabiliti ce si cum si gata?
Dienutze nu stiu sa te ajut, dar iti doresc multa sanatate
Lili nu poti amesteca branza cu ceva iaurt? sau cu o leguma aburita si eventual cateva picaturi de apa?
vad ca si Krelia (si mai zicea cineva) da galbenusul dupa amiaza... pot sa intreb de ce?
Krelia sunt copii care mesteca in gingii si cu ajutorul limbii de la 6 luni (cei autodiversificati) fara nici o legatura cu dintii. Si eu m-am plans pe aici acum o vreme ca imi pare rau ca nu am inceput cu bucatele, ca acuma sta cu ciocul cascat si eu il alimentez cu ciorofala de aia lichida si ma intreb cum va invata el sa mestece. Dar am incredere in el ca va reusi cat de curand
Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Biara/Biara.jpg)
Biara spune:
Buna, Monica eu i-am dat si cartof normal si nu a avut nici o reactie negativa la el, acum vezi ce zic si fetele, eu nu prea respect regulile , adica i-am dat brocoli de la 6 luni (de ex)
Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea
laviniablaga spune:
Monica, eu ii dau lui Rares si cartof simplu...pRIMa data i l-am dat combinat cu morcov si telina, iar acum il mananca si asa...fara nimic...dar obisnuiesc sa ii dau cu carnita pasata...e delicios!
Edit - MONIS astept sa vina sotiorul acasa sa monteze hardughia de multifunctional...adica de montat nu e greu...ideea e ca trebuie sa il dea jos de pe dulap...ca eu cu piciorul in pioneze nu prea am curaj sa ma urc pe mobile. Scanez si trimit pe contul comun. By the way...multzam fain!