Comori de nov-dec 2004 (205)
Raspunsuri - Pagina 20
ochi_verzi spune:
Lili, sar'na!
Imi place ce i-ai cerut doamnei
Wouuu, m-ai lasat ca la dentist cu doamnele care le cer copilasilor sa copieze tema de pe tabla la clasa Isi cum de au ajuns la litere, au inceput scoala din august?
Doua saptamani nu se scrie, se fac jocuri, povesti, exercitii-joc, pregrafisme(hai sa va dau un link cu niste pregrafisme super www.didactic.ro/lectii-invatamant-primar-19-pregrafisme-modele-pentru-scriere-si-matematica-p174992-t1" target="_blank">aici si www.didactic.ro/lectii-invatamant-primar-19-exercitii-de-grafomotricitate-p174586-t1" target="_blank">exercitii de grafomotricitate. Eu am lucrat cu copilasii pe o parte din fisele acestea si le-a placut grozav, trei zile am dat testele initiale, cate unul pe zi(romana, mate si c.mediului).Drept ca eu am inceput sa scriu mai repede, adica dupa o saptamana si jumatate sa-mi pot tine niste ore atunci cand incepem literele, pentru mai multa consolidare, una chiar am folosit-o acum ca nu stiau sa faca corect grupul de trei liniute(liniuta pe un spatiu, suprarand si subrand). Dupa planificarea mea incepe perioada abecedara abia in 18 octombrie.
Mare ti-e gradina Doamne! Doamnele respective cred ca au uitat ca perioada preabecedara este foarte importanta pentru copii, ca nu-s doar niste biete elemente grafice, ci de ele depinde cat de corect vor executa literele, cum le leaga in cuvant ca doar la gradi n-au facut clasa I...asa imi dau seama tot mai mult de ce multi considera invatamantul romanesc o porcarie si suntem catalogati niste incompetenti, cu asa doamne alese nu-i de mirare. Ce rea sunt
Otilia, imi place cum invata ei, asa reusesc toti sa invete alfabetul. La noi e ziua si litera sau grupul de litere.
Daca vrei fise dupa care se lucreaza in Ro, gasesti multe www.didactic.ro/materia-invatamant-primar-19-planuri-tip1?cls=1" target="_blank">aici. Unele-s slabute sau am vazut si cu greseli, dar multe-s tare bune, Cauta-le pe cele cu multe voturi.
FELIS spune:
Onitza Paul al tau tace si face pupa mama pe el de baiat... care deja se bate pt fete...
A... ai doi baieti frumosi fooooccc...
vazui in pozici..
Mirandolina... felicitari pentru atitudinea ta de la gradi... nu trebuie sa cedezi...
Oti... multa putere sa faci fata la 3 printese...
Miha... nu vrei sa fii invatatoarea lui Mihai peste 2 ani??
Otiliav spune:
Mersi Mihaela de linkuri . Esti comoara pentru noi cu atatea info.
Noua nu ni s-a explicat de ce nu fac scris de mana dar acum tot pe tine te intreb. Crezi ca le este de folos pe viitor?
Ca in viata de zi cu zi intr-adevar toate sunt scrise cu litere de tipar.
Ioana, zau ca nu pot sa mi-l inchipui pe Paul bataus. Numai cand imi amintesc intalnirile avute cu Ana in primul lor an .
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
ochi_verzi spune:
Felis, esti o dragutaPe cat de buna parsunt destul de severa, nu-i las de capul lor.
Otilia, prea multe nu stiu sa-ti spun pentru ca invatamantul difera de la o tara la alta. In Ro e important scrisul de mana, din acest motiv exista in clasa I ore separata de scriere(4 ore abecedar si 4 ore scriere/saptamana), deoarece asa-si iau notitele in scoli, asa sunt evaluati incepand din clasa I si pana la facultate.
Vorbeam zilele trecute cu o vecina de-a mamei a carei nepoata a plecat in Anglia in clasa a IV-a si-mi zicea ca acolo nu scrie nimic de mana, totul se face pe calculator si fata e foarte incantata ca a scapat de stiloudeoarece nu-i placea sa scrie. Banuiesc ca si la voi este la fel. Daca ramaneti definitiv acolo poate nu-i important sa stie sa scrie de mana, dar daca va intoarceti in tara e bine sa stie pentru ca altfel i-ar fi foarte greu.
Cu cativa ani in urma scriam doar de mana, de la planificare pana la fise, scriam repede si frumos, dar cu atata tehnologie am observat ca am inceput sa scriu mai urat daca ma grabescpentru ca-mi lipseste exercitiul.
Otiliav spune:
Eu stiu foarte bine ca in Ro se pune mare accent pe caligrafie si scrisul frumos se puncta pana si la Bacalaureat.
Iar aici nu stiu cand s-a renuntat la scrisul de mana.
Ma gandeam ca sunt ceva argumente in spatele deciziei de a-i invata sa scrie de mana sau litere mici de tipar.
Hai nu va sfiiti si dati-va cu parerea. Care scris vi se pare mai util, mai usor, mai de viitor?
Mie mi-ar fi de folos niste argumente pentru scrisul de mana, as putea merge la scoala cu jalba in protap
Personal scriu frumos de mana dar si de tipar. Pentru ca mama mea a lucrat ca tehnician proiectant si scria cu sablonul. Iar eu de copil am inceput sa ii imit scrisul de tipar. Ca sa fie mai amuzant aveam materii la care scriam in caiet de mana si alte caiete cu scris de tipar. Ba intr-o vacanta mi-am luat caiete de clasa I si am exersat scrisul cu stanga
Cand am venit aici mi s-a intamplat de cateva ori sa nu-mi fie inteles scrisul de mana. Dar atunci nu stiam ca ei invata in scoli doar literele de tipar si nu m-am prins de ce nu inteleg.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
FELIS spune:
Miha.. pai te voiam pt Mihai pt competenta si firea ta deschisa...
Otilia.. eu sunt pt scrisul de mana... te reprezinta... e cursiv si rapid... Iti ia mai mult sa scrii de tipar decat de mana. Scrisul te defineste... gandeste-te... poti zice f multe despre o persoana doar vazandu-i scrisul, fara sa o cunosti. In scrisul de tipar se pierd multe din caracteristici...
Viovio spune:
Fetelor multumim pentru urari si ma bucur ca v-ati adus aminte de mine.
pentru eveline care s-a gandit sa va anunte.Anunt si eu...pentru ea AZI e ziua cea mare.
Bebe s-a nascut joi 30.09.2010,la 12.40 (cam aceeasi ora cu bianca).
Masuratori :3,530,52 cm,apgar 9.
Este exact opusul biancai :mancacios,somnoros...
La un singur aspect se aseamana.La ei ziua e noapte si noaptea e zi !
Pana la urma Bianca a ales numele deci bb...e MIHAI BOGDAN.
Iar eu mami de Bianca si Bogdan.
Oare pot sa imi doresc mai mult???
Violeta, mami de printesa CRISTIANA BIANCA si MIHAI BOGDAN
paxela spune:
Nastere usoara eveline, bebe sanatos si refacere rapida
ce a "uitat" Vio sa va zica e ca are un frumos de baiat o dulceata
mirandolina spune:
Chiar daca timpul mi-e super dramuit, va citesc cu aviditate si incercs anu scap macar evenimentele importante, cum ar fi cea de-a doua nastere Eveline sa va traiasca piticul si sa fiti sanatosi cu totii.
Sa ii uram bun venit in lumea celor mici si lui Bogdan, piticul atat de asteptat de Bianca Multa sanatate si fericire va doresc
mda, citesc cum evolueaza lumea in alte locuri si uneori chiar simt ca traiesc la capat de lume... deunazi vorbeam cu sotul ca nu mai am deloc sentimentul apartenentei la ceva, la orasul meu drag...crec ca doar amintirile unei Mangalii frumoase, linistite, romantice si intime ma mai insoteste pe drumul vietii. (ne)Civilizatia din jur imi lasa un gust amar si sunt ca o fila rupta dintr-o carte veche, pe care cineva (soarta) incearca sa o lipeasca la o editie de carte noua... standardul meu, cerintele mele, felul meu de a fi nu se pliaza pe ceea ce traim noi azi...
Ptiuuu, si nici macar nu sunt trista! Mai bine ma duc sa mananc, ca e tarziu!
Otiliav spune:
Fata mea azi a plecat singura de la scoala ca au terminat cu 10 minute mai devreme si eu am intarziat putin si uite asa m-a pus pe jar pana am sunat sotul si am aflat ca este acasa deja ca doar scoala e la 50 de metri de casa. Trebuia sa vina si ziua asta cand nu mai are rabdare. Dar s-a speriat si ea ca nu stia ca e taicasu in casa daca era usa incuita. El a iesit cand am sunat eu crezand ca vreau sa descuie si a gasit-o plangand pe trepte. Si ca sa fie tacamul complet eu prima data am intrebat daca a venit el sa o ia si raspunsul a fost "nu". Bine ca mi-a zis repede ca-i acasa ca deja mi-o lua imaginatia razna.
Are o ocupatie interesanta acum. Concurs de reguli de circulatie si siguranta in trafic, cum sa foloseasca reflectorizantele noaptea.
Viovio, Eveline, sa va fie sanatosi feciorii iar voi sa fiti soacre emancipate si de gasca. V-ati scos. Amandoua aveti pereche acum.
Apropo. Mihaela, nu stergi si de la mine burtoiul din lista si sa o treci pe brunetica mea? Te anticipat.
Felis, ai dreptate, la partea artistica nu ma gandisem.
Ah, un si pentru Mirandolina sa nu mai fie suparata si nostalgica. Peste tot sunt avantaje si dezavantaje, oameni si oameni.