Comori de nov-dec 2004 (205)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

OTILIA - tu ce mai faci, cum te descurci? Ce mai fac fetele? Cum e la scoala cu Ana?

38+ Victor Darian si mamica de Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow deja avem scolarei si in ro pupici tuturor sa aveti o saptamana buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eveline eu zic ca ne descurcam binisor, chiar onorabil. Nu-ti inchipuii ca mai pot calca teancuri de haine dar copii au mancare gatita, curat apucam sa facem zilnic, rufe spalam, bb imbaiem zilnic, la doctori nu am avut nevoie decat la vaccin, temele cu Ana le facem. Am avut si ieri si azi musafiri. Mai apucam sa iesim si noi in vizita dar rar.
La magazin cu 3 bucati am fost 2 seri la rand sa-i gasim Anei blugi care s-o cuprinda la burta , cam greu dar nu imposibil.
Pe forum insa nu apuc sa intru decat sporadic. Cand suge sau ca acum seara cand dorm toate trei.
Incet incet ne intram intr-un ritm normal.

Ioana, eu ce sa mai zic cand o vad cu ghiozdanul in spate zilnic. Si-a luat in serios rolul . A inceput si sa se imbrace a scolarita.

Eveline, Vio sunt cu ochii pe voi. Am vazut la odisee datele programate.

Citat:
citat din mesajul lui Viovio

Onitza nu am scris cum il va chema pe bb pentru ca nu stiu.
Bianca a hotarat de la inceput ca il va chema Mihai Bogdan si nu vrea sa negocieze deloc.
Cu mihai e de acord toata familia dar eu as prefera David Mihai si tati se gandeste la Robert sau Nicolas(impreuna cu mihai,bineinteles)
Da...saptamana viitoare vine bb si noi inca nu stim ce nume va purta

Violeta, mami de printesa CRISTIANA BIANCA

Mai Vio eu i-as fi taiat brusc elanul daca incepea Ana sa spuna ca vrea cutare nume pentru sora mai mica. Pai al cui e copilul? Cine il face? Ea sa aleaga nume cand va fi mama, asa i-as fi zis.
Poti sa-i spui ca ea alege un nume si voi al doilea. Asa zic eu ca o aburesti cat de cat.
Of ce rea sunt, deloc nu inteleg surorile mai mari si cu personalitate.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Salutare de la mare! ne mai tineti minte?

V-am aruncat vestea cea proasta si amdat bir cu fugiti, o sa ziceti Dar asa e cu saracu',cand vrea Domnu dintr-o buba ii umple capul

La birou nu va mai pot accesa, asa ca in we-ul trecut m-am ocupat de copii. Urma apoi gradinita, in ritmul obisnuit, cand ce sa vezi? Pe Matei l-au luat duminica seara niste crampe ingrozitoare si parca usor febra. Mi se parea si pe burtica o roseata suspecta, dar la lumina mea chioara am zis ca mi se pare.OK, luni dimineata era cam balega, asa ca l-am dus la mama, pe Adam la gradi, la aceeasi doamna (care era dupa-amiaza si trebuia infruntata de mine seara, cand il luam acasa). Am fost sa il iau si doamna sub pretextul ca are nevoi fiziologice, a intrat la baie si nu a mai iesit. S-a mai dus un copil, a venit inapoi si dansa ba...eu doar il imbracam pe Adam. In cele din urma a revenit, dar s-a intors in acelasi loc sa caute niste haine murdare pentru o fetita. Pe scurt, in afara de buna ziua si la revedere nu am schimbat.

OK, Il iau pe Adam, il duc la inot, mama ma solicita disperata sa il vad pe Matei. Ma duc si il gasesc tot subfebril (37) si cu mai multe bube dubioase, de care eu nu mai vazusem, insa gatul extrem de rosu. La urgenta mi se comunica diagnosticul: scarlatina Mda, in prostia mea, m-a bufnit rasul, adica noi, noi avem copil cu scarlatina??? Eu care am refuzat mereu sa citesc despre aceasta boala, mi se parea ca noi nu...intelegei voi Dupa 3 ore de asteptare a ambulantei (fiu-miu era extrem de fericit de perspectiva), la miezul noptii am plecat la Cta, la Sp. de Contagioase. Ne-au internat pentru 8 zile, timp in care a facut numai penicilina i.v. pe branula (vreo 3 ca au cedat venele ) si iata-ne azi acasa

Spitaul a fost ok, renovat, curat, cadrele super ok, super dragute si super oameni-profesionisti.

La gradi a fost tati cu o hartie (adresata si gradinitei si inspectoratului) si cand a vazut-o directoarea...ati ghicit! L-a convins sa nu facem plangere, ca doamna mai are doar 2 ani pana la pensie (cred ca in realitate sunt mai multi), insa stie ca suntem parinti care fac reclamatii si ne va muta copilul la alta clasa de grupa mijlocie. Ne-a asigurat ca va solicita consiliere psihologica pentru doamna si celalalt baietel ramas in clasa.

Si in continuare ne invartim intr-un cerc vicios, caci Adam urmeaza sa fie mutat la fosta directoare, ceea care anul trecut a plecat urechea la prima gradi (unde a fost incidentul cu purecii) si din propria ei hotarare ne-a respins dosarele. Am revenit cu intrebari si explicatii si ni i-a primit pe amandoi, caci, asa cum i-am zis si ei, bine ar fi sa vb cu ambele parti inainte sa isi formeze o parere.

Intre timp, afland diagnosticul lui Matei, l-au respins imediat pe Adam din colectivitate, inca de martea trecuta, ca ar putea fi si el contagios. Iata ca a stat acasa pana azi si nu a facut nici o complicatie. Astept rezultatul de la exudat si daca e ok, de joi ar putea frecventa cursurile.

Nu stiu daca scarlatina este clara pentru toata lumea, insa va dau si eu explicatiile primite de la spital: este o forma mai grava de manifestare a streptococului beta hemolitic de grup A, manifestata pe fondul unui organism cu imunitate slabita. Copilul era sanatos cand a inceput gradi, insa o saptamana a fost de ajuns sa il pescuiasca pe domnul streptococ si sa dea in altele. Acum va mai sta acasa in convalescenta cca 10 zile, cu mama.

Cam atat despre noi, v-am citit cam pe diagonala ca va dati seama ce e la casa mea dupa atata lipsa. Ma bucur ca eveline o va da pe Bia la scoala in acelasi an cu noi

ne mai auzim, caci sunt in zona.

Mergi la inceput

Mirandolina, pfuai...ce sa trageti voi...mai, la voi cand vin vin toate, zau asa. Bine ca s-a terminat, copii sunt OK si situatia la gradi pe rezolvate...cat de cat, oricum e mai bine.

39+ Victor Darian si mamica de Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Otilia... deja e la scoala Ana??... Wow.. bafta la scolarita... si tie felicitari... sa te descurci cu 3... o doamneee... n-am cuvinte...

Mirandolina... da prin cate va e dat sa treceti... Imi pare rau.. sper sa se rezolve cat mai curand toate problemele

Vio, Eveline... sarcina usoara in continuare... nastere ushoara si bbii sa fie sanatosi...

Onitza... cum mai e Daniel.. ??.. dar Paul??... Mi-am actualizat blogul si incerc sa pun si din urma cat mai mult... Am pus poze de la Sf constantin ... de ziua lui Paul... era si Ana... Silviu... M-au napadit amintirile...

Monica... deci in primavara va inscrieti si voi??...

Mergi la inceput

Azi are loc "Marea intalnire" pentru VIOVIO... Doamne ajuta! Nastere usoara!

39+ Victor Darian si mamica de Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

VIOVIO, nastere usoara!!!!!!!!!!!!! REcuperare rapida, un bebe sanatos, papacios si somnoros, dar si necolicos !!!

FELIS, oooo, ce frumos, deci pui si din urma!!!! MI-au dat lacrimile!!! SUnt ani cu care nu te mai intalnesti, fapt pt care amintirile acestea sunt nepretuite. Daniel e o idee mai bine cu raceala, in sensul ca a ramas la stadiul de mucisori, in schimb la paul a aparut nesuferita de tuse, in ideea in care el era pe tratament de imnitate cu 3 sapt pana as inceapa gradi ( septilin si vit A+ D2) plus cura de oua de prepelita. Multumim de intrebare in rest suntem ok, ne zbatem cu casa la greu, poate o sa rasara soarele si pe strada noastra. Cum i se pare lui MIhaita la gradi?

M-a innebunit fi-miu mic cat de mult ii place apa: de fiecare data cand intru in baie cu el sa il spal pe fata (nu mai folosim ser , apa ce-are ? ) da din picioare si imi sare din brate sa il bag in cada sa ii fac baie, e terminat dupa apa, ratzusca lu' mama!!! Ce ma supara un pic la dani e ca nu mai doarme noaptea cum trebuie, avem si 4-5 treziri pe noapte, stau tot timpul incordata ca se trezeste, nu ma pot odihni cum trebuie, deh, am vrut alaptat, acum sa tac din gura!!!

Paul, fata de alti ani, a inceput sa spuna ce se mai intampla la gradi, dar numai cand are chef; as am aflat eu ce expresii aud copiii de la noua doamna: "ce pute!!!!" (ar fi spus cand a venit mancarea in clasa); "va tai limba daca nu va culcati!" ( am aflat cand l-am vazut pe paul cu foarfeca in gura, avea limba in taisul foarfecii si voia sa stranga!! Ce sa mai zic????? nu e o o suplinitoare, debutanta, ci titulara in acea gradinita de 7 ani!!!!! Partea buna e ca se lucreaza cu ei, au invatat deja 2 poezii de toamna, plus ca le da fise uneori si cate 3 /zi, ca sa ii tina ocupati ca daca nu lucreaza se bat/imping/injura, a zis ca e jungla in clasa.
Azi-noapte a visat ca mergeam toti la scoala lui, era fericit.
De luni incepem iar sedintele de logopedie, mi se pare ca are momente cand inca mai stalceste un cuvant sau ca nu duce cuvantul pana la capat, de ex: azi m-am juca (in loc de jucat), am manca (in loc de mancat) si cum d-na este si psiholog nu ii prinde rau un control si pe latura asta. NU de alta dar de 2 nopti imi face pipi in pat. Vad ca azi-noapte nu s-a mai intamplat.

OTILIA, ce ma bucur ca sunteti bine si va descurcati cu treburile si copilasii. Dar tu cum te simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Avem poze noi.

MIHAELA, cum e la scoala? Cum ti se par elevii? Dar parintii?
Am auzit de cartea "Sa invatam cu mos arici" ca ar fi un suport f bun pentru elevi cls I-II in consolidarea cunostintetor la lb romana. Ti se pare buna? AI lucrat de pe ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Nastere usoara Vio

Mergi la inceput