Comori de nov-dec 2004 (205)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

AM recitit mesajul tau , LILY, si imi vin o mie de intrebari in cap gen, pentru ce e ea pusa acolo??????????????????? Am zis ca nu judec dar sunt iritata pt cum a pus problema.

FELIS, wow, sunteti parinti grozavi!!!!!!!!!!!
MONICA, vrem si noi pian!!!!!!!!!!!!! Ne primiti? Te sun pe seara sau maine pt detalii.

Mergi la inceput

FELIS, am citit pe blog despre prima zi de gradi, mi-au dat lacrimile, Mihaita va ramane in sufletul meu cel mai deosebit baietel de pe DC, are meritele lui, clar. L-ai descris atat de frumos si cu o mare sensibilitate incat m-ai facut sa vad viata cu alti ochi, probabil asa cum s-a intamplat si cu parintii de la sedinta. Sa fiti mandrii de copilul vostru dragi parinti, va veni ea si rasplata Celui de Sus cand va veti astepta mai putin.

PAXELA, Silviu si Delia par niste bobocei in prima zi de gradi. SCumpici foc!!!!!!!!!

FULGULE, oooooo, ce flacai mari avem!!!!!!!! Am vazut si papica preferata a mezinului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

FELIS, am admirat blogul lui Miahai, ma bucur ca l-ai creat sa mai stim si noi de voi in felul asta.

MIRANDOLINA - pur si simplu mi s-a incretit pielea pe mine cand am citit ce ai scris. Eu asa ceva n-am intalnit si nici n-am auzit vreodata sa se intample...nu cred c-as fi fost diplomata nicio secunda daca mi s-ar fi intamplat mie asa ceva. Persoana aia nu e cadru didactic si nu va fi niciodata...daca ea pune probleme de genul asta si ceilalti parinti ar trebui sa se sesizeze, sa-si puna intrebarea ce educatie primesc copii lor acolo. Mi se pare de neacceptat. In grupa la Bia este un baietel, din descrierea ta, seamana cu Adam...niciodata, dar niciodata nu am auzit o vorba impotriva lui. Plus ca si cu Bia au fost probleme la inceput, am fost luata deoparte si indemnata spre psihologul scolii...dar le-am vazut pe doamne cum s-au straduit sa nu discrimineze pe nimeni. Care termina mai repede sau deranja pe ceilalti era stimulat cu alte activitati. In cazul Biei, s-a insistat cu ea enorm...chiar daca nu ridica mana era intrebata, chiar daca nu-si manifesta dorinta sa participe la un joc era bagata in mijloc...si asta in conditiile in care erau 30 in grupa si nu puteai acorda atentie tutruror...au fost nemaipomenite si crede-ma au facut asta fara sa le dau nimic (cum se mai obisnuieste). Au stiut sa se muleze pe personalitatea fiecaruia si totusi sa nu-i excluda din grup. Chiar sunt curioasa cum va fi anul acesta, deoarece ambele educatoare de care-ti povestesc au nascut si au venit altele.
Femeia aia de care zici tu, la insistentele tale, poate sa nu mai spuna ce a spus...insa nu stii cum iti va trata copilul la ore. Stiu ca e greu, stiu ca e inceputa gradinita dar eu as incerca sa-l mut si inca repede. Nu este decat un factor de stres pentru copil, nu mai zic pentru tine si sotul tau ca parinti... Daca-l muti din clasa aia sa nu te gandesti ca i-ai dat satisfactie aleia, gandeste-te ca ai facut ce e mai bine pentru copilul tau...nu are absolut nimic de castigat de acolo, dimpotriva. Si cu atitudinea asta a ei, ai dreptate, ii va face si pe ceilalti copii sa gandeasca la fel ca ea.
Of, iti urez sa alegi cum e mai bine si data viitoare sa vii cu vesti bune!

37+ Victor Darian si mamica de Andreea Bianca

Mergi la inceput

FELIS, in poza "Transfagarasan", Mihaita seamana leit mami si e tare scump asa blondut cum imi place mie. PS: Daniel e si el un pic clapaug si un pic blondut, seamana cu Mihaita in acea poza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Mirandolina, m-am socatCitesc si nu-mi vine a crede...sincer, doamna lui Adam are ea o problema si gaseste vinovat un copilas. Draga mea, ea n-a auzit ca la noi nu se face asa ceva, ba mai mult si daca ar avea probleme este obligata sa-l primeasca in clasa ei, cativa parinti nu pot vota impotriva frecventarii gradinitei/scolii de catre un copilas, ba ar trebui sa-i faca programa speciala daca este nevoie, daca acest lucru il recomanda un psiholog, un medic si asa mai departe. In vremurile actuale se primesc in clase normale(gradinita sau scoala) si copiii cu CES (nu-i cazul lui Adam) indiferent ce cerintele educationale speciale(ADHD,retard, Down,...) daca parintele opteaza pentru gradinitele/scolile normale. Anul trecut am avut in clasa trei elevi care aveau dosare CES si lucram cu ei diferentiat, mi-am facut programa separata si le ceream minimul minimului de cunostinte. Avem in scoala si chiar in gradinita copii retard, cu ADHD, copii cu sindrom Down si mergem inaine, lucram diferentiat si n-a murit nimeni.
Doamna aceasta unde ar vrea sa duci copilul, pentru Dumnezeu?
Sincer, daca mi s-ar fi intamplat asta mie si copilului meu, pai nu taceam si nu ma opream la director, ci la Inspectorat si vorbesc foarte serios.Alti parinti fac reclamatii pentru nimicuri... Chiar nu pot concepe asa ceva.
Anul acesta am clasa I, am si copilasi de 6 ani si cateva zile si crede-ma ca nu au starea care o au cei de 7 ani. Se plictisesc mai repede, vorbesc mult, isi gasesc diverse ocupatii, se mai ridica, au tendinta de a pleca in timpul orei la banca altui coleg sa-i spuna sau sa-i ceara ceva si asta ca la gradinita faceau aceste lucruri,mai am si un mic karatist, dar sunt cu ochii pe el...pai ce ar trebui sa fac...sa-i leg de banca, sa le pun calus, sa-i exclud din colectiv...fereasca Dumnezeu! Ba din contra, imi pregatesc tot felul de fise, jocuri care sa-i atraga, sa nu-i plictiseasca, i-am invatat ca atunci cand ridic mana dreapta vreau sa fie liniste si ridica si ei mana dreapta sau incep sa vorbesc tot mai incet si atunci isi dau seama ca nu ma aud daca vorbesc si ei si se potolesc.
Hai ca mi-am dat drumul si uit sa ma opresc. Cred ca ar fi bine sa-i duci doamnei(daca nu i-ai dus inca) o hartie de la psihologul la care ai fost, din care sa reiese ca ai un copil normal si mai departe sa faci cum iti dicteaza inima.

Fulguletz, tiiii, ce poze frumoase am vazut! Ai niste baieti tare frumosi.
Ioana, pupam dulce, dulce copilasii frumusei. Filmuletul tot se blocheaza si sper sa-l vad mai tarziu.

Noi suntem bine, sanatosi, am inceput in forta cu boboceii, Diana e pe ultima suta cu gradinita, e destul de cumintica, dar deh, e copil si mai uita ca noi suntem parintii si devine mai obraznic. Cand nu-i convinea ca o certam sau îi atrageam atentia se stramba in spatele meu, ba mi-a scos si limba si am prins-o si ne-am cam razboit, i-am spus cateva lucruri care au facut-o sa planga, dar deh, de o lasam ar fi continuat. Acum de o cert mai inchei cu:"vezi, acum stramba-te si scoate-mi limba"...face botic si-mi spune:"nu, mami"
Timpul asta nu-mi mai ajunge la cate am de facut...
In vacanta mi-am pus clasa la punct, a venit si serifu (trei zile) si m-a ajutat sa-i astept pe bobocei cum se cuvine, am vopsit pe jos, tevile de la calorifere pervazurile,mi-am pus panourile, cifrele, planse si toata curatenia in clasa de la geamuri pana la usa mi le-am facut eu ca s-a renovat et I si II si bietele femei abia-si vedeau capul de moloz, asa ca am pus umarul si noi cadrele. Cateva poze(cu telefonul ca uitasem aparatul)cum mi-am asteptat boboceii.
Sper sa reusesc sa mai pun si cateva poze cu Diana. Pe blog am o poza recenta cu matzulina ca i-am facut niste nadragi noi...creste de nu se poate.

Va si va doresc toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Mirandolina... am ramas socata cand am citit.. Unde sunteti voi la gradinita??
La noi la sedinta a intrebat o mamica cine e mama lui XX... ca ii bate pe ceilalti copii. Au sarit toti parintii... ca da e violent si ei nu vor sa le vina copii batuti fetele ciufulite... sau chiar schiloditi... Se pare ca mama duce si copilul la psiholog... dar educatoarea i-a luat apararea si a zis "haideti sa ne linistim... el are anul acesta un comportament schimbat si pana la urma nu s-au intamplat fapte dramatice... orice copil se poate lovi si singur"
Cat despre Mihai... in sedinta nu le-a zis nimic...Ma asteptam sa le zica... "avem in grupa un copil cu sindrom Down"... dar nu a zis nimic si abia cand a intrebat o mama a raspuns scurt si la obiect fara comentarii ca e linistit...

Va pup pe toate...
Fulgule... fug sa vad poze... ca n-am avut timp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Venim si noi cu cateva vesti
Felis am vazut blogul lui mihaita si ma bucur ca reusiti sa va plimbati.
Alte poze n-am apucat sa vad...dar abia astept.
Timpul imi lipsesteca...vorba aia...suntem pe ultima "saptamana" de metrii.
Mirandolina...ce spui tu acolo...nu e normal.Si in locul tau nu cred ca reuseam sa fiu calma si diplomata.Cred ca doamna aia facea cunostinta cu cel mai "elevat" limbaj de rahova.daca nu imi veneauu si alte idei.
daca nu e in stare sa-si tina "orele" din cauza a 2 copii mai nazdravani (ca eu nu vad alta problema in ridicatul de la masa,coloratul prea repede etc),atunci locul ei nu e acolo.
Educatoarea Biancai are anul asta 2 grupe,in aceeasi cladire una la parter si una la etaj.Nu stiu cum se descurca.La una din grupe are un baietel violent,care ii musca pe ceilalti,arunca cu jucarii,inclusiv in ea...Cu un copil din asta ce s-ar face doamna voastra?
iarasi nu mi se pare corect ca parintii sa voteze daca copilul meu are voie sa mearga la gradinita.Cu ce drept?Cu ce ii afecteaza pe ei?
Iti inteleg supararea,si nici pentruAdam nu va fi usor daca ramane cu aceeasi "doamna",dar nu e vina copilului ci a ei.Nu are ce cauta acolo!

De la noi...doar vesti bune.Peste o saptamana vine si fratiorul Biancai,iar ea nu mai are rabdare.Sincer nici eu,ca abia ma misc:)

Violeta, mami de printesa CRISTIANA BIANCA

Mergi la inceput

Paul e cu tati la spectacolul cu animale subacvatice, vor veni in jur de 7 acasa cu impresii sper frumoase. EU am ramas acasa cu zgubi martait dar se face el mare.

EVELINE, VIO, wow sunteti pe ultima suta de metri, DOamne ajuta!!!!! Cred ca abia asteptati as scapati si de burtica si sa va tineti puiul in brate! Victor Darian e un nume tare frumos, Vio pe flacaul tau cum o sa il cheme?

Eu mai am un pic si intru in depresie cu casa, in fine sunt sanse mari sa mia stam un an in chirie in ideea in care proprietarul nu doreste sa mai scada si el un pic din pretul cotizatiei lunare, no comment.... e grele rau cu 2 copii in ap cu 2 cam conf II dar daca e sanatate inseamna ca restul sunt nimikuri de care ma vait eu de obicei

LILY, cum mai sunteti? Ma gandesc la voi.

ALEXA, inca sunt socata cu inscrierile la scoala. Maine incep iar sa dau telefoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Onitza nu am scris cum il va chema pe bb pentru ca nu stiu.
Bianca a hotarat de la inceput ca il va chema Mihai Bogdan si nu vrea sa negocieze deloc.
Cu mihai e de acord toata familia dar eu as prefera David Mihai si tati se gandeste la Robert sau Nicolas(impreuna cu mihai,bineinteles)
Da...saptamana viitoare vine bb si noi inca nu stim ce nume va purta

Violeta, mami de printesa CRISTIANA BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

da onitza imi facui un pic de timp sa scriu si aici, exista si la scoli gradinite crese bone un subiect, se pare ca unele scoli incep inscrierea in cls 1 incepand de luni 27 sept si inscrierile tin pana pe 26 oct.... foarte repede zic eu care stiam ca ar fi undeva in martie-mai...
mie mi-a zis o mamica de la fosta gradi a lui silviu, ca au fost anuntati la sedinta de o alta mamica educatoare, si am gasit si pe dc... azi am intrati in dorobanti la o scoala aparent nu stia nimeni nimic, nu era afisat nimic dar nici nam gasit personal calificat ca era deja 8 seara:D

Mergi la inceput