VENEZIA - realitate sau mit?

VENEZIA - realitate sau mit? | Autor: MElise

Link direct la acest mesaj

Am fost de curand in Italia si, printre alte obiective, am vizitat Venezia, despre care auzisem mai multe pareri pro si contra. Mi-a placut orasul in sine, desi e ingrozitor de agomerat in aceasta perioada a anului. Totusi... nu am simtit nimic din ceea ce ma asteptam sa simt la vederea unui loc despre care circula atatea mituri si m-am tot intrebat de ce... sa fie de vina aglomeratia, soarele (am prins o temperatura de aproape 40 de grad)...? Oricum, cert e ca mi-a placut mai mult la Verona, daca ar fi sa fac o comparatie din perspectiva "miturilor" si a romantismului pus pe seama acestor orase. Voi ce parere aveti?

MElise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pentru mine a fost chiar magic. desi am fost in noiembrie si a fost si cam urat afara si era tot asa super aglomerat. dar m-a fermecat de la prima piatra pana la ultima. am si venit in oras cu trenul iar portiunea de drum in care sina de cale ferata mergea pur si simplu prin apa m-a dat pe spate

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Si noi am fost in toiul verii, o zi, pe caldura, aglomeratie. Dar pe canale, prin gondola ne-a fost prezentat orasul foarte frumos de gondolier . Mie mi-a placut si am concluzionat ca ma intorc macar pt 3 zile sa il vizitez cum trebuie, doar cu sotu' . Culorile cladirilor mi-au placut teribil, erau cumva amplificate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

BUNA!
Eu am fost cu sotul anul trecut in luna de miere in Lido di Venezia si de acolo am vizitat si Venetia. Mi-a placut tare mult, desi eram insarcinata si aveam un rau de orice...de mancare, de mare, de caldura, de aglomeratie...
A fost superb si chiar zilele astea ii spuneam sotului ca abia astept sa mai mergem. Mi-a placut ca e miculut, e peste tot apa, noi ne-am plimbat mult cu vaporasul, cu gondola nu am fost pt ca mi se parea scump si mi-era frica sa nu vomit pe acolo.
Am fost la plaja, unde iar mi-a placut cum se vedea fluxul si refluxul, era zona frumoasa, mai mult familii, nu copii adolescenti, apa era mica, puteai sa mergi mult in mare...

Eu zic ca depinde de om, nu toata lumea poate fi incantata, depinde ce iti place...

Va , si eu abia astept sa mai merg

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

pentru mine a fost chiar magic. desi am fost in noiembrie si a fost si cam urat afara si era tot asa super aglomerat. dar m-a fermecat de la prima piatra pana la ultima. am si venit in oras cu trenul iar portiunea de drum in care sina de cale ferata mergea pur si simplu prin apa m-a dat pe spate

Roxana

Wow, ai cumva poze ? Suna foarte frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

si daca tot suntem la Italia si vorbesti de romantism...mie imi place enorm de mult Roma, mie mi se pare romantica, am vizitat-o de nu stiu cate ori si tot m-as mai duce cu mare drag pt ca de fiecare data gasim alte si alte locuri. Am fost si pe ploaie si pe caldura si tot frumoasa e!
...sa nu uit...noi aproape de fiecare data am vizitat-o la pas, asa ne-a placut mereu.

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Am fost de curand in Italia si, printre alte obiective, am vizitat Venezia, despre care auzisem mai multe pareri pro si contra. Mi-a placut orasul in sine, desi e ingrozitor de agomerat in aceasta perioada a anului. Totusi... nu am simtit nimic din ceea ce ma asteptam sa simt la vederea unui loc despre care circula atatea mituri si m-am tot intrebat de ce... sa fie de vina aglomeratia, soarele (am prins o temperatura de aproape 40 de grad)...? Oricum, cert e ca mi-a placut mai mult la Verona, daca ar fi sa fac o comparatie din perspectiva "miturilor" si a romantismului pus pe seama acestor orase. Voi ce parere aveti?

MElise

Exact la fel am simtit si eu . Poate ca aveam asteptari prea mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu n-am fost,dar credeam ca sor'mea e singura careia nu i-a placut Venetia.Bine ca mai sunt persoane,credeam ca este ea exagerata.In schimb Roma,e alta poveste.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Eu am fost de vreo 7 ori la Venetia si tot nu ma satur! Oricum, tot timpul zic ca data viitoare o sa stau cazata vreo 2 nopti acolo ca sa pot vizita muzeele si palatale fantastice care sunt acolo. Este superb, complet deosebit, un oras de care ma reindragostesc la fiecare vizita. De mers cu vaporetto pe Canale Grande si neaparat pe insulele Murano si Burano, unde veti vedea live cum se fac obiectele din sticla, plus ca sa bei o cafea pe insula, pa malul apei, este chiar romantic! La anul intentionez sa ajung iar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Vennetia obositor, scump dar extrem de placut! Minunate stradutele intortocheate, prin care te pierzi si ajungi tot timpul la un canal. Si micutele restaurante la fel pierdute...
Eu una nu am sa o uit niciodata...In mijlocul pietei San Marco am fost ceruta in casatorie...cu punere in genunchi si aplauze publice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

cred ca fiecare are o experienta proprie si depinde f mult de conjunctura in care ajungi intr-un loc, persoana/anturajul cu care mergi, unde stai, ce faci acolo, cum e vremea, cati bani ai poate, diverse ...

mie mi s-a intimplat de mai multe ori (chiar si cu Venetia) sa merg intr-un loc si sa-mi placa (sau nu), apoi sa revin si sa simt absolut contrariul

Mergi la inceput