Rautatea speciei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui alina023
Poate reusim sa discutam, fara sa aruncam subiectul la ZZ, despre ce credeti voi ca ii conduce pe oameni in a avea atitudini atat de agresive, atat de rele, atat de triste la adresa semenilor lor, cu atat mai mult cu cat nu au nimic de castigat comportandu-se asa!

De ce sunt oamenii atat de rai? Poate parea puerile intrebarea, insa chiar nu am reusit pana la varsta asta sa inteleg. De ce ne uram fara macar sa ne cunoastem?

Alina, din experienta mea pe forumuri, am ajuns la concluzia ca nu are rost sa punem la suflet rautatile celorlalti useri. Cei mai agresivi sunt si cei mai nefericiti. Au frustrari pe care nu si le pot exprima in real si, atunci, si le varsa in spatiul virtual.

Despre ce subiect vorbesti, sa-l citesc si eu.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

total de acord!!
Cu cit is mai rautaciosi ,mai agresivi ,mai laudarosi(unii sufera si de boala asta) cu atit is mai frustrati ,mai nefericiti si mai saraciti/lipsiti (de cele cu care se lauda in virtual),in viata reala!

Am vazut si eu subiectul acela,am citit putin pe sf. lui.Am ramas total nelamurita,o fi fost chiar MM?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dana, corect, se poate interpreta si altfel concluzia mea, ma refeream strict la cei care fac subiectul acestei discutii, cei care ataca si ranesc gratuit in dialoguri virtuale...

ar fi fost mai clar daca scriam in felul urmator : "nu toti cei care sunt rai si agresivi pe net isi pot manifesta rautatea si..."

stii, pana la urma cred ca e cam pueril sa te comporti asa, sa fii mielusel in viata reala si in cea virtuala sa-i faci pe toti cu ou si otet (ca sa fiu blanda in exprimare)...

uite, si eu constat ca ma inraiesc, in sinea mea, fara sa vreau, si imi imaginez scenarii, cum as face si ce as face, ca sa ma racoresc...motive ? destule...din viata de zi cu zi...

completez, ca am apasat trimite inainte sa termin de scris :

insa, asa cum spunea si dana, cu vointa si educatie, ma stapanesc, atat in viata reala cat si in cea virtuala, iar scenariile raman frumusel acolo unde le este locul, respectiv in imaginatia mea - pe asta nu mi-o poate ingradi nimeni, din fericire...
recunosc cinstit ca uneori mi-a sarit si mie mustarul aici pe forum (insa, pe buna dreptate, cred) si m-am cam "infipt" in vreo 2-3 useri, insa nu la modul pe care l-am vazut pe la alte subiecte, unde s-a lasat cu cartonase, avertismente, insulte subtil strecurate in fraze elaborate, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Bun, pot sa inteleg ca sunt oameni frustrati, oameni cu probleme, oameni tristi! Ce nu pot sa inteleg este de ce se simt ei mai bine atunci cand ranesc pe altii! Si nu vorbesc numai despre dialogurile virtuale ci si de viata reala!

Si eu am probleme si frustrari, la fel ca oricare din noi. Asta nu inseamna ca refulez in modul asta! Putem trage concluzia (poate eronata, habar nu am!) ca as fi o fire echilibrata! Atunci sa-si gaseasca si oamenii astia echilibrul, nu? Sa caute ajutor, sa ceara ajutor, sa spuna ca au o problema si sa incerce sa o rezolve!
Nimic din rautatile pe care le fac nu cred ca ii ajuta ci dimpotriva, le cauzeaza si mai mult!

Cat despre a varsa venin sub protectia unui nick...mi-ar fi rusine de mine in fata mea!

Omul este in esenta bun sau rau?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Incurcate sunt caile Domnului. Am fost invatati ca am fost facuti toti dupa un tipar dar suntem atat de diferiti unii de altii incat un raspuns la intrebarea ta, daca omul este bun sau rau, nu poate fi dat in doar trei litere. Cred ca depinde de o serie de factori care au de a face si cu educatia, cu anturajul samd.
Am citit si eu subiectul cu Madalina, de-o fi fost ea sunt de acord ca a facut o mare greseala bagandu-se in subiect si chiar daca nu intervenea, a gresit si doar citind. Greu de inteles rautatea unor anumite membre la subiectul ala dar na, e usor in spatele unui id sa faci pe desteptul. Urat, f urat.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu nu cred in rautatea speciei.
A fi bun sau rau, a face cele bune sau cele rele tin de alegrea personala, este o libertate totala, asumata. Ceea ce devenim este de fapt ceea ce dorim sa fim. E adevarat ca nuantele de gri sunt nesfarsite, dar sunt lucruri care aduc nuantele la numitor comun: rautatea extrema este unul din ele.

Nu stiu ce s-a intamplat la celalalt subiect, dar eu aici pe forum am intalnit oameni atat de buni si cumsecade, la care bunatatea este atat de fireasca, incat nu-mi pot imagina sa faca un efort pentru asta. Mai degraba rautatea necesita o incalcare a principiilor (ca de pilda a dori moartea cuiva).

Mai degraba as pune intrebarea: ''de ce alegem sa raspundem cu rautate cand bunatatea nu costa nimic". Dar intram in Science-fiction pe continentul Utopia...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Oare animalele sunt rele intre ele?
Nu imi dati exemple cand se bat pt hrana sau altceva...aia e legea junglei.
Si daca nu sunt rele (asta e ceea ce cred eu) atunci noi oamenii suntem rai pt ca ??? De ce inainte oamenii erau mai "de treaba" unii cu altii?
na, inca niste intrebari, care nicidecum nu ajuta la lamurirea celor initiale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Niciodata.
Raul se defineste numai in raport cu binele. Binele si raul implica capacitati cognitive calitativ superioare celor ale animalelor. Capacitati care si la om se formeaza in anii tineretii, nu sunt inascute. Odata cu dezvoltarea limbajului, stiut fiind ca limbajul este instrumentul esential pentru abstractizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Mergi la inceput

Acum, nuantand putin, niciodata sa nu spunem niciodata.
Discontinuitatea este un cosmar pentru stiintele care se ocupa cu realitatea inconjuratoare. Doar matematica accepta discontinuitatile.

Asadar, saltul de la animale la om nu a fost brusc (acum 7238413 ani si 76 de zile, fix la ora 15.43; sau ma rog, acum 6000 de ani ), ci mai degraba o evolutie, este drept foarte accelerata, survenita de-a lungul generatiilor de hominizi, de la capacitatile cognitive ale primatelor si mamiferelor inrudite la cele ale omului modern, omul ultimilor cativa zeci de mii de ani.

Unele animalele au ceva rudimente de abstractizare, modele spatiale si temporale (fara modele temporale notiunile de bine si rau nu pot exista). Distractia si joaca sunt ingrediente esentiale ale procesului de invatare, prezent la mamifere. Comunitatile de primate mai ales, manifesta comportamente foarte apropiate celor ale comunitatilor umane. Suntem inclinati sa recunoastem vagi manifestari specific umane precum tachinarea, invidia, pedeapsa, empatia, etc. Dar daca ele sunt chiar rezultatele unor concepte reale din mintea animalului sau doar niste comportamente reflexe inca nu stim sigur.

Inclin sa cred ca totusi la unele animale evoluate (precum maimutele inrudite cu noi, pare-se si delfinii si inca o mana de specii) exista ceva-ceva foarte vag. Precum in mintea bebelusilor de cateva luni.

Mergi la inceput

rall, superb filmuletul cu leopardoaica si micul "ei" babuin.

Mergi la inceput