Isi baga degetele pe gat
Fetita mea din cind in cind isi baga degetele pe git si s-a intimplat sa si verse. Si culmea, isi da seama ca nu e bine si mai face
A mai patit cineva? Ce pot sa fac, unui copil de 1 an si 2 luni?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
JuliaSM spune:
Asa faceau si ai mei(mai ales fetita,care are 3 ani si putin acum),insa mai ales cand o frustra ceva sau nu i se indeplineau unele cereri,dorinte si cauta probabil o mica metoda de santaj,fie ea si extrema pt a-mi atrage atentia neaparat.E drept ca de regula comunic bine cu ei,insa uneori chiar nu se poate ce se cere(sa manance bomboane pana la refuz,de exemplu),prin urmare ...degetele in gura.Mare lucru nu am stiut sa fac nici eu,doar incercam sa ma cobor(la propriu) la nivelul ei si sa-i explic calm ca nu se poate categoric ceea ce cere,desi eu o asigur ca o iubesc si nu vreau sa-i refuz lucruri bune.
La un an si doua luni,nu stiu ce ar putea-o determina pe fetita ta sa faca astfel.Nu ai spus daca e o chestie frecventa,facuta poate din curiozitate,sau o fi ceva similar ca la noi,cand se urmareste ceva prin "manevra" asta. :)
pisi_ella spune:
Da, si ai mei au facut asa si am mai vazut copii...Da...si tare se amuzau dupa ce icneau . Cred ca si asta face parte din procesul de descoperire a propriului trup, a reactilor lui...cine stie. Stiu ca e exasperant...dar trece! E doar o etapa, printre altele...
Alizee spune:
Fetita mea a trecut printro situatie asemanatoare pe la 8 luni, cand eu reincepusem serviciul si ramasese acasa cu o persoana nervoasa, care agita copilul cu starile sale si o neglija, neavand rabdare sa acorde atentie unui copilas atat de mic.
Am trecut de perioada asta, dupa ce am revenit langa ea si daruind toata dragostea si atentia mea.
Spre exemplu, nu puteam sa ma duc nici la baie, ca se punea pe urlat pana vomita.
In permanenta ii vorbeam cu ton dragastos si, intr-o luna, si-a revenit.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Catalishka spune:
Baiatul meu face la fel din cauza ca incearca sa isi duca degetelele catre masele sa isi aline durerea/mancarimea provocata de eruptia lor. Incearca sa nu faci mare tamtam in fata ei in legatura cu acest gest, ca poate sa vada ca de fapt starneste si o reactie si iti capteaza atentia.
Rabdare ca va trece si asta...
Catalina, mama de pui mic Razvan din 26 iunie 2009
mariana_alex spune:
Si puiuta mea a avut o perioada cand isi baga 4 degete in gura(pe la 8 luni) si desi de multe ori dadea sa vomite tot nu si le scotea. Ei i se parea amuzant( cred eu) ca eu imediat ma duceam la ea cand auzeam zgomotul specific scos cand o persoana da sa vomite...si radea. Eu ii scoteam manuta din gura si-i explicam ca se ineaca si nu-i incape toata mana in gura...sa o ia pe rand...si ma intorceam cu spatele...ea imediat iar acelasi gest...ma intorceam si ea hi hi hi...a fost un joc de-al ei. Cand nu am mai bagat-o in seama(o urmaream pe furis) nu a mai repetat gestul. Chiar cred ca ptr ea a fost un mod de a se descoperi si de a ma agita pe mine si de a se juca
simplyana_m spune:
SIRIMIE, si baietelul meu (de o seama cu fetita ta ) isi baga degetelele in gura: intai unul-doua, apoi trei, patru, pana ajunge sa bage toata mana, tot mai adanc, pana da de omusor si icneste, evident. Eu sunt sigura ca face asa din cauza maselelor si caninilor (mai nou), simte nevoia sa se scarpine, rontaie, si nu stie sa se opreasca.
Si-apoi se mai pipaie si la el in gura, ca pe a mea o cunoaste in cel mai mic detaliu .
A, la noi se intampla asta cand ii ascund suzeta, ca altfel ar roade-o pe ea .
Rabdare, ca trece, mie nici nu mi-a trecut prin cap sa fac ceva in privinta asta, nu mi se pare o problema.
http://www.lucamic.blogspot.com/