Albinute & bondari de mar-apr '07 (145)
Raspunsuri - Pagina 4
elyanne spune:
Ieri am fost cu Andrei la dr. val vartej... stiam de ceva vreme ca are herie inghinala, dar nimci de speriat, nimic grav... se retragea, revenea... erau sanse sa treaca de la sine... dar ieri s-a umflat si mai tare acolo... am sunat, dr. (pt. ca evident pe noi ne apuca atunci cand nu mai este la cabinet)... mi-a zis ca daca imping in interior, chiar daca revine, e ok... daca nu, sa emrgem la spital... Am incercat sa imping, nimic... si m-a apucat jelitul evident... am sunat dr. si m-am dus pe capul lui ca poate nu stiu io sa imping si daca ajung prin spitale astia il taie... din descrierea dr. asta insemna, cand nu se mai retrage e de operat...
Ne-a primit acasa, ne-a vazut... nu e urgent cum credeam eu... dar nici nu putem sta asa... o sa-l duc la verificare luna de luna sau cand e nevoie... si prin toamna nu scapam de operatie... Cel mai frica imi este de anestezia generala
Despre Madalina... nu's ce sa zic... totul e posibil... nu stii cand mintea iti joaca feste... cine stie ce depresie facuse...
Siuta spune:
Of Diana, pupam Alexutu gipsat !
Mady, !
Tzuna, concediu placut in continuare.
Eu sunt tare agitata si la munca si acasa ! Astept cu nerabdare sa treaca perioada asta !
Andreea, mamica de Anastasia
http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community
pisikuta spune:
'neata!
nu a fost niciodata genul meu madalina, dar o viata pierduta m a atins.
cred ca era bolnava, nu stiu de ce boala letala sa fi suferit, mai letala decat depresia ei. cred ca era bolnava de nervi si in toate interviurile din ultima vreme imi face senzatia ca se straduia prea mult sa spuna cat de fericita si implinita e.
ma ducea gandul ca avea un fond tare labil. iar implinirile ei, copilul, familia, casa, fusesera obiectivele care i ocupasera viata mult timp cu starduinta de a le atinge. si, dupa ce le a atins, a fost tare obosita, si poate nemaiavand nici alt tel ptr care sa lupte asa cum era obisnuita, cu multa suferinta, a cedat.
eu n as condamna o, una ca cine sint eu sa o judec, apoi, ca in orice boala, daca nu ai sustinerea de specialitate, ceva tot cedeaza in tine, un organ sau mintea.
dzeu s o primeasca in pacea sa!
pisikuta spune:
am vazut si pozele alea deoseboite, din vacante, hm...mai avem pana la concediu ceva timp noi.
si pe cei doi frati, frumosii aia de raresoiu si horias. roxis, e mai rotunjor horia un pic, dar promite multe!
adelle, ce te plangi, da i si joaca acuma, cat mai e timp! ca dupa, e cu totul alta viata! acu' , intoarcerea in socio-profesional e o binecuvantare, dar si oboseala cu care vii acasa si tre' sa faci frumos...
jo, eu tot n am inteles unde vii la mare
diana, nu stiu, cu soferul ala, fa ce zice sufletul tau ca este corect. daca tu simti ca se cuvine sa participe cu ceva si i ceri sa se implice, sau etica ta te impiedica sa accepti astfel de idei, tu stii mai bine. ce face alex, cum suporta? pe langa faptul ca sigur s a simtit in centrul atentiei si cum sa nu i fi placut...
mady, ce rau imi pare...cancerul e boala in care psihicul somatizeaza puternic. orice il afecteaza are raspuns somatic, la un organ. ce bine ar fi sa aveti un pishoterapeut care sa i dea putina indrumare, sa se identifice. oricum, poate lucrarea tzunei va poate da putina incredere si curaj.
o zi mai racoroasa ca a mea!
ralualexandrei spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyanne Ieri am fost cu Andrei la dr. val vartej... stiam de ceva vreme ca are herie inghinala, dar nimci de speriat, nimic grav... se retragea, revenea... erau sanse sa treaca de la sine... dar ieri s-a umflat si mai tare acolo... am sunat, dr. (pt. ca evident pe noi ne apuca atunci cand nu mai este la cabinet)... mi-a zis ca daca imping in interior, chiar daca revine, e ok... daca nu, sa emrgem la spital... Am incercat sa imping, nimic... si m-a apucat jelitul evident... am sunat dr. si m-am dus pe capul lui ca poate nu stiu io sa imping si daca ajung prin spitale astia il taie... din descrierea dr. asta insemna, cand nu se mai retrage e de operat... Ne-a primit acasa, ne-a vazut... nu e urgent cum credeam eu... dar nici nu putem sta asa... o sa-l duc la verificare luna de luna sau cand e nevoie... si prin toamna nu scapam de operatie... Cel mai frica imi este de anestezia generala Despre Madalina... nu's ce sa zic... totul e posibil... nu stii cand mintea iti joaca feste... cine stie ce depresie facuse... Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07) |
Hernie a avut si Edy inca de la nastere,de ceva vreme nu a mai aparut,sper sa se retraga si la Andrei si sa nu mai apara insa daca totusi se ajunge la operatie imbarbateaza-te finul meu Alex(il stii,unul din gemenii Alinei)a fost operat de hernie ombilicala si totul a fost ok,a trecut cu bine peste anestezie si si-a revenit f bine si nu avea inca anul implinit.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
pisikuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaradu pis, a ramas ca acum vin la tine si din septembrie ma duc la absoluta. A fost o data o printesa ... Emma! Bazar - Bogdan are nevoie de noi! Ioana mamica lui Matei Stefan 12.03.2007 Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot! |
aha!
dar la mine nu i ranch, sa n ai asteptari, e o casuta doar. una care mi mananca banii luna de luna
(cand imi amintesc cat costa la bloc intretinerea, duc in spate 4 apartamente cu o casa...)
elyanne spune:
Andra saru'mana pt. incurajari... Nu se mai retrage... Asa mi-a explicat dr. ca pana acum putea fi impinsa inapoi, se reatragea de la sine uneori, iarasi revenea.. insa acum nu mai merge si nici asa nu poate ramane... Dr. nostru nu e genul care sa te trimita la spital cu una, cu doua... deci daca a zis ca e de operat cel mai probabil nu avem alta solutei...
Am inteles ca hernia inghinala e mai frecvent intalnita la baieti decat la fete... in special la cei nascuti prematur si in special pe partea dreapt... ne incadram la toate... Si ca se intampla al 10% dintre copiii...
Acum trebuie sa fac sapaturi despre doctori, spitale... vad ca al Medlife daca ai bilet de trimitere casa de asigurari suporta totul mai putin costurile de cazare, care s-ar duce la vreo 1000 ron... ceea ce mi se apr eok, avand in vedere ca al un pital de stat imparti in toate partile ,tot pe acolo ajungi ca s ichletuieli, numai ca nu se compara conditiile... insa depinde si ce dr. au.
ddana spune:
Salutare!
Elyanne, Dragos a fost operat de hernie inghinala cand avea un anisor. De urgenta, nu stiam ca are asa ceva pana atunci, a fost chiar periculos. Operatia in sine a durat in jur de 30-45 de minute cu totul. Din anestezie si-a revenit relativ repede, nu imi mai amintesc dupa cat timp, dar imediat dupa ce mi l-a adus in salon. A fost un pic plangacios si atat. Dupa masa in ziua operatiei alerga. Nu a avut dureri mari. Doua traume mi-au ramas ca amintire: momentul cand mi l-au luat din brate si l-au dus in sala (m-am gandit cat de speriat o fi fost pana l-au adormit...)si faptul ca chirurgul s-a gandit el asa cu mintea lui ca, daca tot e anesteziat, hai sa-l decaloteze, sa scapam de un gand. Si noua nu numai ca nu ne-au cerut acordul pentru asta, dar nici macar nu ne-a spus dupa "eveniment". Si Dragos saracutul urla de usturime ori de cate ori urina, avea niste convulsii asa ciudate, si eu credeam ca e de la operatie, ca are dureri, mergeam la asistente, nimeni nu mi-a zis nimic (repet, Dragos avea un an, nu puteam comunica). Am aflat doar la doua saptamani dupa operatie, cand am fost la control si chirurgul ne-a zis ca de fapt fusese decalotat si de acolo reactiile astea. Am fost furioasa, evident, mi se pare aberant sa faci asa ceva fara sa vorbesti cu parintii.
Dar, una peste alta, Dragos a trecut foarte usor peste operatie, a uitat repede, urma de-abia se mai vede. Va fi bine si la voi, sunt convinsa de asta.
Va doresc multa sanatate.
diana_jors spune:
Eliana, curaj. Eu am avut hernie inghinala bilaterala, operata la 5/6 ani; a doua zi m-am dat jos din pat intr-o saptamana nu mai aveam treaba... anestezia... Doamne-ajuta, n-ai cum sa nu o faci.
Eu o sa va invit la mini-ranch-ul meu cand o fi sa fie ca vad ca se tot intampla una-alta si se tot amana...
Cu soferul ... e destul de probabl ca recuperarea sa dureze mai mult de 60 de zile, deci... o sa vedem. Pe mine nu m-ar incanta sa se aleaga cu dosar in ideea in care poate fi un om ok cu un singur moment de neatentie si ar fi pacat sa il coste asta chiar pe viata. Posibil totusi sa cerem niste despagubiri, in ideea in care Alex (deocamdata e la faza in care masinile au personalitate si masina a fost cea rea, dar ii va trece faza) va intreba la un moment dat daca l-am pedepsit in vreun fel pe sofer. Cunosc 2 persoane accidentate in copilarie, care si-au certat parintii mai tarziu pentru ca n-au cerut nimic soferilor. O sa vedem...
In alta ordine de idei, azi l-am urcat in caruciorul de bebe si ne-am dus sa duc foile de concediu la munca. Numai bine, la intoarcere ne-a prins vijelia mare pe la Lipscani, ne-am adapostit intr-un cort de prim ajutor, pe care cativa oameni abia l-am tinut sa nu il ia vantul pe sus data viitoare luam si aparatoarea de ploaie cu noi, am si uitat de ea Am pus si niste poze cu gipsul pe FB
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)