Concurs cu carti - Raftul Denisei
www.humanitas.ro/files/collection/picture/raftul-denisei.png?1250076101" border="0">
Imi place mult aceasta colectie de carti de la Humanitas:www.humanitas.ro/humanitas-fiction/raftul-denisei" target="_blank"> Raftul Denisei
E o colectie de carti bine alese, captivante si ideale pentru clipele inalte de liniste si pace ale vacantei sau concediului de vara.
... si iata pentru editura Humanitas stie ca aici sunt cititori seriosi, ne propune un concurs cu premii de la Raftul Denisei
In ce consta concursul:
Va rugam sa ne spuneti ce carti din aceasta colectie ati citit - si ce v-a placut la acea carte. (autor, titlu si ce v-a placut la acea carte)
Premiantii si premiile vor fi desemnate prin tragere la sorti dintre cei care scriu la acest topic.
Premiile sunt in numar de 5 si sunt cate un exemplar din:
- Leaganul respiratiei de Herta Muller,
- Insula iubirilor nesfarsite de Daina Chaviano,
- Si atunci ne-au terminat de Joshua Ferris,
- Rabbit e bogat de John Updikesi
- Fructul pasiunii de Karel G.van Loon ).
Premiile vor fi expediate numai pe teritoriul Romaniei.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
Laura25 spune:
Uau, un concurs cu premii super!
Multumita fetelor de la Clubul de lectura care m-au mobilizat, am citit in ultimul an mult mai mult decat o facusem in anii dinainte. Am avut ocazia, la recomandarea lor, sa citesc si carti scoase la editura Humanitas, unele chiar din aceasta colectie.
Acum ,pe fuga, imi amintesc de
Carol Shields - "Jurnal in Piatra" si Cormac McCarthy - "Drumul".
La 'jurnal in piatra' mi-a placut cel mai mult capitolul 'Munca', modul cum a reusit autoarea sa redea doar din scrisori si notite scrise de alte personaje anii in care in sfarsit Daisy a pus pasiune si sentimente puternice in ceva ce a facut cu daruire si placere. Mi-a placut cum sunt conturate si readuse in prim-plan unele personaje pasagere, aparent fara importanta sau cu prea putine legaturi cu personajele principale. O carte frumoasa si usor de lecturat.
" Drumul" e genul de carte care odata inceputa e greu sa o lasi din mana pana nu o termini. Mi-a placut cum printr-un stil simplu , direct si puternic, reuseste sa contureze imagina apocaliptica a mediului inconjurator, in contrast umanitatea profunda a personajelor principale. Lupta pt supravietuire e dramatica si te tine cu sufletul la gura.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Deianira spune:
Cartea mea de suflet este Iubiri caraghioase - Milan Kundera, nu stiu sigur daca e de pe Raftul Denisei pentru ca mi-a placut atat de mult incat am laudat-o la toate prietenele, am subliniat cam jumatate din carte ("doar" ce mi-a placut cel mai mult si mai mult ) si le-am dat-o rand pe rand sa o citeasca si inca nu o am inapoi in biblioteca mea pentru a putea verifica.
In orice caz cartea este minunata, m-a fas-ci-nat, m-am indragostit de ea si as reciti-o la orice ora din zi sau noapte.
Ce stiu sigur ca e din colectia asta - O sa vina si primavara, Bandini de John Fante - o carte pe care am citit-o fiind cu moralul la pamant, mi-a daruit-o o prietena tocmai din pricina titlului extrem de sugestiv , isi facea griji pentru starea mea sufleteasca si a vrut sa imi insufle curaj. A reusit putintel pentru ca am citit-o cu sufletul la gura.
M-a trezit la realitate, mi-am dat seama ca greutatile mele sunt egale cu nimic fata de ceea ce simte un copil care indura frigul si face foamea. M-a intristat, m-a sfasiat, m-a facut sa sufar si sa imi vina sa tip furioasa si asa m-a adus cu picioarele pe pamant...
A trezit fiara care era in mine si astepta sa mute muntii din loc, mi-a adus pofta de viata putin cate putin in 100 si ceva de pagini care miroseau puternic a carte noua (da, sunt una din ciudatele care deschid cartea si inspira puternic cu nasul adancit in filele ei pe furis...).
P.S. Concursul asta mi-a facut o pofta de citit... imi pare rau ca stau asa prost cu timpul si lecturile mele avanseaza cam greu...
monixy spune:
Cred ca formatul de Concurs ii impiedica(intimideaza) pe cititorii din zona sa discute la subiect.
Haideti cititoarele iubitoare de pisici , neaparat aveti carti din colectia Raftul Denisei in biblioteca , doar sigla colectiei este o pisica (neagra) catarata pe trei carti !(care-i povestea siglei , ii plac Denisei Comanescu pisicile?)
Sunt sigura ca multe dintre cititoare au prins drag de cartea lui Jonathan Safran Foer -Extrem de tare si incredibil de aproape .
Mihaelka si Iarina cred ca ar recomanda cu caldura Poveste despre dragoste si intuneric -Amos Oz .
Si admiratoarele lui Salman Rushdie au o carte a lui in aceasta colectie .
Mie mi-au placut , pe langa cele pomenite mai sus :
- Jurnal in piatra-Carol Shields (timpul individual larg explorat -al unei femei si social-vag schitat -al secolului 20 in Canada si America , piatra fiind obiect economic-baza materiala , simbolul rezistentei dar si greutatii unui destin , si pastratoarea frumusetii si durerii lumii)
-Turnul sinucigasilor-Nick Hornby (4 personaje diferite , bantuite de ideea ca viata lor nu merita traita , formeaza ad-hoc un grup de terapie de suport sui generis pentru regasirea sensului si bucuriei , perspectivele fiecaruia asupra situatiilor prin care trec ca si grup fiind , prin contrastele puternice , extrem de haioase).
Mai am cateva carti din colectia aceasta , Istoria iubirii-Nicole Krauss , Palatul lunii-Paul Auster , Confesiunile lui Max Tivoli si altele , dar nu pot scrie pana maine , totusi , mai las si pe altii
mElaine spune:
Eu am citit Zapada de primavara de Yukio Mishima
Intotdeauna mi-a placut sa citesc despre alte culturi si in aceasta carte am gasit drame si temperamente infocate cu dragoste, suferinta, senzualitate, prietenie si moarte. Japonia si traditiile sale ne suprind mereu prin balanta dintre traditie si privirea catre Europa. O carte super pe care v-o recomand.
beshter spune:
Ooo, Mihaelka ar recomanda nu numai 'Poveste despre dragoste si intuneric', ci si 'Rime despre viata si moarte' si 'Sa nu pronunti noapte' (dupa stiinta mea, ultimul Oz aparut in colectie).
Ar mai recomanda ea si cartile lui Coetzee aparute in colectie: 'Viata si vremurile lui Michael K', 'Jurnalul unui an prost' si 'Maestrul din Petersburg' si cartile lui Ismail Kadare, Antonio Lobo Antunes si Arnon Grunberg.
A, ar mai vrea sa salute traducerea si publicarea in colectie a cartilor lui Vonnegut, Updike (doi dintre preferatii mei din spatiul anglo-american) si Jeanette Winterson (pe care o citeam pe sub banci in facultate, imprumutata de la Consiliul Britanic si folosita pe post de anti-soporific:)
La ultimul 'Kilipirim' am gasit 10 carti din 'Raft' la minunatul pret de 10 RON fiecare si am fost foarte fericita. Printre ele se numara si excelentele 'Malina' - Ingeborg Bachmann si 'Castele de furie' - Alessandro Baricco.
Llaura spune:
Mihaelka, iti multumim pentru recomandari! (adevarul e ca asa cum Azar Nafisi e draga forumului, Amos Oz e dragul )
Sa notam si categoria oldies but goldies:
Yasunari Kawabata, Maestrul de go (nu ca mi-as aminti mare lucru din ea; doar almanahul in care am citit-o in copilarie si senzatia de exotic complet, diferit).
William Golding, Imparatul mustelor (povestea unor baieti pe o insula pustie dupa catastrofa nucleara; inspirat de acest roman www.youtube.com/watch?v=0gbmRSDTU0c" target="_blank">U2, Shadows and Tall Trees).
Nikos Kazantzakis, Zorba grecul, Hristos rastignit din nou (prezentare nenecesara ; totusi Hristos... nu prea e printre preferatele mele)
Anthony Burgess, Portocala mecanica (binecunoscut roman distopic, vindecarea violentului Alex printr-un experiment la fel de dur si violent ca si el).
Si mai sunt, nu m-am uitat chiar pe toata lista. Foarte interesanta colectie, asortata si variata.
Eu-s in afara concursului, desi am citit cateva carti aparute in Raftul Denisei, le-am citit de pe la alte edituri si din alte colectii.
desprecopii spune:
asadar, doamnelor - avem 5 premii de la editura mea favorita - Humanitas - care merg la:
Laura25, Mihaelka, mElaine, Monixy si Deianira, / in oridinea cartilor.
Astept adresa pentru a primi cartea castigata la colega noastra anda08.
va pup si stati pe faza si cu cititul la zi ca urmeaza alte concursuri.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Deianira spune:
Ah Mirela, nu am intrat de o gramada de timp pe DC din lipsa de timp si uite ce surpriza .
Astept cu nerabdare cartea si alte concursuri .
Laura25 spune:
Multumesc Humanistas si desprecopii! Abia astept cartea!
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me