drepturi in firma

drepturi in firma | Autor: ramosibria

Link direct la acest mesaj

buna !sunt o mamica nelamurita.fiica mea va implini 2 anisori in data de 30 iul.am inteles ca in 30 iul ar trebui sa ma intorc la servici .in 2009 m-am interesat la resurse umane ,si mi s-a spus ca pentru cei 2 ani de cic beneficiez de 25 de zile conc. de odihna,dintre care 3 mi-am luat inainte de prenatal,deci as mai avea 22 zile.mi s-a spus ca aceste zile mi le pot lua oricind chiar si in continuare (din 30 iul. )acum mi se spune altceva ,ca de fapt nu-mi pot lua toate zilele doar max. cite 10 ,si doar daca mi se aproba.ori eu pt. acum mi le-am tinut si vreau sa beneficiez de ele cind am nevoie ,nu cind vor ei.ce e de facut? multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Din cate stiu eu, perioada in care iti iei concediu de odihna trebuie aprobata de conducerea firmei/institutiei, nu poti sa-ti iei cncediu cand vrei. Unele firme stabilesc chiar cu 1 an inainte perioada concediilor. Ttrebuie sa faci o cerere de concediu, iar aceasta sa fie aprobata de conducere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Eu stiam ca primesti concediu de odihna proportional cu perioada efectiv lucrata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

probabil ca sunt alte persoane care si-au planificat deja in perioada aceeia concediul si firma se bazeaza pe prezenta ta!

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramosibria spune:

pt. deus atunci de ce la diferenta de citeva luni primesc 2 rasp. diferite de la aceeasi persoana de la resurse umane?in oct.2009 mi-a spus ca pot sa-mi iau in continuare acele zile fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

salut!

Ramosibria - Concediul de odihna se aproba de catre seful de serviciu/departament si apoi de catre directorul general, care de cele mai multe ori se consulta cu seful serviciului personal care intocmeste anual lista cu concediile de odihna, asta in cazul in care societatea la care esti angajata este serioasa si cu departamente distincte....este normal ca angajatii unei societati sa aiba concediu de odihna pe perioade diferite, astfel incat sa nu fie periclitata buna desfasurare a activitatii.
nu numai atat, este prevazut si in codul muncii ca acest concediu de odihna sa fie aprobat de catre directorul general al societatii angajatoare.

la intrebarea ce ai de facut...te poti adresa in instanta si sa chemi societatea la care lucrezi in judecata pe motiv de neaprobare CO (prescurtare uzitata la concediu de odihna) cand doresti tu - varianta 1 sau varianta 2 sa te adresezi unui mediator pentru aceiasi problema sau varianta 3 sa te duci si sa discuti sincer si serios cu seful tau, motivandu-i concret de ce ai nevoie de CO in acea perioada, adica la mica intelegere-repet, depinde cat de serioasa este societatea si cati angajati are, in sensul ca daca isi permite ca munca ta sa fie distribuita altuia/altora (nu ai mentionat nimic din toate acestea)

intrebare: in 2009 cei de la resurse umane ti-au spus oral sau in scris ca iti poti efectua zilele de concediu restante cand doresti tu?

Mergi la inceput