Ce gatim azi (75)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

varza calita
mamaliga
chiftele

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Ciorba de pui de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

Ciorba de fasole verde
Conopida la cuptor cu ou si smantana cu sinitele de pui

Maine vreau sa fac papricas de pui cu smantana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

LA MULTI ANI MARIILOR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Macaroane cu branza, rapide si cu succes garantat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Mancare de bame - am o reteta indiana -, salata de vinete, pui inabusit, paine de cartofi, o prajitura de ciocolata.
Azi am timp si chef
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Julie, te vad din Japonia ... Ieri am dat peste reteta asta de... mochi cu alune si faina de orez. As vrea as fac candva, dar mi-e teama ajung sa le mananc singura.
Imi poti spune, te rog, daca sunt clisoase (lipicioase cand le mesteci) si cu ce aduc ca gust? Am vazut mai demult ca se poate pune si un amestec de fasole cu zahar parca (nu ma vad incercand asa ceva dar alune, nutella, enentual o pruna , am curaj).

Si aici reteta:

http://angiesrecipes.blogspot.com/2010/02/peanut-mochi.html

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

http://angiesrecipes.blogspot.com/2010/02/peanut-mochi.html




Reteta asta nu e de mochi, chiar daca asa scrie

Plus ca mi se pare complicata si usor de gresit.

Incearca mai bine sa faci dango - bile de mochi - conform retetei de mai jos - iar asta se apropie cel mai bine de ceea ce se numeste mochi in Jp, si subliniez ca nu trebuie nici un adaos de zahar -, pe care sa le tavalesti apoi in alune conform retetei tale. Ori in loc de alune, in susan prajit amestecat cu zahar, ciocolata topita, cacao pudra, migdale prajite, fistic sau nuci. Succes!
J.

http://www.food.com/recipe/kushi-dango-skewered-sweet-dumplings-120390

PS editez ca sa-ti raspund la intrebari.
Mochi este intr-adevar o chestie lipicioasa - de cerul gurii - insa chestiile alea care se cheama dango, mai putin.
Gustul este fad pentru cei cu papilele tunate pe sistem occidental, de aceea sugestiile de a tavali bilele de mochi prin ce e enumerat mai sus. Insa prajiturile de mochi cu umplutura de ... gem de fasole, ca sa zic asa, se potrivesc perfect cu ceaiul verde, fie el cald sau rece, in special cu matcha, care e oarecum amar si complimenteaza perfect aroma si dulceata foarte subtile ale unei aparent banale galusti de orez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

ciorba de vitel
peste la cuptor
as vrea sa fac si o pasta de peste dar sa vad daca am timp
cartofi copti in coaja

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput