Varicela la adulti

Varicela la adulti | Autor: nikole

Link direct la acest mesaj

De doua zile ma simt foarte rau, stare de moleseala, dureri ascutite in tot corpul, lipsa apetitului alimentar, stare generala proasta.
Am zis ca-i gripa, am luat un paracetamol cand am simtit ca cedez fizic, starile s-au ameliorat cat de cat.
Azi dimineata m-am trezit plina de bubite, pustule cu lichid care ma mananca de mor, insa cu o stare generala acceptabila.

Am mers la medic,care dupa descrierea simptomelor, examenul vizual, cat si al sangelui a pus diagnosticul de varicela.

Mi-a dat tylenol pentru inceput, daca fac febra sau am dureri, si m-a chemat sa ma vada maine.
Problema si marea mea grija este vis a vis de copii, unul de 3 ani, si unul de 3 luni, banui ca foarte curand voi avea show, si cel mai frica mi-e pentru Luana, ma gandesc ca e prea micuta pentru a infrunta asa ceva...

asta pe langa faptul ca incep sa ma simt din nou f rau, si nu-s ce sa fac...ma gandesc, pot ajuta cumva imunitatea organismului sa "suporte" mai bine , sau deja e prea tarziu?

A trecut cineva prin asa ceva la varsta maturitatii, si imi poate da un sfat?

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Niko,eu am avut pe la 21 de ani.A fost nasol,mi-au trebuit 2 saptamani sa ma vindec.Eram plina de bube,nu aveai loc sa pui un deget pe mine.
La copii ,fiind micuti sigur vor face o forma mai usoara.Prietena mea a carui baietel a luat de la scoala pe cind avea ea bb mic asa ca tine si-a facut griji la fel.Numai ca bb nu a facut decit peste citeva luni.Sistemul imunitar cu care cica se nasc si protejeaza bebelusii pe o perioada de citeva luni ,se pare ca a functionat.
Si nu a fost ff grav.
Ale mele au facut,cea mica cea mai usoara forma,mijlocia forma medie iar cea mare a fost mai nasol(febra pe 3-4 zile,stari de voma).Celelalte doua -cea mica a fost putin calduta seara inainte de eruptie,mijlocia a facut febra doar o zi.
Sanatate si rabdare.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Nicole, , eu am facut varicela la 35 de ani si a debutat exact ca la tine, ca o gripa. Dupa ce mi-au dat bubitele nu m-am mai simtit rau fizic, doar ma mancau alea si eram nervoasa ca nu pot merge la birou , dar m-am dat cu lotiune mentolata si au trecut, a fost ok. Eu tocmai avusesem o SEU si facusem methotrexat, deci cu imunitatea nu stateam chiar bine.
Cu copilasii, chiar daca fac, in mod cert vor face forme f usoare, dar nu e absolut deloc obligatoriu sa faca.
Multa sanatate!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ai mei baieti au facut pe la 8 luni si fii'mea avea 3 ani si ceva... eu vreo 28
Mandra a facut cea mai usoara forma... Mie mi-a fost rau... aveam frisoane, febra... am supravietuit cu nurofen in primele zile... apoi am scapat de asta si au inceput mancarimile... eu n-am suportat mixtura sau alte geluri... mai rau imi faceau dupa ce 2-3 minute de al aplicare era ok... dupa ma mancau si mai rau decat fara sa am dau cu nimic.... am renuntat.
Iar baietii... unul o forma destul de usoara, celalalt o forma mai urata, cu multe bube... erau destul de nervosi si plangaciosi... nu dormeau cum trebuie... le-am rupt multe bube de pe fund... pt. ca trebuia sa-i sterg cu servetele umede, cand le schimbam pampersul...

Acum ramane de vazut cum reactioneaza cea mica... poate face, poate nu face... Mie imi spunea pediatrul ca daca eu as fi facut inainte de sarcina, baietii primeau anticopri de la mine, pt. ca fusesera alaptati... insa nu facusem, de unde anticorpi...

O alaptezi? Poate ia prin lapte anticorpii pe care organismul tau ii produce ca sa lupte cu boala...

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Eu am facut varicela acu vreo luna. Mi-au aparut bubitele marti iar vineri aveam bilet la Bulgari. Am avut febra si m-am simtit rau 2 zile si doua nopti. Era mai grav noaptea ca nu puteam dormi de mancarime. Ca sa grabesc toata treaba m-am folosit de babisme ca alta solutie oricum nu aveam. Deci..m-am imbracat toata in rosu din cap pana in picioare. In doua zile au erupt toate. Vineri cand am plecat la bulgari eram la faza de coji. Sambata eram pe plaja, luni nu se mai vedea nimic.
Ma intorc la cum am procedat. Am stat imbracata de marti pana joi seara in aceleasi haine rosii, fara dus sau altfel de baie, doar ma dadeam cu pudra mentolata. Am baut pastile aciclovir de 200 parca cate 4-5/zi si solutie de aerius. Joi seara m-am schimbat din hainele rosii si am facut baie. Vineri tot nu am iesit afara, doar ce am mers cu masina la Bulgari. Dar de sambata soareeee si sau uscat fff rapid.Am inceput doar cu picioarele expuse la soare ca sa vad cum se manifesta bubele. Nu am avut probleme asa ca de a doua zi am si uitat de varicela.
Cat priveste trasmiterea la copii..eu de la fata am luat-o. se stie ca e cea mai contagioasa dintre bolile copilariei. Dar citisem ca daca alaptezi , nu se transmite la copilul alaptat tocmai ca ii dai tu anticorpii prin laptic. Acuma nu stiu ce garantie este.
Sanatate multa si sa va treaca cat mai repede.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, si eu am facut la aproape 29 de ani si, exact la 2 saptamani, a facut si copilul meu de 1 an si 3 luni pe atunci, dar o forma mult mai usoara decat mine! Avea mult mai putine bube si o stare generala mult mai buna. Poate fetita nu ia, daca o alaptezi, mai degraba baietelul, dar nici asta nu-i absolut sigur, desi boala este foarte contagioasa. Oricum, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maxinne spune:

eu am parcurs ca adult o forma cu dureri oribile de cap, musculare, articulare ce au insotit eruptia- refacerea generala in doua saptamani.
Sa nu uitam ca este o boala foarte contagioasa si care poate da complicatii deci e o responsabilitate sa eviti a intra in contact cu persoane care pot contacta boala- si pot avea alte riscuri asociate !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Eu eram insarcinata cand am avut parte de o minunata varicela...Si eu am luat un paracetamol ptr ca am avut o durere de cap insuportabila...
Duminica am avut pb astea si martea m-am trezit cu cateva bube...Un dermatolog bun mi-a zis ca am varicela si a avut dreptate din pacate...La 2 sapt dupa...a facut-o si baietelul meu.
Din fericire fetita mea cu care eram insarcinata pe atunci nu a patit nimic...Au fost cazuri de varicela la gradi, dar ai mei au ramas imuni.

Va pup! Insanatosire grabnica!

PS Celui mic i-am dat pastile aciclovir ca sa aiba eruptii mai mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Sotul din dotare a avut acum 3 luni, la 33 de ani, luata de la fie-mea. A debutat ca o gripa si in 2 zile era plin de buline, avea si in ochi. Pe burta si pe spate aproape ca nu mai avea portiuni libere.
La sfatul medicului, a luat un antialergic (Fenistil picaturi) si solutie mentolata pt bulinele de pe fata, ca alea de pe corp erau prea multe. Primele 2 zile au fost rezonabile, urmatoarele 3 au fost de cosmar, nu neaparat din cauza mancarimii ci din cauza senzatiei de rau si a faptului ca nu suporta nimic sa il atinga pe piele.
In plus a luat Orthomol Immun, niste vitamine foarte puternice.

Sanatate si nu te speria, copiii suporta mai bine varicela decat adultii, in definitiv e o boala a copilariei. Poate spun o prostie, insa parca citisem undeva ca la copiii sub 1 an, sunt foarte rare cazurile de varicela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

M-ati linistit, multumesc pentru raspunsuri

Si medicul mi-a spus ca e posibil ca fetita sa primeasca anticorpi prin laptele matern si sa nu faca boala, sau eventual , poate face o forma foarte usoara.
Sa vad cum va fi cu Kevin, el e raaaauuu la boala, o tine numai intr-un plans, si numai in pat sta:(

Fetelor, au am refuzat tratamentul cu antivirale, pentru ca asta r fi impus oprirea alaptatului, si am considerat ca nu e cazul, intr-ucat raul ala de m-a tintuit la pat aproape, a trecut...asadar cam pe propria raspundere, am ales varianta cu tylenol in caz de dureri, febra si...binenteles daca e sa se inrautateasca starea mea, merg la spital imediat, dar pana in prezent sunt bine, Slava Domnului.

Mai rau e ca ma aflu in plin tratament al unei masele, care...doare de ma urc pe pereti...asta noapte pe langa mancarimi, a trebuit sa suport si niste dureri groaznice de masea, si mai rau e ca nu pot merge sa o tratez , pentru ca nu vreau Doamne 'fere, sa dau boala cuiva care poate suferi complicatii:(

nu's cum sa fac, nu mai suport durerea de masea, ma termina fizic, nici pastile nu pot lua, decat un amart de tylenol, dar si de ala nu pot abuza, offff...

in orice caz, m-ati mai calmat, ma gandesc numai la copii, si nu-mi gaseam linistea:(

Eu stiam ca facusem varsat de vant in copilarie, cam asa mi-a spus si maica-mea, e posibila o reinfectie??

Ele, dar de ce in rosu neaparat??nu inteleg legatura...

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

nikole, pt durerea de masea, daca are gaura, poti baga un cuisor, din ala de se pune la vinu fiert, inmuiat in prealabil . si cica si o bucatica de usturoi ajuta ca are arsenic. la soacramea au functionat leacurile astea, pana a ajuns la dentist. mai ales cuisorul..sanatate si putere iti doresc

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput