Sarcina de serviciu...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

n-am stat in Cic ca... asa a fost atunci. m-am intors la serviciu cand Luca avea 3 luni. acum are 2 ani si 3 luni. atunci cand a avut 6 luni si ceva am plecat prima data in delegatie. unde lucrez nu pot comenta astfel de decizii... daca sa plec sau nu.
a trebuit sa renunt la alaptat atunci. a fost oricum greu alaptatul in perioada aceea de dupa intoarcerea la serviciu... trezirea noaptea, trezirea mai devreme sa apuc sa-l alaptez, muls la serviciu, fuga acasa la ora de masa... greu.
pentru ca a trebuit sa plec, a luat altcineva decizia pentru mine de a termina alaptarea... eu n-as fi renuntat de bunavoie. pana la urma m-ar fi epuizat de tot.
plecarea in sine a fost o ocazie sa ma "reasez" si sa ma intorc cu forte proaspete la puiu' meu.
de atunci am mai fost plecata, fie cu serviciu, fie la vreun concert pentru cateva zile (la distanta de orasul nostru).

nu ne uita niciodata, iar revederea e minunata.

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Moonchild, te inteleg perfect. Fii atenta experienta recenta: 2 zile la Viena, interes de serviciu in iunie, Laur 2 ani si 10 luni.
Eu- bazaieli, disperare, aoleo, ce ma fac? Ce face Laur? Sigur ca a stat cu tati si bona.
L-am sunat de acolo, n-a vrut sa vb (in general nu ii place sa vb la telefon- ta-su'-ntreg!).
A trecut timpul foarte repede, eu m-am distrat foarte bine, n-am avut timp sa-mi fie dor de el, iar la intoarcere, la aeroport, Laur era mult mai interesat de avioane si aeroport decat de mine.
Parca nici n-as fi fost plecata.
Eu nici nu m-as gandi sa iau puiul in India!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

E normal sa-ti vina tare greu sa pleci departe de pui dupa 2 ani de stat cu el, dar eu nu as avea curaj sa iau copilul in India, oricat de bune ar fi conditiile. Inteleg ca nu stai mult si vei avea si treabea. Trece repede.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

prima data cand am plecat de langa matei avea 2 ani si 3 luni..am lipsit 6 zile, pentru care m-=am consumat ENORM inainte...am plans multe nopti, mi=-am facut cele ami negre ganduri, ca daca mor pe drum (multe ore de condus cu masina..) si ramane orfan..in fine, toata gama de nebunii. odata plecata insa m-am concentrat pe ce aveam de facut,matei a ramas cu tatic, bona si bunici si nu a avut nicio treaba.

acum sunt in franta la un stagiu de 6 saptamani ( o bursa) despre care am aflat in decembrie..pana in februarie eram convinsa ca am sa o refuz, desi aplicasem de buna voie...de cate ori ma gandeam la plecare mi se strangea stomacul..apoi am zis ca nu ma intereseaza ce efort financiar presupune,si iau si copilul, ori cu bona ori cu un bunic..doar ca asa nu m-am si fi putut concentra la ce aveam de facut.

am avut timp sa ne obisnuim amandoi cu ideea, matei stie ca mami e plecata foarte, foarte mult timp..vorbim pe messenger cu webcam in fiecare zi..e cuminte, nu plange dupa mine, toata lumea ii sufla in fund, iar eu sunt echilibrata; sunt aici de o saptamana si inca nu am plans udpa el.

e grea prima despartire, insa veti face fata si tu si copilul. curaj!

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

La 2 ani, n-o sa inteleaga daca ii spui de delegatie si plecat si intors ...
S-o iei cu tine eu zic ca e exclus, chinui copilul degeaba, plus ca ar insemna sa iei inca pe cineva cu tine (sotul, bunica) ca sa aiba grija de ea cat tu vei fi cu treaba.
Eu zic ca singura solutie este sa-i "arati" cum va fi; adica sa lipsesti de acasa intai 1 zi, pe urma 2, eventual sa dormi la o prietena sau la socrii sau in alta; si sa insotesti aceste plecari cu mesaje de genul "mami pleaca putin in delegatie, se intoarce maine, tu ramai cu tati si cu buni" etc.

Te inteleg perfect, cred ca toate am trecut prin asta ! Eu am avut socul asta cand m-am intors din CIC la servici; cand plecam dimineata era jale daca era treaza, degeaba ii spuneam ca ma intorc si ramanea cu bunica, tot plangea de se rupea !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Merci mult pentru sugestii si incurajari. Deja din povestirile voastre mi-am facut chiar o imagine a cum o sa fie, ce o sa fac, ce o sa spun, etc..
Nu numai ca ma simt mai bine dar Llaura si violetan chiar m-ati facut sa rad cu experientele voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Boghi

ba intelege foarte bine copilul la 2 ani.
e foarte important sa-l tratezi ca si cum ar fi o persoana inteligenta, nu una pe care o poti pacali usor.

bune sfaturile ElleiX

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

moonchild, iti urez sa ai o conferinta productivo-distractiva!
Si te rog sa ne povestesti cum a mers, am si eu de plecat dar nu asa de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Boghi

ba intelege foarte bine copilul la 2 ani.
e foarte important sa-l tratezi ca si cum ar fi o persoana inteligenta, nu una pe care o poti pacali usor.

bune sfaturile ElleiX

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Perfect de acord cu buli! Cel putin la noi functioneaza aceasta metoda, sa tratam copilul ca pe un adult, sa ii explicam ce urmeaza sa facem si nu pacaleli. Poate tocmai pt. ca i-am explicat de mica tot (nu numai in cazul plecarilor, ci in geberal). Poate la alti copii nu functioneaza ... eu stiu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Poate ca intelege, dar nu accepta ... La mine cel putin asa a fost, oricat am incercat s-o tratez ca pe un adult, nu prea a mers la faza cu despartirea; tot plangea de se rupea chiar daca ii spuneam eu ca ma intorc. Si acum, la 4 ani, tot mai pune boticul si se lasa greu cand plecam la servici ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput