oligoastenoteratozoospermie 9
Raspunsuri - Pagina 12
tannoo25 spune:
merita citit:
http://www.theafa.org/blog_images/Strategies_to_Overcome_Hurdles_in_IVF.pdf
http://www.news-medical.net/news/20100915/Hormone-melatonin-improves-egg-quality-in-IVF.aspx
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aristica Fetelor, eu dupa fiv doi ratat, am primit pe foaie asa: INFERTILITATE MASCULINA. Asta deoarece dupa laparoscopie am o trompa permeabila si sper sa si functioneze. Beleaua acum e ca sotul are OATS severa si la FIV, desi am avut 7 ovocite mature, desi am facut ICSI, am avut un singur embrion de grad 1 si 3 de grad 2. Eu am 27 de ani si totusi mi-au fost introdusi toti cei 4 embrioni, de aici tragand concluzia ca nu prea erau de calitate. Initial, Dr. voia sa-mi bage 2, dar dupa ICSI au zis ca nu sunt sanse sa se prinda toti 4...Eu ma multumeam si cu unul... Iata intrebarile mele: 1.La ce fel de medic ar trebui sa mearga sotul meu? 2.Ce fel de tratamente urmeaza sotii vostri? (puteti detalia, va rog) 3.Majoritatea medicamentelor sunt naturiste? Va multumesc anticipat. P.S. - ma intereseaza in mod special doctori din Bucuresti. MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA |
spermograma cum este? o poti detalia?
tu ai un medic in buc?
eu am urmat un trat cu naturiste si am avut un salt de 10%;
am urmat si un trat hormonal ptr oats, insa fara rezultat pozitiv
aristica spune:
pe fisa de protocol fiv/icsi scrie doar:
cauza sterilitatii: masculina
sperma: C= 1,6 mil/ml
M=31%
pe spermograma facuta cu 2 saptamani inainte de fiv scrie:
volum:4ml
culoare:opalescent
ph:7,3
lichefiere:completa
timp de lichefiere: 15 min
vascozitate: normala
concentratia: 3 mil/ml
nr. total spermatozoizi in proba: 12 mil
motilitate 16%
tip - a+b=6%
forme normale:18%
forme anormale:82%
leucocite:1%
spermatozoizi cu forme anormale:
defecte ale capului-76%defecte ale gatului:20%
defecte ale cozii:26%
observatii:
1. depozite de gelatina
2. numeroase defecte de cap
rezultat: Oligoastenoterazoospermie severa
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
aristica spune:
grad 1 - cei mai buni (sau A), grad 2 - mai putin buni (sau B) si tot asa pana la grad 5
nico_72 spune:
Buna,
Aristica aceeasi problema o are si sotul meu oligos..severa analiza am facut-o la Medlife si la spermocultura i-a iesit o infectie i-a dat augumentin si nizoral si control la urolog s-au androlog.Eu am auzit ca ar fi bun Dr.Matei cu care lucreaza Tutu.Sapt viitoare vreau sa merg la Tutu si sa vad ce zice si de analiza sotului.
tannoo25 spune:
| citat din mesajul lui nico_72 Buna, Aristica aceeasi problema o are si sotul meu oligos..severa analiza am facut-o la Medlife si la spermocultura i-a iesit o infectie i-a dat augumentin si nizoral si control la urolog s-au androlog.Eu am auzit ca ar fi bun Dr.Matei cu care lucreaza Tutu.Sapt viitoare vreau sa merg la Tutu si sa vad ce zice si de analiza sotului. ![]() |
este vorba despre doctorita matei;
si eu am facut cateva spermograme acolo, la genesis, interpretate de ea; rezultatul a fost aproximativ la fel cu cel din ungaria.
as recomanda-o, insa nu stiu daca tratamentul prescris de ea este cel mai indicat ...
stefulici spune:
Buna seara la toata lumea!
Am si eu o intrebare ... poate ma puteti ajuta... Sotul meu a fost diagnosticat anul trecut cu astenoteratospermie moderata, iar acu o sapt a repetat spermograma si a iesit normala, cu exceptia unui sg comentariu 'spermatozoizii imobili formeaza o retea laxa' . Stie cineva ce inseamna asta?
Intre timp n-a luat decat niste branca urssului si napraznic vreo 2 luni! Prima spermogr. a fost facuta la CMU, a 2-a la synevo! Credeti ca pot fi eronate?
aristica spune:
stefulici -vezi ca branca ursului este un vaso-dilatator, care ar putea face mai mult rau sotului, daca acesta are probleme cu prostata. Stiu cazuri in care branca ursului a facut mai mult rau decat bine, dar stiu si cazuri de reusita.
La cealalta intrebare nu stiu sa raspund.
De ce nu incercati ceva vitamine?
sotul meu a primit tratament cu multimaca, spermotrend si selezin ace, iar de la 14% motilitate, a ajuns, in ziua punctiei, la 31%.
Ce-i drept, nu sunt gravida si rezultatul final conteaza, din pacate...
stefulici spune:
| citat din mesajul lui aristica stefulici -vezi ca branca ursului este un vaso-dilatator, care ar putea face mai mult rau sotului, daca acesta are probleme cu prostata. Stiu cazuri in care branca ursului a facut mai mult rau decat bine, dar stiu si cazuri de reusita. La cealalta intrebare nu stiu sa raspund. De ce nu incercati ceva vitamine? sotul meu a primit tratament cu multimaca, spermotrend si selezin ace, iar de la 14% motilitate, a ajuns, in ziua punctiei, la 31%. Ce-i drept, nu sunt gravida si rezultatul final conteaza, din pacate... MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA |
Multumesc ptr raspuns! In cz in care spermograma e fac ok, nu stiu dc are nevoie de adjuvante( mobilit normala 60%), 87 milioana\mL(in total 3 mL), formne anormale <10%, leucocite rare, pH 7.9, exceptand comentariul cu spermatozoizii imobili care form. o retea laxa, care nu stiu ce inseamna! O sa ma duc cu rezult la ginec. mea sa vad dc imi recomanda sa-l trimit la urolog. Eu sincer speram sa-mi dati voi un rasp sa ma mai linistesc eventual, ca mai am ceva pana ma duc la ea(tb sa-mi iasa intai analizele)!
alla76 spune:
aristico, baga-i si napraznic in schema!
al meu a facut tratamentul cu spermotrend, seleniu plus vit c si vit E (10 zile de vit E si el cot la cot cu mine) si napraznic.
la forme se vede influenta buna a napraznicului.
spermotrendul a fost si el bun (in perioada in care l-a luat a avut imbunatatiri pe toate liniile
)
acum avem iar o perioada de regres (mare) dar o scoatem noi la capat cumva. singurul pe care nu l-a intrerupt a fost napraznicul si la forme s-a mentinut imbunatatirea
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009