Crestinismul si evolutia spirituala - 13

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

„Spunea Staretul Iacov, ma aflam la intrarea īn manastire si vad ca intra pe poarta o batrana. Am salutat-o si i-am zis:

- Vino, bunico, sa te cinstim, sa-ti dam sa mananci, alimente pentru acasa, si tot ce ai nevoie sa te ajutam. Vino sa te īnchini īn biserica mai īntai, si apoi sa ramai la noapte aici. O sa-ti dam o camaruta sa te odihnesti.

Atunci, paruta batrana, īmi raspunde:
- Ba nu raman aici, nu pot sa ramīn, pentru ca aici continuu „bum, bum" loviti īn clopote. Am venit doar sa va vad si apoi voi pleca. Voi merge la cutare manastire de femei (si mi-a spus la care). Acolo īmi fac mare primire si raman o saptamana.

M-am gandit, spunea Staretul, ca bunica aceasta, femeie fiind, se odihneste mai bine la manastirea de femei si din acest motiv nu vrea sa ramana aici. Acestea gandeam īn timp ce īnaintam spre intrarea īn biserica.

Batrana a continuat sa spuna:
- Numai ce ma duc la manastire si īncep sa fac la monahii (si arata cu degetul cum le īnteapa) si imediat īncep smintelile īntre ele si īncepe praznicul.

Atunci, uimit de ce mi-a spus baba, ma uit mai bine la fata ei si vad ca avea ochii foarte mici si vopsiti. Purta cercei mari si prin nasul ei avea trecuta o ata care era legata de cercei. Am facut imediat cruce, spunīnd: „Doamne, miluieste! Ce baba este aceasta?". Atunci imediat a īnceput sa se īmprastie si a disparut din fata mea ca fumul. A fost diavolul.

Atunci m-am dus si le-am spus parintilor:
- Tocmai l-am vazut pe diavolul si am vorbit cu el, crezand ca este o baba. Si mi-a spus acestea si acestea.

Staretul a īnteles atunci cat īndeparteaza pe ispititorul slujbele de zi si de noapte si īn special Sfanta Liturghie zilnica. Singur diavolul a marturisit ca nu poate sa ramana īn manastire deoarece īncontinuu „bum, bum" bat clopotele. Īn acelasi timp, cat de mult se bucura de sminteli si de neantelegeri, pe care le are ca praznic.

„Īntotdeauna vine si la noi. Īsi face plimbarea, cautand sa gaseasca pe vreunul fara paza, ca sa poata sa-si faca treaba".

„Alta data, spunea Staretul, era seara si am facut Pavecernita īmpreuna cu parintii, cand unul dintre frati a cerut sa mearga īn chilie sa ia o carte. Deschizand usa chiliei - īmi spuse fratele - si dand sa ies afara, am vazut īnainte-mi o naluca ispititoare cu chip de femeie, care-mi arata spatele īn chip necuviincios, spunandu-mi cuvinte nerusinate. Am luat atunci īn mana icoana Maicii Domnului si am iesit afara, spunīnd: „Sub milostivirea ta scapam, Nascatoare de Dumnezeu" si altele asemenea...

Precum pleaca glontul suierīnd asa a plecat ispititorul. A trecut peste acoperisul manastirii si a explodat pe muntele din fata, cu mare zgomot".

„Īntr-o dimineata, spunea Staretul, iesind din chilia mea ca sa merg la biserica, vad un caine mare si negru ce statea afara langa pragul usii. Īnainte de a iesi din chilie mi-am facut semnul Crucii, ca īntotdeauna. Vazand asadar cainele, l-am atins cu piciorul, zicīndu-i: „Aici ai dormit toata noaptea?".
Īn timp ce īnaintam, ziceam „Doamne Iisuse Hristoase..." si facand din nou semnul crucii m-am īntors si nu am mai vazut cainele. A fost ispititorul care astepta sa ma arunce de pe scara jos, dar puterea crucii m-a pazit".

„La Sfintele Manastiri si la Sfintele Biserici īnchinatorii trebuie sa vina cu modestie si cu buna cuviinta. Īntr-o zi a venit la noi un tanar student, doctor īn agricultura, ca sa viziteze manastirea. Purta camasa cu maneca scurta. Īn curtea Sfintei Manastiri era o femeie demonizata care īndata s-a repezit si l-a apucat pe tanar de brat. Īl strīngea cu o putere iesita din comun si-i zicea: „Bre, tu ateule, care nu crezi īn nimic, vrei sa scrii retete sa vindeci lumea! Cum mi-ai venit aici cu camasa cu maneca scurta?".
Cu multa greutate am reusit sa-l smulgem din mainile demonizatei. Sarmanul de el, a plecat īnspaimantat".
Staretul accentua spunand ca mare īnsemnatate īn evolutia duhovniceasca a copiilor o are viata parintilor si, īn general, a īnaintasilor lor.

Staretul cerea mereu parintilor sa fie atenti si sa-si sfatuiasca copiii sa aiba relatii si īntelegeri familiare numai cu copiii din familiile virtuoase.

Un Staret sfant - fericitul parinte Iacov
Egumen al Sfintei Manastiri „Cuviosul David"
Editura Bunavestire - Bacau 2002

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hannen, daca citesti aici iti confirm ca si noi gandim ca tine in ceea ce priveste avortul. Iti raspund aici, pt ca subiectul cu pricina este inchis.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Hannen, daca citesti aici iti confirm ca si noi gandim ca tine in ceea ce priveste avortul. Iti raspund aici, pt ca subiectul cu pricina este inchis.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Ah,bine ca am intrat!Pur din intimplare(ca nu gasesc nimic de citit si`am "prins" un parazit de care nu mai scap )
Multumesc pt. confirmare!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Hannen, confirm si eu.
Eu am apucat de am citit la sfarsit, cand am terminat de citit au inchis subiectul. Mi-a parut rau ca nu am putut sa confirm chiar acolo pe loc.

De ce parazit vorbesti? Unul in pc sau unul pe doua picioare?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Hannen, confirm si eu.

De ce parazit vorbesti? Unul in pc sau unul pe doua picioare?

ultimul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat din ...

-----------------------

"Unul dintre motivele pt. care este permisa poligamia este exact cel de fata,imposibilitatea barbatului de a fi monogam.Dumnezeu care l-a creat pe Adam cam stie ce-i poate pielea

------------------------

Eu as fi curios sa aflu care este perspectiva crestina asupra poligamiei.

Se pare ca este o chestiune teologica de profunzime.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat din ...

-----------------------

"Unul dintre motivele pt. care este permisa poligamia este exact cel de fata,imposibilitatea barbatului de a fi monogam.Dumnezeu care l-a creat pe Adam cam stie ce-i poate pielea

------------------------

Eu as fi curios sa aflu care este perspectiva crestina asupra poligamiei.

Se pare ca este o chestiune teologica de profunzime.

Beren, Beren, ce incerci tu sa faci, mm?
Treaba in ortodoxie sta cat se poate de simplu: femeia a fost creata pentru barbat ca ajutor pentru el, si a fost creata una singura.
Hristos spune: "„De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si va fi unit cu femeia sa, si vor fi amandoi un singur trup."
Deci treaba e cat se poate de simpla: un barbat si o femeie se unesc si alcatuiesc impreuna un singur trup.
Stiu ca esti baiat destept, nu ai nevoie de explicatii suplimentare.

Mergi la inceput

bey,acum a tarai pe la toate subiectele?ce nu faci un stiky ceva,pune-ma la gazeta!!!

Da,asta este unul dintre motivele pt. care a fost permisa dar NU obligatorie ,poligamia.
Daca vrei o parere crestina ,ia o biblie si vezi citi profeti monogami au existat.Sau mai bine zis cite sotii au avut unii profeti.

Personal inteleg teoretic aceasta "problema" si tot personal consider ca da,barbatul nu este monogam de la "mama natura" daca nu iti place cum suna "de la Dumnezeu".
Apoi ia citeva statistici despre numarul populatiei de gen feminin si cel masculin la care mai adaugam si homosexualii si sa vedem ce iese.Rezulta cel putin cite un barbat de "fiecare" sau nu??

aceasi parere o am si despre celelalte motive care fac poligamia permisibila.Sunt pertinente si reale .Ca personal ma impac greu cu ideea asta e partea a doua si e intre mine si Dumnezeu.

Mergi la inceput

Stii ceva beren,eu ma gindesc ca intentionat faci ceea ce faci.Ma tot duci si ma tot citezi peste tot,doar-doar o iesi iar scandal!
Aici e sectiunea fetelor crestine,e liniste iar tu ma aduci pe mine ,iar hannen...care cica isca scandaluri.

Normal ca viziunea crestina e alta si sunt sigura ca stiai asta,insa vrei doar show.sau poate o alta ocazie pt. avertismente & co.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Stii ceva beren,eu ma gindesc ca intentionat faci ceea ce faci.Ma tot duci si ma tot citezi peste tot,doar-doar o iesi iar scandal!
Aici e sectiunea fetelor crestine,e liniste iar tu ma aduci pe mine ,iar hannen...care cica isca scandaluri.

Normal ca viziunea crestina e alta si sunt sigura ca stiai asta,insa vrei doar show.sau poate o alta ocazie pt. avertismente & co.

Subscriu.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput